Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σφοδρή έκρηξη ‘έκανε καλοκαιρινό’ διαμέρισμα στην Ξάνθη

Σφοδρή έκρηξη ‘έκανε καλοκαιρινό’ διαμέρισμα στην Ξάνθη

0
fotia 1052017

Πριν λίγα λεπτά είχε βγει για δουλειές η ηλικιωμένη ένοικος. Ξηλώθηκε η μπαλκονόπορτα από την έκρηξη – Βροχή από σπασμένα τζάμια στον δρόμο

Σε κατάσταση σοκ η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αδιευκρίνιστα τα αίτια της έκρηξης. Διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική

Τυχερή μες στην ατυχία της ήταν 72χρονη ένοικος του τρίτου διαμερίσματος στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Θεσσαλονίκης 7 καθέτου της οδού Μπρωκούμη. Η ηλικιωμένη βγήκε για δουλειές λίγο μετά τις 10 το πρωί και ενώ ήταν ακόμη σε απόσταση 50 μέτρων από την πολυκατοικία ακούστηκε μια σφοδρή έκρηξη από το σπίτι της! Έντρομοι περαστικοί ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, ενώ πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.

Ξηλώθηκε η μπαλκονόπορτα από την έκρηξη – Βροχή από σπασμένα τζάμια στον δρόμο

Ήταν τόσο δυνατή η έκρηξη που το ωστικό της κύμα ξήλωσε κυριολεκτικά την μπαλκονόπορτα αλουμινίου της κουζίνας, που έπεσε με δύναμη πάνω στα κάγκελα του μπαλκονιού, κόβοντας ένα γωνιακό σημείο, ενώ «βροχή» από σπασμένα τζάμια έφτασαν έως απέναντι και σ’ όλο το δρόμο. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς διερχόμενος περαστικός.

Σε κατάσταση σοκ η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αδιευκρίνιστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης και διερευνώνται από την Πυροσβεστική ενώ εικάζεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ένοικος είπε όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς πως έβαλε κατσαρόλα με νερό να βράζει στο μάτι της κουζίνας και το ξέχασε… Ήταν όμως σε κατάσταση σοκ και λίγο μετά την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Ξάνθης.

dioikitis pyrosvestikisΣε λίγα λεπτά οι πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά

Δυο οχήματα της Πυροσβεστικής με άνδρες υπό τον συντονισμό του Διοικητή κ. Γιώργου Ρούτσια μετέβησαν στο σημείο. Πυροσβέστες εισήλθαν στο διαμέρισμα απ’ τα παράθυρα του οποίου έβγαιναν καπνοί και αφού διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε εγκλωβισμένος σε λίγα λεπτά της ώρας κατέσβεσαν την φωτιά. Αρκετοί περίοικοι και περαστικοί που άκουσαν την έκρηξη παρακολουθούσαν από το πεζοδρόμιο της Μπρωκούμη την επιχείρηση της Πυροσβεστικής, ενώ η αστυνομία ρύθμιζε την κυκλοφορία. Να σημειώσουμε πως δεν εκκενώθηκε η πολυκατοικία ούτε κινδύνεψαν άλλα διαμερίσματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros,gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…