Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ημέρα καριέρας» για τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Ξάνθης

«Ημέρα καριέρας» για τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Ξάνθης

0
epixeirhseis

Διοργανώνεται για δεύτερη φορά η ημερίδα Career Day 2017 το Σάββατο 20 Μαΐου

Δυνατότητα γνωριμίας με την αγορά εργασίας και τους μελλοντικούς τους εργοδότες

Τη δυνατότητα να κάνουν μια αρχή στην καριέρα τους, αντλώντας τεχνογνωσία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας, γνωρίζοντας τα δεδομένα που επικρατούν σ’ αυτή , έχουν φοιτητές του ΔΠΘ και πιο εξειδικευμένα οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών της Ξάνθης.

Ημέρα καριέρας για του φοιτητές του ΔΠΘ

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέσω της ημερίδας που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της EESTEC LC Xanthi, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό EESTEC που υλοποιεί διάφορα προγράμματα που αφορούν τους φοιτητές. Όπως μας πληροφορεί η υπεύθυνη κα Μαρίνα Σούλα η Career Day διοργανώνεται για δεύτερη φορά μετά την επιτυχία που σημέιωσε. Όπως αναφέρει πέρσι δόθηκε και το πλεονέκτημα από μια εταιρεία που συμμετείχε να κάνει εικονικές συνεντεύξεις με σκοπό την πρόσληψη. Ήταν κάτι που έδωσε στους φοιτητές την δυνατότητα να γνωρίσουν τι …τους περιμένει καθώς και τι πρέπει να προσέξουν στην διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας που τους ενδιαφέρει.

Δυνατότητα γνωριμίας με την αγορά εργασίας και τους μελλοντικούς τους εργοδότες

Φέτος- όπως ανέφερε η κα Σούλα – κλήθηκαν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι 8 εταιρειών που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο των φοιτητών. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους αντιπροσώπους των εταιρειών και να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις στην αγορά εργασίας, να εμπνευστούν από επιτυχημένους επαγγελματίες καθώς και να συνομιλήσουν άμεσα μαζί τους: «Στόχος μας είναι να γίνει μια γνωριμία των φοιτητών με τους μελλοντικούς τους εργοδότες για την μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση», επεσήμανε η κα Σούλα, συμπληρώνοντας πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από φοιτητές αλλά και από εταιρείες και όχι μόνο τοπικές. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου στην Καπναποθήκη ‘’Π’’ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9  στην Ξάνθη στις 15:00 – 19:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Κι άλλες δράσεις από την EESTEC LC Xanthi

Να σημειώσουμε πως η EESTEC LC Xanthi έχει διοργανώσει και άλλες δράσεις όπως τη «Uniday» που έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές των λυκείων της πόλης μας να έρθουν σε επαφή με τους φοιτητές του ΔΠΘ και να μάθουν άμεσα και «από πρώτο χέρι» για τις δυνατότητες σπουδών στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο, τα προγράμματα σπουδών, τις υποδομές και τις… εμπειρίες τους, ώστε να μάθουν με περισσότερη αμεσότητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, απ’ ό,τι μπορεί να τους μεταφέρει ένας σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …