Σχόλια 25/05/17

0
karotsarka
Καλώς τους Ρώσους
Αύριο, 26 Μαΐου καταφτάνει το πρώτο αεροπλάνο από τη Μόσχα στο αεροδρόμιο της Καβάλας, εγκαινιάζοντας μια νέα ακόμη πιο υποσχόμενη χρονιά τουριστικής κινητικότητας, με την υποδοχή των Ρώσων επισκεπτών στην περιοχή μας και κυρίως βέβαια, το πράσινο νησί της Θάσου.
Οι προσπάθειες που έγιναν για την προσέγγιση με την Τουρκία το προηγούμενο διάστημα, παρότι όλες οι προηγούμενες προσεγγίσεις δεν είχαν στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία, απέδωσαν καρπούς και φέτος αναμένεται το «ρωσικό» τουριστικό ρεύμα να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Αυτό να σημειώσουμε, δεν οφείλεται σε αυτό που πολλοί λένε, ότι αφήνουν την Τουρκία κι έρχονται σε μας, αφού η τουριστική κίνηση στην Τουρκία από τη ρωσική πλευρά ήταν αυξημένη το πρώτο τρίμηνο του 2017. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει το νέο online σύστημα έκδοσης βίζας που διευκολύνει τους Ρώσους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά και η προώθηση που έγινε συστηματικά από τον Μιχάλη Αμοιρίδη πριν πολλούς ακόμη μήνες, με την ρωσική αγορά.
Πέρυσι οι Ρώσοι τουρίστες δεν ξεπέρασαν τους 1.000, ενώ οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά κάνουν λόγο ακόμη και για 5.000, αριθμό που αποτελεί προοπτική για άνοιγμα σε ένα τεράστιο κοινό.
Μαζί τους φέτος το καλοκαίρι, αναμένουμε, παραδοσιακά, τους Γερμανούς, που αποτελούν τον υπ. αριθμό ένα επισκέπτη της περιοχής, μέσω αεροπορικής μετάβασης, Βρετανούς, Σκανδιναβούς, Αυστριακούς, Πολωνούς, Τσέχους και Σλοβάκους και βέβαια τους Βούλγαρους και Ρουμάνους που μέσω των οδικών αξόνων επιδεικνύουν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη προτίμηση στις παραλίες της ΑΜΘ.
Ε.Δ.


Χαρές για τους ποδοσφαιρόφιλους του δήμου Μύκης
Καλά τα νέα για τους ποδοσφαιρόφιλους του δήμου Μύκης, μικρούς και μεγάλους, αφού προγραμματίζεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην Σμίνθη. Το δασαρχείο παραχώρησε έκταση έξω από την Σμίνθη, άνω των 15 στρεμμάτων στον δήμο κι έτσι ο δήμος προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνταχθεί ο φάκελος και να επιχειρηθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του γηπέδου, σε μέρος του οικοπέδου, με κονδύλια από κάποιο πρόγραμμα, μιας και οι οικονομικές δυνάμεις του δήμου δεν μπορούν να υποστηρίξουν το σύνολο της κατασκευής των υποδομών.
Ακόμη, ωστόσο, παρότι δεν έχουν σταματήσει οι προσπάθειες, υπάρχει κώλυμα στην εύρεση κατάλληλου οικοπέδου για τη στέγαση του δημαρχείου, που όπως και κατά το παρελθόν έχουμε γράψει, στεγάζεται σε εντελώς ακατάλληλο χώρο, που είναι ουσιαστικά διαμέρισμα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων του δήμου.
Ε.Δ.


Αναγνώριση
Και μια αναγνώριση της χθεσινής φωτογραφίας από το συμπολίτη μας Στέλιο Μπαρουκτσή. Αναγνώρισε λοιπόν πως στη φωτογραφία είναι το ζεύγος Χαράλαμπου Γιαννόπουλου, ιατρού στην πόλη μας, παρέα με οικογενειακή φίλη.


