Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Robospecialists για δεύτερη χρονιά στο Προεδρικό Μέγαρο

Οι Robospecialists για δεύτερη χρονιά στο Προεδρικό Μέγαρο

0
paulopoulos robospecialists17

Η ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης βραβεύτηκε ξανά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιτυχία της στην Ινδία

Με ένα αργυρό μετάλλιο το 2015 και παραλίγο ένα χάλκινο μετάλλιο το 2016 στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, οι Robospecialists έχουν δημιουργήσει ήδη την δική τους ιστορία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στις περσινές μαθητικές ολυμπιακές και διακρίθηκαν. Ανάμεσά τους και οι δικοί μας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Σονέρ Χασάν Ογλού και ο φοιτητής πλέον Αλέξανδρος Πανταζίδης, οι οποίοι κατέκτησαν την 4η θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Ένα μετάλλιο που χάθηκε για… ένα γκολ

elliniki apostoliΘυμίζουμε ότι στην περσινή Ολυμπιάδα και οι δύο ομάδες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν εξαιρετική παρουσία στην κατηγορία ποδοσφαίρου. Οι Robospecialists, έχοντας στην σύνθεσή τους τον αργυρό Ολυμπιονίκη του 2015 Αλέξανδρο Πανταζίδη, κατέλαβαν την 4η θέση μετά από μία εξαιρετική πορεία στους αγώνες. Μάλιστα, στον τελευταίο αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, ενώ έχαναν με 3-0 από τους Ρώσους κατάφεραν να ισοφαρίσουν, δεχόμενοι ένα γκολ στο τέλος του αγώνα και έτσι έχασαν το μετάλλιο για μόλις ένα τέρμα. Οι ομάδες έχοντας την καθοδήγηση του προπονητή και καθηγητή τους στο σχολείο Θανάση Μπαλαφούτη, απέδειξαν ότι δεν είχαν βρεθεί τυχαία την προηγούμενη χρονιά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, φέρνοντας στην Ξάνθη το πρώτο μετάλλιο σε Μαθητική Ολυμπιάδα. Μπορεί πέρυσι να μην επέστρεψαν με κάποιο μετάλλιο στις αποσκευές τους, αλλά έδειξαν ξεκάθαρα την καλή δουλειά που γίνεται από προπονητές και μαθητές καταλαμβάνοντας την 4η θέση σε έναν τόσο υψηλού επιπέδου και συναγωνισμού μαθητικό διαγωνισμό.

Η ιδέα της αριστείας διέξοδος της χώρας από την κρίση

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη προτρέποντάς τα να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές, και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σε ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας. Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «την ιδέα της αριστείας πρέπει εμείς οι Έλληνες να την υπερασπισθούμε ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο τόπος μας δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση, που τον μαστίζει άλλωστε χρόνια τώρα, εάν δεν εμπεδώσει αυτή την έννοια της αριστείας και δεν την αποδώσει όπως ταιριάζει στη νέα γενιά και στις γενιές που θα έρθουν. Με αυτές τις σκέψεις που αφορούν την αριστεία, που όπως σας είπα πρέπει να την κάνουμε κοινό μας κτήμα, πρέπει να την υπερασπιστούμε. Πρέπει να την κάνουμε βασική αρχή αυτού του τόπου και της παιδείας του». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να παραλαμβάνουν τιμητικά μετάλλια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…