Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ημερίδα για το Cyber Bullying από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Ξάνθης

Ημερίδα για το Cyber Bullying από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Ξάνθης

0
cyberbullying-laptop-kid

Το Σάββατο σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης

Το Τοπικό Τμήμα Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ξάνθης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Φαινόμενα Βίας μέσω Διαδικτύου. Διαστάσεις, Προκλήσεις και Αντιμετώπιση».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 17.45 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δ. Ξάνθης.

Το Cyber Bullying αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και να εξελιχθεί σε ηλικιακές ομάδες ενηλίκων και ανηλίκων. Ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις και εκτός σχολείου, αλλά και στο εργασιακό και φιλικό περιβάλλον ή μεταξύ αγνώστων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έκταση του φαινομένου αυτού και οι σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ψυχική και σωματική υγεία παιδιών και ενηλίκων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του, μέσα από τη συνεργατική δράση των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων, των ανεξάρτητων αρχών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Απώτερος σκοπός μέσα από την ημερίδα είναι η συμβολή μας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και στον εφοδιασμό με γνώσεις απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστάσεις που αφορούν στον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Μαρία Βουργαζοπούλου, Μ.Α. Κοινωνική Λειτουργός στην Εκπαίδευση, ο Χαλκιάς Αθανάσιος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η Στυλιανή Γιαλαμά, Κοινωνική Λειτουργός, Μ.Α., Πρόεδρος Τ.Τ. ΣΚΛΕ Ξάνθης και ο Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δομικές αλλαγές στην σύγχρονη οικογένεια

Το προφίλ της ελληνικής οικογένειας μέσα από έρευνες – Αυξάνονται τα διαζύγια   Μείω…