Βόλτα ή τσάρκα με το αλογόκαρο με τέσσερις ρόδες . Επιβάτες τέσσερις κυρίες. Το κάρο ήταν αξιόπιστο μεταφορικό μέσον σε πόλη και ύπαιθρο. Φωτό Α. Βακαλούδη, Βασ. Κων/νου-Ξάνθη
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Τιμή εν ζωή

Φίλος συμπολίτης που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο ως φίλαθλος, έκανε μια πρόταση για να τιμηθεί, εν ζωή μάλιστα, ο Χρήστος Πανόπουλος. Πρότεινε να δοθεί το όνομα του Πανόπουλου στο τμήμα της οδού Βασ. Σοφίας όπου και το γήπεδο που χρόνια χρησιμοποίησαν Ορφέας, Ασπίδα και SKODA.

Μάλιστα η μετονομασία του μικρού αυτού τμήματος από τη γέφυρα Κοσύνθου μέχρι και τη διασταύρωση στο Ναό Κων/νου και Ελένης δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους εκεί διότι μένουν πάρα πολύ λίγοι. Τώρα ως προς την τιμή στο πρόσωπο του Πανόπουλου, πιστεύουμε πως την αξίζει διότι η προσφορά του είναι μοναδική τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης.
Γ.Δ.


Ζόρικες οι επεμβάσεις στο πλακόστρωτο
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι της οδού Βενιζέλου άκουσαν μέσα στην ησυχία τον επαναλαμβανόμενο ήχο ενός κομπρεσέρ. Λίγο πριν το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ είχε ανοιχτεί σε λίγη ώρα μια μεγάλη τρύπα από το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ, που μετέβη για να επιδιορθώσει μια βλάβη στον αγωγό ύδρευσης. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα και ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, αλλά οι πλάκες δεν έχουν επανατοποθετηθεί ακόμη. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Σδρέβανος, το πλακόστρωτο στην παλιά πόλη είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην αποκατάσταση αλλά και στην εξεύρεση της βλάβης. Κάτω από τις πλάκες υπάρχει τσιμέντο, κάτι που πολλές φορές ξεγελά για την εστία της διαρροής, αφού αυτή μπορεί να βρει διέξοδο 10 με 15 μέτρα μακριά από το σπάσιμο. Ελπίζουμε μόνο να γίνει άμεσα η αποκατάσταση, πριν κάνουν… ‘’φτερά’’ οι κυβόλιθοι που είναι δυσεύρετοι.
Χ.Δ.


Βραδινοί παραλογισμοί
«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά», λέει ο λαός και φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει δίκιο. Όπως μάθαμε από καταστηματάρχες της οδού Βασ. Κωνσταντίνου λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία, τα μεσάνυχτα της Κυριακής ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακά. Λίγο μετά τις 12 το βράδυ μπροστά σε γνωστή αλυσίδα γυναικείου ρουχισμού φορτηγό της εταιρείας ξεφόρτωνε εμπόρευμα. Οδηγός πολυτελούς Mercedes γύρω στα 60 αλλά καλοστεκούμενος, όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, προσέκρουσε με ταχύτητα πίσω από το σταθμευμένο φορτηγό. Όλοι πετάχτηκαν στον δρόμο για να δουν τι είχε συμβεί. Το ΙΧ είχε σφηνωθεί κάτω από το φορτηγό και σε λίγο ξεπρόβαλε ο εμφανώς μεθυσμένος οδηγός μαζί με την καλλίγραμμη βαλκανικής πιθανώς προέλευσης συνοδηγό του. Μέσα στην σαστιμάρα του και με το αλκοόλ να μιλά αντί γι’ αυτόν, έβριζε όσους προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να απεγκλωβίσει το όχημα. Ο οδηγός του φορτηγού έκανε μπροστά και τα δύο αυτοκίνητα ξεκόλλησαν και τότε προς έκπληξη όλων ο οδηγός του ΙΧ ξανακαρφώθηκε πάνω του με δύναμη, κάνοντας το αυτοκίνητο να μοιάζει με ακορντεόν. Όταν έφτασε μετά από κάποια λεπτά η αστυνομία, προκειμένου να αποφύγει το αλκοτέστ, ισχυρίστηκε ότι οδηγούσε η συνοδός του, η οποία όλη την προηγούμενη ώρα καταριόταν την τύχη της. Ευτυχώς που η ζημιά περιορίστηκε στο υλικό κομμάτι και δεν την πλήρωσε κανένας διερχόμενος πεζός ή κάποιος άλλος οδηγός αυτοκινήτου ή μηχανής. Για άλλη μια φορά ο συνδυασμός αλκοόλ και οδήγησης αποβαίνει καταστροφικός.
Χ.Δ.


