Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απαντά στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ η Διοίκηση του ΔΠΘ

Απαντά στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ η Διοίκηση του ΔΠΘ

0
dpth

Με επιχειρήματα ως προς τα χαρακτηριστικά των παρατυπιών που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ και αιχμές για τον εποπτεύοντα Ειδικό Γραμματέα, στηρίζει απόλυτα τον Α. Καραμπίνη

Δηκτικό σχόλιο και για τη διάταξη στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, που στερεί το δικαίωμα από τον νυν Πρύτανη να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του

Με μια εκτενή ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «βουλευτές σε ρόλο δικαστή», αλλά πάντως με νηφαλιότητα, απαντά το ΔΠΘ στην ανακοίνωση των 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ, όπου οι τελευταίοι επιτέθηκαν στους βουλευτές της ΝΔ που ουσιαστικά με την κοινοβουλευτική ερώτησή τους στήριξαν τον πρύτανη, όσο και στον ίδιο τον Α. Καραμπίνη τον οποίο χρεώνουν με κακοδιαχείριση, με βάση το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ.

Α)Ως προς τις παράτυπες ενέργειες που καταγράφονται στο πόρισμα, η Διοίκηση του ΔΠΘ επισημαίνει για μια ακόμη φορά που έγκειται το «μεμπτό» του πράγματος, απαντώντας στους βουλευτές με την απάντηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, σε δική τους ερώτηση, όπου αναφέρεται ότι: «η προκαταρκτική δικογραφία προς διερεύνηση τέλεσης ή μη αξιοποίνων πράξεων κατά την οικονομική διαχείριση γενικά και ειδικά ως προς τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες και τη σίτιση των φοιτητών του Δ.Π.Θ., για τα έτη 2001 έως 2009. Κατόπιν σχετικής παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης για διενέργεια διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου στο Δ.Π.Θ. από την Οικονομική Επιθεώρηση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την έκδοση του σχετικού πορίσματος, η δικογραφία αρχειοθετήθηκε κατ’ άρθρο 43 Κ. Π. Δ. την 19.08.2011 και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης». Ακόμη, η Διοίκηση του πανεπιστημίου υπογραμμίζει ότι τα συμπεράσματα του πορίσματος δεν μπορεί παρά να συνδέονται με το γεγονός ότι «ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και Επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Δ.Π.Θ. παραπέμφθηκε από τον Πρύτανη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του Δ.Ε.Π. με το ερώτημα της απόλυσης για σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα και η απαίτηση από το Πανεπιστήμιο για επιστροφή του ποσού των 397.800 ευρώ, τα οποία ο κ. Ειδικός Γραμματέας εισέπραξε αδικαιολόγητα».

Μάλιστα σχολιάζει ότι γι’ αυτό: «οι κ. Βουλευτές σιωπούν εκκωφαντικά. Όσο δε για τα ποινικά αδικήματα του Πρύτανη θα πρέπει αντί να δικάζουν μέσα από δελτία τύπου αποφασίζοντες ερήμην για «ενόχους και αθώους», να καταθέσουν άμεσα ό,τι γνωρίζουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως εμείς πράττουμε στο Δ.Π.Θ.».

Β) Η Διοίκηση του ΔΠΘ συντάσσεται με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πάταξη των φαινομένων «κακοδιαχείρισης και παρανομίας, που ζημιώνουν το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση το δημόσιο συμφέρον» και για το λόγο αυτό ενημερώνουν για τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στη Δικαιοσύνη για δύο περιπτώσεις καθηγητών της Πολυτεχνικής.

Γ) Ακόμη, ενημερώνουν ότι όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί με επίσημα έγγραφα από το Δ.Π.Θ. σε όλα τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και σε όλους τους Βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τονίζουν ότι όλη τη δράση του ΔΠΘ διαπνέεται από την προσπάθεια ανάπτυξης του πανεπιστημίου. Επισημαίνουν δε, τα παραδείγματα της κατάργησης του ιδρυμένου με νόμο πρώτου ξενόγλωσσου Τμήματος Ελληνικών Σπουδών και τη μεταφορά του, πάλι με νόμο ιδρυμένου, Διδασκαλείου Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος από το Δ.Π.Θ.».

Δ) Τέλος, τα μέλη της Διοίκησης στηρίζουν για άλλη μια φορά απερίφραστα τον πρύτανη, δηλώνοντας ότι εκλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Δ.Π.Θ., και υπογραμμίζουν ότι: «το πλέον αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει για το αν υπηρετεί ή όχι το Πανεπιστήμιο και αν πρέπει η όχι να παραιτηθεί είναι η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι οι κομματικές νεολαίες. «. Καταλήγουν δε σχολιάζοντας με υπονοούμενο: «το έργο του Πρύτανη θα μπορέσει να κριθεί εκ νέου από τα μέλη του Δ.Π.Θ., αν οι αξιότιμοι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. καταψηφίσουν τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία στερείται (ελπίζουμε τυχαία) το δικαίωμα από τον νυν Πρύτανη να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…