Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Αθώοι οι Τσιακίρογλου-Μπατζακίδης για τη διαχείριση ως Διοίκηση της ΟΕΒΕ

Αθώοι οι Τσιακίρογλου-Μπατζακίδης για τη διαχείριση ως Διοίκηση της ΟΕΒΕ

0
dikasthria 1-empros

Τους απάλλαξε από τις κατηγορίες ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης στην υπηρεσία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

Τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου και τον πρώην Γενικό Γραμματέα Γιώργο Μπατζακίδη απάλλαξε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης από τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

Η ποινική δίωξη εκκινήθηκε από καταγγελία του πρώην μέλους της Διοίκησης της ΟΕΒΕ Χρυσούλας Γρηγορίου, απ’ όπου μετά από έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας καταγράφηκε λογιστικό έλλειμμα 12.000 €. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονταν και το αδίκημα της πλαστογραφίας για υπογραφή σε απόδειξη είσπραξης, καθώς και μη ορθή τήρηση πρακτικού συνεδρίασης ΔΣ του φορέα.

Στη δίκη, που διήρκησε αρκετές ώρες, κλήθηκαν να καταθέσουν η ίδια η κ. Γρηγορίου, οι ελεγκτές που διενήργησαν τον έλεγχο, μέλη της τότε Διοίκησης της ΟΕΒΕ, πρώην υπάλληλοι κ.ά. Τόσο η έδρα του δικαστηρίου, όσο και η Εισαγγελέας επέμειναν στη διερεύνηση του κατά πόσο ο κ. Τσιακίρογλου και ο κ. Μπατζακίδης μπορούσαν να αντλήσουν οικονομικά οφέλη, με βάση τα ευρήματα του κατηγορητηρίου. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι αφενός το λογιστικό έλλειμμα καλύπτονταν από στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, αλλά δεν είχαν δοθεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αφετέρου ότι δεν αποδείχθηκε μεμπτός τρόπος άσκησης Διοίκησης που να οδηγεί σε σκοπιμότητα για άντληση οικονομικών ή άλλων οφελών. Τόσο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που κλήθηκαν ως μάρτυρες, όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου (του Σ. Τσιακίρογλου) και Λίτσα Μιχαηλίδου (του Γ. Μπατζακίδη) ανέδειξαν τα στοιχεία αυτά και γι’ αυτό το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…