Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Ένα ζωντανό κύτταρο μουσικής η Ξάνθη για τρεις μέρες

Ένα ζωντανό κύτταρο μουσικής η Ξάνθη για τρεις μέρες

0
emd17 mikroi kithares

Από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν κάθε λογής μουσικές, νεολαία, ζωντάνια και χαμόγελα

Για μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων έξι ετών κάνουν λόγο οι Ξανθιώτες που παρακολούθησαν τις δεκάδες εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 6η συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Ξάνθη, η οποία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Βάτραχοι» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης. Η πόλη μας για τρεις μέρες πλημμύρισε από άκρη σε άκρη με μουσική, πολλά χαμόγελα και θετική ενέργεια από μουσικά σχήματα της Ξάνθης και άλλων περιοχών της βόρειας Ελλάδας. Η Γιορτή της Μουσικής έχει ως σκοπό την προώθηση της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό. Με βάση τον στόχο της διοργάνωσης κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς φέτος κατάφερε να συγκεντρώσει όχι μόνο νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας στις μουσικές σκηνές που στήθηκαν σε όλη την πόλη.

Με πολύ κόσμο και κέφι ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

emd17 kroustaΚοσμοσυρροή σε όλες τις γωνιές όπου στήθηκαν μουσικές σκηνές μπορούσε να αντικρίσει κανείς από την πρώτη μέρα της Γιορτής. Μουσική και κέφι ήταν τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν από την πρώτη βραδιά με πολλούς μικρούς μουσικούς της πόλης μας να δίνουν το παρών και να παρουσιάζουν δημόσια τις γνώσεις τους σε ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικά μπάσα και ντραμς. Η φετινή διοργάνωση των Βατράχων για έκτη χρονιά δεν γέμισε απλά την πόλη με διάφορα σχήματα, κρουστά δρόμου, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία, αλλά έσμιξε διαφορετικά μουσικά είδη. Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεγαν να κάνουν έναν μουσικό περίπατο: Στην πλατεία Μητροπόλεως, στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ελευθερίας στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, στο Λύκειο Ελληνίδων, στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου, στην πλατεία Αντίκα, στο Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης (σπίτι Χατζιδάκι), στον πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας, σε στενά της παλιάς πόλης, στον πεζόδρομο της Δαγκλή αλλά και σε πολλά καφέ και μπαρ της Ξάνθης.

Ένας δυναμικός νεανικός θεσμός με πολλή μουσική αλλά και εθελοντισμό

emd17 theatrakiΜπορεί φέτος να ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή του κοινού και η Γιορτή Ευρωπαϊκής Μουσικής να ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και καλλιτεχνική επιτυχία, όμως πίσω από την επιτυχία αυτή βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι που μοχθούν και συντονίζουν. Ο δυναμικός και νεανικός θεσμός που καθιερώθηκε πλέον στην πόλη μας δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν υπήρχαν ‘’οι Βάτραχοι’’. Νεανικός και δραστήριος σύλλογος με πολλά μέλη που δεν αρκούνται στην παρουσία τους στο Καρναβάλι της Ξάνθης και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Τους παρακολουθούμε να προβαίνουν σε ποικίλες δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου (υιοθεσία αδέσποτων, καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων, Color Wars, συλλογή τροφίμων κ.ά.). Όλα αυτά τα παιδιά έτρεχαν κυριολεκτικά όχι μόνο το τριήμερο της Γιορτής, αλλά πολλές μέρες πριν, ώστε όλα να κυλήσουν όπως έπρεπε. ολοκληρώθηκε στην Ξάνθη το τριήμερο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

emd17 plmitropΤα μέλη του Συλλόγου, ευχαρίστησαν θερμά όλο τον κόσμο που στήριξε και χειροκρότησε τις εκδηλώσεις σε κάθε σημείο της πόλης, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία. Τα μουσικά εργαστήρια της πόλης, μουσικές σχολές και ωδεία, χορευτικοί όμιλοι και πολιτιστικοί σύλλογοι, Πρόσκοποι και φοιτητές, μπάντες και συγκροτήματα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά στο κοινό γέμισαν την πόλη με μουσικές. Στις ευχαριστίες τους δεν παρέλειψαν τις υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Τροχαία και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και φυσικά τους πολλούς επιχειρηματίες της πόλης που βοήθησαν στην υλοποίηση της τριήμερης εκδήλωσης. Οφείλουμε όλοι οι Ξανθιώτες με την σειρά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές του Συλλόγου που αφιέρωσαν χρόνο και μεράκι, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της μουσικής γιορτής.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

emd17 black box

emd17 1

emd17 2

emd17 3

emd17 4

emd17 5

emd17 6

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…