Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παγκαβαλιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τα διόδια

Παγκαβαλιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα για τα διόδια

0
diodia kataskevi

Θα κλείσουν για 15 λεπτά σήμερα την Εγνατία και από τα δύο ρεύματα στο ύψος Περιγιαλίου. Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία από την πόλη

Ο δήμος και οι συνδιοργανωτές φορείς διαμαρτύρονται για την περαιτέρω απομόνωση και του αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα των νέων διοδίων

Με κεντρικά συνθήματα: «Όχι στα νέα διόδια, «Όχι άλλα εμπόδια στην ανάπτυξη της Καβάλας», «Όχι στη διάλυση και υποβάθμιση της πόλης» και «Ελεύθερη μετακίνηση στον τόπο μας», ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 17.00 το απόγευμα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Περιγιαλίου) για την άδικη και παράλογη, όπως τονίζει, απόφαση εγκατάστασης νέου σταθμού διοδίων, το δεύτερο κατά σειρά εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας, με ανακοίνωσή του, καλεί στην αγωνιστική συγκέντρωση όλους τους δημότες, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τους συλλόγους, φορείς, σωματεία και οργανωμένες ομάδες πολιτών, τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνεται κλείνοντας συμβολικά για δεκαπέντε λεπτά την Εγνατία Οδό και υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας για την κατάφορη αδικία που γίνεται σε βάρος της ανάπτυξης της Καβάλας και των πολιτών της.

Ο νέος σταθμός διοδίων της Καβάλας, όπως τονίζουν οι φορείς που διοργανώνουν την κινητοποίηση, θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο Δήμος Καβάλας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία μέσα σε κλίμα ομοφωνίας και συνεργασίας διατρανώνουν τη φωνή τους ενάντια σε κάθε νέα προσπάθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται, για περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα διαθέσουν λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση στο χώρο της συγκέντρωσης. Ώρα αναχώρησης στις 16.00 από το Δημοτικό Κήπο.

Ομόφωνο ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στην τελευταία κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος με την παρουσία όλων των τοπικών φορέων (Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη, Εμπορικού Συλλόγου κ.α.) ενέκρινε και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, όπου, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα ο Δήμος Καβάλας, αντιμετωπίζεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον, από την κεντρική εξουσία ως ένας Δήμος Γ’ κατηγορίας. Όχι μόνο δεν τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας, αλλά αντίθετα διαρκώς με αποφάσεις και παραλείψεις της υποβαθμίζεται διαρκώς» και υπογραμμίζεται: «το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και σύσσωμοι οι εμπλεκόμενοι και συναρμόδιοι φορείς ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι δεν θα επιτρέψουν ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ παρέμβαση και τοποθέτηση διοδίων στο 476ο χλμ., καθώς και σε κάθε άλλο σημείο της Εγνατίας οδού στα όρια του νομού Καβάλας, το οποίο θα προκαλέσει τα ανωτέρω προβλήματα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…