Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Όταν η πλατεία γεμίζει μουσική και χορό

Όταν η πλατεία γεμίζει μουσική και χορό

0
gefyra xoreutiko

Η πρώτη δημόσια παρουσία της νεοσύστατης παραδοσιακής χορευτικής ομάδας φοιτητών της ‘’Γέφυρας’’

Το Σάββατο 6 Μαΐου και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην πλατεία της Ξάνθης άρχισε να χτυπά ο ρυθμός της παράδοσης. Φοιτητές της Χορευτικής Ομάδας Παραδοσιακών του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα” παρουσίασαν χορούς από την περιοχή της Θράκης και της ανατολικής Ρωμυλίας. Στη μουσική τούς συνόδευαν παιδιά από την ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, στη γκάιντα ο Θανάσης Ζαρίφης, στο ακορντεόν ο Στυλιανός Δαμακούδης και στο νταούλι ο Αλέξανδρος Τσάκος.

gefyra plateiaΗ Χ.Ο.Π δημιουργήθηκε μόλις ενάμιση μήνα πριν. Για την ακρίβεια η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου με την προσέλευση να ξεπερνά κάθε αρχική προσδοκία. Εκείνη τη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι υπάρχουν πολλοί που ανήκουν στη νέα γενιά και αγαπούν την παράδοση βάζοντας ένα λιθαράκι στην συνέχισή της. Η ομάδα έχει 35 ενεργά μέλη και την ελπίδα ότι ο αριθμός συνεχώς θα αυξάνεται. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον χώρο των εστιών στα Κιμμέρια και είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές.

Και εφόσον η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά, 12 του μηνός και ημέρα Παρασκευή στις 22:00 θα λάβει χώρα το 1ο παραδοσιακό γλέντι της Χ.Ο.Π στα πλαίσια της 10ης πολιτιστικής εβδομάδας του Π.Σ.Φ.Ξ “Η Γέφυρα”. Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε μια βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και παράδοση, παρέα με την μπάντα «Βουκολική Διαταραχή» που έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αναγνωστήριο ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής με την είσοδο ελεύθερη για όλους.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζαρίδης

Κείμενο: Κασσάνδρα Λειβαδιώτου

voukoliki diataraxi

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…