Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Εγκρίθηκε η εισαγωγή των μετοχών της Sunlight στο Χρηματιστήριο

Εγκρίθηκε η εισαγωγή των μετοχών της Sunlight στο Χρηματιστήριο

0
SUNLIGHT -empros

Λαμπρές οι προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία- διαμάντι της Ξάνθης

Έχοντας καταγράψει στην περυσινή οικονομική χρήση ένα διπλό ρεκόρ, αφού πέραν των υψηλότερων πωλήσεων στην 25ετή ιστορία της, ο όγκος παραγωγής έσπασε το φράγμα του 1,5 εκατομμυρίου προϊόντων (στοιχείων μπαταρίας), αύξηση 21%, η “Συστήματα Sunlight” προχωρά σε δημόσια προσφορά, με καταβολή μετρητών και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, των ομολογιών που θα εκδώσει.

Η Sunlight συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων “παικτών” διεθνώς σε μπαταρίες βιομηχανικής χρήσης παγκοσμίως, υπ’ αριθμόν 2 σε μπαταρίες αμυντικής χρήσης προηγμένης τεχνολογίας παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος διανομέας των καταναλωτικών μπαταριών TOSHIBΑ στον κόσμο.

Μέσω του εταιρικού ομολόγου επιδιώκει τη συγκέντρωση ποσού έως 50 εκατ.ευρώ, με τη δημόσια προσφορά έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 14-16 Ιουνίου. Ισχυρό πλεονέκτημα της Sunlight που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, είναι ο έντονα εξαγωγικός της προσανατολισμός, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες. Το 84% των πωλήσεών της αφορά σε εξαγωγές της παραγωγής του εργοστασίου στο Νέο Όλβιο της Ξάνθης. Πέρυσι πραγματοποίησε πωλήσεις 153,89 εκατ. (+16%) και λειτουργικό αποτέλεσμα 11,1 εκατ.ευρώ (+81%).

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο και σύμφωνα με την πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό, οι ομολογίες της εταιρείας θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Συστήματα Sunlight δραστηριοποιείται στον κλάδο της ενέργειας, μια αγορά στιβαρή και σταθερά αναπτυσσόμενη με μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Υπάρχει, δηλαδή, πολύ μεγάλο εύρος ανάπτυξης για εταιρείας του κλάδου σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Ασία που υπάρχουν υψηλές ενεργειακά απαιτήσεις. Επιπλέον, η ανάπτυξη των ΑΠΕ διεθνώς αποτελεί ένα ακόμη πεδίο όπου η Sunlight διαβλέπει ως παραγωγός βιομηχανικών μπαταριών, καθώς η ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ πρέπει να αποθηκεύεται ώστε να είναι διαθέσιμη όταν ο χρήστης επιθυμεί. Μέσα σε αυτή την αγορά η Συστήματα Sunlight τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει να αυξήσει το μερίδιό της και να ενισχύσει τα μεγέθη της.

Η ύπαρξη του ομίλου Γερμανός, μέλος του οποίου είναι η Συστήματα Sunlight, λειτουργεί ως ομπρέλα για την εταιρεία, αναφέρει η διοίκηση. Η Olympia Group (μέτοχος με 84,54%) συνολικά στηρίζει τη Sunlight που αποτελεί το παραδοσιακό “DNA” του ιδρυτή και βασικού μετόχου Πάνου Γερμανού, που ξεκίνησε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα στον κλάδο των μπαταριών. Ακόμη πιο βασικό όμως είναι ότι ο Π. Γερμανός και η ομάδα του έχουν υλοποιήσει σημαντικό αριθμό συναλλαγών με συνεπενδυτές, είτε το ευρύ επενδυτικό κοινό, είτε πιο επίλεκτα σχήματα και όλοι ιστορικά έχουν καταγράψει υπεραξίες.

Η εταιρεία στοχεύει στην συγκέντρωση ποσού έως 50 εκατ. ευρώ από την έκδοση του εταιρικού ομολόγου, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο. Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού, συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ, της Συστήματα Sunlight και της Sunlight Recycling. Παράλληλα, θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της εταιρείας, στις οποίες περιλαμβάνεται η ίδρυση δύο θυγατρικών στο εξωτερικό, ενώ μέρος των κεφαλαίων θα παραμείνουν ως διαθέσιμα για μελλοντικές κινήσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μάστιγα» οι κλέφτες μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ για τους αγρότες

Μιλά ο νέος αγρότης, μέλος της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ στην περιοχή του Αβάτου, Απόστολος…