Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» για πρώτη φορά ο δήμος Αβδήρων

Στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» για πρώτη φορά ο δήμος Αβδήρων

0
avdira ekthesi1

Παρουσίασε τις τοπικές γεύσεις και τη γαστρονομία της περιοχής

Ο Δήμος Αβδήρων συμμετείχε για 1η φορά και με επιτυχία στην Πανελλαδική Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως 21 Μαΐου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στοχεύει στην προβολή της ολοκληρωμένης εικόνας της Ελλάδας μέσω της Γαστρονομίας, του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Πραγματοποιήθηκε έτσι ένα ταξίδι στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τις διάφορες μορφές εσωτερικού τουρισμού, δίνοντας την προοπτική εξαγωγών στους Έλληνες παραγωγούς και προβάλλοντας τον πολιτισμό προσεγγίζοντας αρκετές εκφάνσεις του.

Στο περίπτερο του Δήμου Αβδήρων συμμετείχαν παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αβδήρων και ειδικότερα: Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Γενισέας με το παραδοσιακό πετμέζι από ζαχαροκάλαμο, τα κρασιά του Αμπελώνα Βιολογικής Καλλιέργειας Καρακώστα, τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη, τα παραδοσιακά ζυμαρικά «Σοφίας Γεύσεις» και τα μανιτάρια «mitato mushrooms».

Η συμμετοχή στην έκθεση είχε στόχο να αναδειχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις και προϊόντα, αλλά και γενικότερα ο Δήμος, αφού δόθηκε η ευκαιρία σε ξένους επισκέπτες και ντόπιους να ανακαλύψουν και να απολαύσουν προϊόντα που παράγονται στο Δήμο Αβδήρων.

Στην Έκθεση εκ μέρους του Δήμου Αβδήρων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αβδήρων, η Δημοτική Σύμβουλος Παρασκευή Ρούφου και η Σύμβουλoς της Δημοτικής Κοινότητας Γενισέας κα Αναστασία Αμανατίδου.

Το περίπτερο του Δήμου Αβδήρων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Δήμο και να γευτεί τις τοπικές του γεύσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…