Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμέτ

Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμέτ

0
alan kuyu

Του επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή για ανηλίκους. Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κομοτηνής και σε ήρεμο κλίμα

Ομολόγησε δεύτερο βιασμό 22χρονου με νοητικά προβλήματα ο 15χρονος δράστης

Εκδικάστηκε η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ από την Κομοτηνή. Στον 15χρονο δράστη που βίασε και τελικά δολοφόνησε το παιδί καταδικάστηκε σε ποινή 18 ετών ποινικού σωφρονισμού που θα εκτίσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου. Σύμφωνα με την νομοθεσία είναι η ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο για την πράξη αυτή.

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων και σε ήρεμο κλίμα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρόνος Κομοτηνής: «Η δίκη με κατηγορούμενο τον 15χρονο και συνήγορο υπεράσπισής του τον Δημήτρη Μήλιογλου, διεξήχθη χθες το πρωί κεκλεισμένων των θυρών, με αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και σε ήρεμο κλίμα. Εντός της αίθουσας του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων βρέθηκε μόνο ο δράστης με την συνήγορό του και ειδική διερμηνέα από την Κόρινθο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Νότης Χαραλαμπίδης, και οι μάρτυρες, ανάμεσά τους αστυνομικός, οι γονείς του 6χρονου θύματος, η αδερφή του 15χρονου δράστη και ένας ακόμα άνδρας από τον οικισμό του τέρμα Αδριανουπόλεως». Ο ανήλικος δραστης όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα για την απώλεια του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ ψέλλισε: «Στεναχωριέμαι…».Nα σημειώσουμε πως η επιβληθείσα ποινή αναλυτικά είναι 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή είναι ανήλικος.

Ομολόγησε δεύτερο βιασμό 22χρονου με νοητικά προβλήματα ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου

Στο μεταξύ ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του Μεχμέτ Αλή Σεζάλ έχει και άλλες κατηγορίες που τον βαρύνουν. Συγκεκριμένα ομολόγησε πως με συνεργό του ακόμα έναν ανήλικο βίασαν και λήστεψαν 22χρονο άτομο με νοητική υστέρηση τον Οκτώβριο του 2016, ελάχιστους μήνες πριν τη δολοφονία του 6χρονου Ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συναυτουργία σε βάρος ενήλικου προσώπου, ληστεία και παράνομη κατακράτηση, στον 15χρονο και στον 14χρονο συνεργό του. Οι δύο ανήλικοι δράστες είναι κάτοικοι της οδού Τέρμα Αδριανούπολεως του γνωστού Αλάν Κογιού, όπως και το 22χρονο θύμα. Την υπόθεση αυτή κίνησε η μητέρα του θύματος, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά. Όπως γραφει η ίδια εφημερίδα, για την υπόθεση με δράστες τον 15χρονο και έναν 14χρονο έχει αποπερατωθεί η δικογραφία, η ανάκριση ολοκληρώνεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστεί και αυτή η δίκη, η οποία αναμένεται να γίνει εντός του επόμενου εξαμήνου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…