Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στην Ξάνθη άναψε η φλόγα της «Μαθητιάδας 2017»

Στην Ξάνθη άναψε η φλόγα της «Μαθητιάδας 2017»

0
anama flogas

Με τη λαμπαδηδρομία των μαθητών ξεκίνησε η διοργάνωση που αφορά μαθητές γυμνασίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην κεντρική πλατεία η τελετή αφής της φλόγας

Με μία όμορφη τελετή που έγινε το πρωί της Τρίτης (02/05/2017) στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, σηματοδοτήθηκε η έναρξη των αγώνων της «Μαθητιάδας 2017», στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Ξάνθης και των υπόλοιπων Νομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τελετή αφής της φλόγας της Μαθητιάδας, η οποία κατέφθασε στην πλατεία έπειτα από λαμπαδηδρομία μαθητών που πλαισίωναν γυμνάσια του Νομού Ξάνθης. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το κλειστό γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ) και αφού διέσχισε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης (Αιμοδότη – Ηλιουπόλεως – Πραξιτέλους – Μαραθώνος – Αδριανουπόλεως – Περικλέους – Σάρδεων – Βλαχοπούλου – Ελ. Βενιζέλου – Μιχ. Βόγδου) έφτασε στην πλατεία όπου οι λαμπαδηδρόμοι άναψαν τη φλόγα στο βωμό μέσα σε χειροκροτήματα από μαθητές αλλά και θεατές που βρέθηκαν στο χώρο.

Την όμορφη εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη της ομάδας Φυσικής Αγωγής Δ.Δ.Ε. Ξάνθης κα. Σοφία Ζήση που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας κ. Γεώργιος Ντάφλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία και το ιδιαίτερο βάρος που δίνει το υπουργείο στην άθληση και σωστή διαπαιδαγώγηση των μαθητών σε όλη την Ελλάδα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Υγείας του Δήμου Ξάνθης κας. Θεοδώρας Γιαννώτα η οποία μίλησε για τη στήριξη του Δήμου σε ανάλογες δράσεις που έχουν ως σκοπό την άθληση των νέων παιδιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’/θμιας – Β’/βμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργος Τζάστας που ανέλυσε τις θετικές προεκτάσεις της Μαθητιάδας στους μαθητές, ενώ οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με τον Διευθυντή της Β’/μιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Γιώργο Παπαθανασίου ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη της υπηρεσίας για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Στα πλαίσια της τελετής αφής, τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς δίνοντας εορταστικό χαρακτήρα στην εκδήλωση ενώ στη συνέχεια, αφού ολοκληρώθηκε η δράση στην πλατεία, οι λαμπαδηδρόμοι παρέλαβαν τη δάδα με τη φλόγα την οποία μετέφεραν στην έξοδο της πόλης προς Κομοτηνή (από οδό Δημοκρίτου) και την παρέδωσαν, ώστε αυτή να συνεχίσει τη διαδρομή της προς την Αλεξανδρούπολη αρχικά και αργότερα προς την Κομοτηνή όπου χθες το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη τελετή από το γειτονικό Δήμο. Να σημειώσουμε εξάλλου ότι τα διάφορα αγωνίσματα στίβου της «Μαθητιάδας 2017» θα διεξαχθούν στην Κομοτηνή, ενώ ότι έχει σχέση με θαλάσσια σπορ θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…