Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Λάβρος κατά της κυβέρνησης από την Ξάνθη ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Λάβρος κατά της κυβέρνησης από την Ξάνθη ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

0
koutsoumpas xanthi

Τάχθηκε ενάντια σε DEB και Τουρκικό Προξενείο, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη προπαγάνδα που παρουσιάζει την μουσουλμανική μειονότητα ως φορέα τουρκικής πολιτική

Σε Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκ

Από την Ξάνθη ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ομιλία του το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. Ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε εναντίον της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση με διαδικασία κατεπείγοντος την Παρασκευή στην Βουλή. Όπως ανέφερε: «Η κυβέρνηση προχωρά σήμερα στη Βουλή σε ένα ακόμα πραξικόπημα, σε μια μεγάλη πολιτική αλητεία. Με διαδικασία κατεπείγοντος φέρνει μέσα σε λίγες ώρες μια τροπολογία–δολοφόνο των εργατικών δικαιωμάτων, των εργατικών-λαϊκών συνδικαλιστικών ελευθεριών, μέτρα συμπληρωματικά στο 4ο μνημόνιο που πάλι η ίδια έφερε και ψήφισε, λέγοντας ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα. Και μάλιστα τα φέρνει αυτά μέσα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για τα ψάρια, για την αλιεία».

Σκληρός αντιμνημονιακός λόγος ενάντια στην συνεχή επιτροπεία της χώρας

koutsoumpas omiliaΠροβλέποντας ότι οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα παραδοθούν στην χλεύη της ιστορίας, όπως και οι προηγούμενοι, ο ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ότι με τα επιπλέον δύο μνημόνια που έχουν ψηφίσει, δεν θα έχουν πού να σταθούν σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας. Κάλεσε όλο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, τους σκεπτόμενους ανθρώπους αυτού του τόπου, να κηρύξουν νέο ανένδοτο αγώνα «μέχρι την οριστική ανατροπή του σάπιου συστήματός τους και του πολιτικού του προσωπικού, με όποια ταμπέλα και αν εμφανίζεται». Μιλώντας για τη συμφωνία της κυβέρνησης και την διαπραγμάτευση για το χρέος, ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι παρόλο που η κυβέρνηση λέει πως δίνει μάχη για μια συνολική συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, έχει ψηφίσει δύο μνημόνια με ένα σκληρό πακέτο μέτρων που τσακίζει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. «Όσο για το παραμύθι των ‘’αντίμετρων’’, δεν το λένε πια ούτε αυτοί που το εμπνεύστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά συνεχίζοντας: «Τα όσα λέει η κυβέρνηση, πως ‘’κλείνει η αξιολόγηση και επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για μια συνολική συμφωνία για το χρέος, για την οριστική έξοδο από την επιτροπεία, και τα μνημόνια’’, είναι μεγάλη κοροϊδία εκτός από πολιτική ανοησία. Δεν υπάρχει οριστική έξοδος από την επιτροπεία για μια χώρα που βαδίζει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και είναι υπό τη μόνιμη επιτροπεία της εξουσίας του κεφαλαίου».

Το ΚΚΕ αντίθετο με την ρητορική αυτοπροσδιορισμού τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης

Μιλώντας για την Θράκη, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους νέους της μειονότητας αλλά και της πλειονότητας να γυρίσουν την πλάτη σε εθνικιστικά και άλλα κόμματα «που στόχο έχουν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να τους δηλητηριάζουν με το φαρμάκι της έχθρας». Τόνισε μάλιστα ότι τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παιδεία, την εργασία, τη γλώσσα και τη θρησκεία δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης τέτοιων δυνάμεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αντιπαλεύει την προπαγάνδα, η οποία αναπτύσσεται ανοιχτά ή συγκαλυμμένα από όλα τα άλλα κόμματα και στην ουσία θέτει το ζήτημα ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη είναι συλλήβδην φορέας της τούρκικης πολιτικής. Μια προπαγάνδα επικίνδυνη, γιατί ανοίγει ζήτημα εθνικής τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, κάτι που αποτελεί πάγια γραμμή της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή βέβαια αστικές πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φλερτάρουν και να συνεργάζονται με δυνάμεις που στηρίζονται από την Τουρκία, από το DEB, το προξενείο. Σήμερα το DEB μαζί με το τούρκικο ΥΠΕΞ ανακινούν ξανά ζητήματα. Μάλιστα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο συντονίζονται με άλλες μειονοτικές οργανώσεις και αναπτύσσουν διεθνή δράση καταγγέλλοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν σέβεται τη συμφωνία της Λωζάνης και καταπιέζει τη μειονότητα. Επιμένουν στο ‘’δικαίωμα’’ συλλογικού αυτοπροσδιορισμού ως τούρκικη μειονότητα δυτικής Θράκης».

Εφιστώντας την προσοχή όχι μόνο στον έξωθεν εχθρό αλλά και στον εσωτερικό, προέτρεψε τον λαό να βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα να απαιτήσει καμιά συμμετοχή και εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Μετά την ομιλία του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συνομίλησε με πολίτες, ενώ το Σάββατο πραγματοποίησε ομιλία και συναντήσεις στην Καβάλα με την Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη. Η περιοδεία του κ. Κουτσούμπα ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για τους σφαγιασθέντες της Χωριστής Δράμας από τους Βούλγαρους το Σεπτέμβριο του 1941 και την συνάντηση με τον Δήμαρχο Δράμας, ενώ το απόγευμα της Κυριακής μίλησε σε συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…