Ο κ. Σόιμπλε, το «ναυάγιο» στο Eurogroup και οι αρχαιολογικές γνώσεις του κ. Μητσοτάκη!
Μερίδα του Γερμανικού Τύπου ζητά να παραιτηθεί ο Σόιμπλε γιατί παίζει στην πλάτη της χώρας μας παιγνίδια εσωτερικής πολιτικής εξαιτίας των Γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Η πρόταση του, που δεν δέχθηκε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος – μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό – ήταν
να μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς χρήματα, και το θέμα του χρέους να μεταφερθεί για αργότερα. Ζήσε με τα μέτρα δηλαδή και χωρίς χρήματα και θα δούμε κάποιον άλλον …Μάη τι θα γίνει με το χρέος! Αυτό λέγεται εμπαιγμός εις βάρος ενός λαού! Κι αντί να ξεσηκωθούν και οι …πέτρες απ’ όλους εντός χώρας παρατηρείται μια περίεργη σιωπή από κυβέρνηση και αντιπολίτευση! Α όχι λάθος! Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως: « Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μνημείο της Αμφίπολης είναι μακεδονικό»! Ή όπως θα λέγαμε: «Καλημέρα Γιάννη… κουκιά σπέρνω»! Ο κ. Μητσοτάκης μήπως έχει και πτυχίο αρχαιολογίας και αποφάνθηκε για το μνημείο ή απλά ήθελε να υπερασπιστεί το success story του κ. Σαμαρά;
Μ.Ξ.


Ο δήμος Αβδήρων πάει Γερμανία
Στην Γερμανία πετάει ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και 4 δημοτικοί σύμβουλοι, καλεσμένοι του δήμου Ludwigshafen-Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, με τον οποίο ο δήμος Αβδήρων έχει υπογράψει Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας προκειμένου να παραστούν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του γερμανικού δήμου που ολοκληρώνονται την Κυριακή. Να σημειώσουμε πως το Σύμφωνο που υπογράφηκε πέρσι τον Μάιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οι δύο δήμαρχοι να στηρίξουν και να προωθήσουν από κοινού τις πολιτιστικές συναντήσεις και διαπολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων και της πόλης Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, συμβάλλοντας σε μια ενωμένη Ευρώπη και να εγγυηθούν μια μεγαλύτερη ενοποίηση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών. Να θυμίσουμε ότι την προσέγγιση μεταξύ των δύο δήμων έκανε ο ομογενής αντιδήμαρχος στο δήμο κ. Γιώργος Βασιλειάδης που κατάγεται από τα Άβδηρα.
Μ.Ξ.


Μία κριτική και μία ερώτηση από τον Ι. Χατζηγκενέ
Και μιας και ο λόγος στα του ορεινού δήμου της Ξάνθης, κριτική ασκεί ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής τηλεοπτικού σήματος, καθώς, όπως μας εξήγησε, ο σχεδιασμός του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη με ενιαίες κεραίες ήταν πολύ πιο αποδοτικός, αφορούσε σε μεγαλύτερη έκταση (συμπεριλάμβανε και τη Δράμα) και δεν απαιτούσε την υποβολή αίτησης από την πλευρά του κάθε νοικοκυριού, με δικαιολογητικά, ληξιαρχικές πράξεις κλπ.
Ο ίδιος μάλιστα, αναφερόμενος στα πάγια προβλήματα του δήμου, αναρωτιέται αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιχειρήσει να λύσουν το… διαχρονικό και μείζον ζήτημα των τίτλων ιδιοκτησίας στην ορεινή περιοχή. Το οποίο, σημειώνουμε εμείς, τέθηκε και ενώπιον του υπουργού Ν. Παππά κατά την επίσκεψή του στον Εχίνο, αλλά χωρίς κάποια προοπτική για επίλυση.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…