Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η Θράκη ζητά online επικοινωνία με την κυβέρνηση

Η Θράκη ζητά online επικοινωνία με την κυβέρνηση

0
tsipras-xathithodorou

Αυτό ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα οι γραμματείς και οι βουλευτές Ξάνθης – Ροδόπης που συναντήθηκαν μαζί του την Πέμπτη

Στην ατζέντα θέματα μειονότητας, πλειονότητας και ανάπτυξης – Μήνυμα Τσίπρα: « Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Θράκη…»

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την Θράκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση μίας ώρας στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης με τους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – Ροδόπης και τους βουλευτές των δύο νομών. Νωρίτερα οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής μας είχαν συναντήσεις και συνεργασία με επιτελείς διαφόρων υπουργείων προκειμένου να προωθήσουν ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας.

Στην ατζέντα θέματα μειονότητας, πλειονότητας και ανάπτυξης

Όπως μας πληροφορεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι τοπικοί εκπρόσωποι έθεσαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την μειονότητα, την πλειονότητα, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό πλάνο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή μας και πώς αυτό εφαρμόζεται. Επισημάνθηκε πως το τοπίο στην οικονομία παρουσιάζει βελτίωση και πως το έργο της κυβέρνηση έχει αρχίσει να φαίνεται. Ο πρωθυπουργός τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν την προσπάθεια εφαρμογής του τοπικών σχεδίων ανάπτυξης και δεσμεύτηκε η κυβέρνηση να παρέχει όλα τα εχέγγυα και τα θεσμικά εργαλεία για να βοηθήσει την υλοποίησή τους.

Ζήτησαν online επικοινωνία με το κυβερνητικό επιτελείο

Οι πολιτικοί παράγοντες ζήτησαν με την σειρά τους από τον Πρωθυπουργό να έχουν μια πιο άμεση επικοινωνία με την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός και αποτελεσματικότητα και να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα της περιοχής και όχι τα αιτήματα να χάνονται κάπου στις διαδρομές των υπουργείων. Να εφαρμοστεί δηλαδή πιλοτικά από την Θράκη ένα σύστημα πιο άμεσης επικοινωνίας με την κυβέρνηση καθώς αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα της περιοχής. Έλαβαν την διαβεβαίωση ότι αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα.

Μήνυμα Τσίπρα: «Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Θράκη…»

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει το άμεσο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την Θράκη, για τα ζητήματα της μειονότητας που συζητήθηκαν ενδελεχώς υπό το πρίσμα των γενικότερων εξελίξεων αλλά και την αναγκαιότητα να γίνουν πολλές επενδύσεις στην περιοχή, να ανοίξουν θέσεις εργασίας ώστε να σταματήσει η μετανάστευση, να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα για να ζωντανέψει η επιχειρηματικότητα καθώς και ο πρωτογενής τομέας, αναγνωρίζοντας τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και την γεωστρατηγική της θέση. Ως μελανό σημείο αναφέρθηκε η προβληματική συνεργασία με κάποιους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που δρουν σε πλαίσιο αντιπολιτευτικό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…