Αρχική ΓΝΩΜΕΣ ΤΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΤΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟ ΚΡΑΤΟΣ!

0

Οι Πολίτες, στην πλειονότητά τους, ξεζουμίσθηκαν. Δεν βγαίνουν οικονομικά. Χρωστούν δεξιά – αριστερά. Και βέβαια και στο Κράτος, τ’ οποίο όμως, θέλοντας να δείξει (τρομάρα του) πως είναι τάχα πονετικό προς τους υπηκόους – οφειλέτες του, προσπαθεί (υποτίθεται) να βοηθήσει.

Σου δίνει την ευχέρεια να εξοφλήσεις κάποιο χρέος σου με δόσεις και προβαίνεις σε διακανονισμό. Δέκα μηνιαίες δόσεις. «Ανακουφισμένος», προσαρμόζεις στα δεδομένα αυτά, αυστηρά, την αντιμετώπιση των μηνιαίων οικογενειακών σου αναγκών. Και μόλις πληρώνεις την πρώτη δόση, σού παρουσιάζεται απαίτηση να προσκομίσεις Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Α.Φ.Ε.) για να εισπράξεις τον μισθό σου από φορέα του Δημοσίου τομέα όπου εργάζεσαι.

Και αρχίζει το μαρτύριο. Και ξεδιπλώνεται η αναλγησία του φιλεύσπλαχνου Κράτους. Η τυραννία του.

….. ξεκινάς από την Δ.Ο.Υ. Μαθαίνεις – και παγώνεις – από τον αρχικό υπάλληλο (θ’ ακολουθήσουν άλλοι δύο) πως για να πάρεις το Α.Φ.Ε., θα σου παρακρατηθεί ένα μέρος του μισθού σου, για την εξόφληση του χρέους σου, ανεξάρτητα από τις διακανονισμένες δόσεις.

Παλινδρομείς, στην Δ.Ο.Υ., μεταξύ τριών υπαλλήλων, μεταφέροντας ένα φύλλο χαρτιού που σου έδωσε ο αρχικός υπάλληλος, από γραφείο σε γραφείο, από όροφο σε όροφο, περνάς τρεις (3) φορές από τον αρχικό υπάλληλο, μία (1) από κάποιον ενδιάμεσο και δύο (2) από τον υπερκείμενο, εν συνόλω δηλαδή έξι (6) φορές και παίρνεις το Α.Φ.Ε.

Αλλ’ οϊμέ. Διαπιστώνεις πως θα σου παρακρατηθούν τρεις (3) μαζί από τις διακανονισμένες δέκα (10) μηνιαίες δόσεις.

Μην εκπλήσσεσαι. Ακολουθεί το χειρότερο. Το αδιανόητο. Πάνω στον μήνα, προσφεύγεις πάλι στην Δ.Ο.Υ. για να πάρεις νέο Α.Φ.Ε. προκειμένου να εισπράξεις τον επόμενο μισθό σου.

Ακολουθείς την ίδια όπως και προηγούμενα βασανιστική, ιδιότυπη, διαδικασία και όταν τελικά πάρεις στα χέρια σου το Α.Φ.Ε. τρομάζεις. Σου έχει παρακρατηθεί το 100% της υπολειπόμενης οφειλής σου προς το Δημόσιο, ήτοι, δια μιας, και οι έξι (6) εναπομείνασες μηνιαίες δόσεις του διακανονισμού. Το 55% δηλαδή του μισθού σου, και άντε να βγάλεις τον μήνα σου, με την τετραμελή οικογένειά σου και άντε να περάσεις τις μέρες του Πάσχα.

Τόσο φιλεύσπλαχνο κράτος πια!

Υ.Γ. Μη σπεύσει κανείς να κατηγορήσει τους υπαλλήλους. Το σύστημα (Νόμοι κ.λπ.) ευθύνεται.

Ξάνθη Απρίλιος 2017
Για τον παθόντα
ο πολίτης
Ιωάννης Γκεβρέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ιωάννης Γκεβρέκης
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…