Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Τα καλά νέα» του γραμματέα του υπ. Εργασίας

«Τα καλά νέα» του γραμματέα του υπ. Εργασίας

0
mpempekidis nefeloudis

Αφορούν τους οικιστές των εργατικών κατοικιών και τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ. Καμπάνια ενημέρωσης από τον Α. Νεφελούδη για τις νέες ρυθμίσεις

«Είμαστε σε καλό δρόμο…», υποστήριξε. Εξήγγειλε στελέχωση της κεντρικής και των περιφερειακών ΣΕΠΕ

Καμπάνια ενημέρωσης πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, περιοδεύοντας από την αρχή της εβδομάδας στις πόλεις της ΑΜΘ. Σκοπός της: «… να πει ο ίδιος τα καλά νέα …επειδή τα συστημικά κανάλια δεν βγάζουν τις καλές ειδήσεις», όπως δήλωσε πριν την έναρξη της συνάντησης που είχε στις 12.30 το μεσημέρι με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ενώ προηγουμένως επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ Ξάνθης.

Τα καλά νέα για τους οικιστές των εργατικών κατοικιών και τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

Τα καλά νέα αφορούν τους 32.000 οικιστές των εργατικών κατοικιών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και συγκεκριμένα την οριστική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων τους με ρύθμιση που έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τη δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τμ. Η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ.):«Μειώνουμε θεαματικά τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μέση τιμή που υπήρχε παλιά και ήταν 731 ευρώ το τ.μ. και τώρα 304,41 ευρώ. Επίσης έχουμε σημαντικές ρυθμίσεις για τον τρόπο αποπληρωμής με αύξηση των δόσεων που ανακουφίζει και σημαντικά περίπου 32.000 οικιστές σ’ όλη την Ελλάδα οι οποίοι ήταν σε πολιτική ομηρία από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».Το δεύτερο καλό νέο αφορά τους 15.000 δανειολήπτες του π. ΟΕΚ οι οποίοι εντάσσονται με το ίδιο πνεύμα στην διαδικασία ρύθμισης.

Γ. Γραμματέας Υπ. Εργασίας, Α. Νεφελούδης: «Είμαστε σε καλό δρόμο…». Ο Απρίλης, καλός μήνας για την εργασία

Ερωτηθείς από το «Ε» για τις δράσεις καταπολέμησης της υψηλής ανεργίας στο νομό μας ο κ. Νεφελούδης απάντησε κάπως γενικόλογα προσθέτοντας ωστόσο πως ο Απρίλιος σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ο πρώτος μήνας που έχει ένα θετικό ισοζύγιο στις προσλήψεις αλλά και μια αυξητική τάση της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής: «Έχουμε πολλές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Κάθε εβδομάδα ανακοινώνουμε προγράμματα ,είμαστε σ’ ένα καλό δρόμο. Έχουμε εξέλιξη και στο πρόγραμμα της αδήλωτης εργασίας, έχουμε προγράμματα για να μετατρέψουμε την μερική απασχόληση σε σταθερή απασχόληση, προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης. Ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας μετά από 2 – 3 χρόνια που έχουμε επικράτηση της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής. Έχουμε επίσης ένα πολύ θετικό ισοζύγιο στις προσλήψεις».Ειδικότερα για τα μέτρα καταπολέμησης της «μαύρης» εργασίας ο κ. Νεφελούδης σημείωσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται ένα οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας σε συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωσης Εργασίας και είπε πως στο τέλος του 2017 θα υπάρξουν μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις. Επίσης στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο προγραμματίζει την στελέχωση της κεντρικής αλλά και των περιφερειακών ΣΕΠΕ και ήδη έχει καταθέσει το οργανόγραμμά του και αίτημα για 100 επιπλέον οργανικές θέσεις εργασίας για την στελέχωση τους.

nefeloudis siskepsiΜε παρέμβαση του υπουργείου εργασίας λύθηκε πρόβλημα τοπικής επιχείρησης

Τέλος αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας σε θέματα του ιδιωτικού τομέα ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε στη λύση που δόθηκε στα Κλωστήρια Κομοτηνής (ΕΝΚΛΩ) όπου εργάζονται 300 άτομα, στο μεγάλο Deal Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου με το οποίο διασώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και τοπικά στην εταιρεία GMC. Όπως ανέφερε για την τελευταία ο κ. Νεφελούδης με παρέμβαση του υπουργείου επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ΔΕΗ η οποία καθυστέρησε την εξόφληση των παραγγελιών που είχε αναθέσει στην εταιρεία, κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία της επιχείρησης να πληρώσει την μισθοδοσία των εργαζομένων της. Στην σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο ήταν παρών ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Καμπάκας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα και συζήτησε με τον γραμματέα ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Πλήρη ενημέρωση για τα εργασιακά πράγματα του νομού μας παρείχε στον Γ. γραμματέα Εργασίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ,Άγγελος Μπεμπεκίδης. Να σημειώσουμε πως στις 7 το απόγευμα ο κ. Νεφελούδης σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο έδωσε απαντήσεις στους δικαιούχου του π. ΟΕΚ για τις ρυθμίσεις που τους αφορούν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…