Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Δροσερό μπισκοτογλυκό

Δροσερό μπισκοτογλυκό

0
biscotogliko

Για τη βάση:

-1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ αλεσμένα σε σκόνη

-3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση:

-370 γρ. cookies βανίλιας με σταγόνες μαύρης σοκολάτας

-1 κούπα γάλα

-250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 % λιπαρά

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι διαστάσεων βάσης 23-24 εκ. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα πτι μπερ στο multi, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση: Σε μπολ, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Κρατάτε στην άκρη 2 cookies για γαρνίρισμα. Βουτάτε 8 cookies, ένα κάθε φορά [γρήγορα για να μη μουλιάσει πολύ] στο γάλα και τα στρώνετε στο ταψάκι πάνω στη κρύα πλέον βάση. Στρώνετε από πάνω το 1/3 της σαντιγί. Βυθίστε άλλα 10 – 11 μπισκότα στο γάλα και στρώστε τα πάνω στη σαντιγί. Απλώνετε από πάνω το άλλο 1/3 της σαντιγί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με μια τελευταία στρώση μπισκότα, βουτηγμένα σε γάλα και στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί. Θρυμματίζετε τα δύο cookies που κρατήσατε στην άκρη και πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί. Σκεπάζετε το γλυκό και το αφήνετε για 8 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέικ λεμονιού με φράουλες

-250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη -250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα -3 αυγά -75 γρ. …