Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Φεύγει νικητής ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την Ξάνθη!

Φεύγει νικητής ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την Ξάνθη!

0
xeria lucesku

Με το 3-0 επί της Βέροιας συνδυάστηκε το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ρουμάνου προπονητή στον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας

«Φίλε Ραζβάν σ’ ευχαριστούμε για όλα» – Σε συγκινησιακό κλίμα τιμήθηκε από ΠΑΕ, παλαίμαχους και φιλάθλους

Με τον ιδανικότερο τρόπο αποχαιρέτησε το κοινό της αλλά και τον επί μια τριετία προπονητή της Ραζβάν Λουτσέσκου η ομάδα της Ξάνθης, που επιβλήθηκε με άνεση επί της Βέροιας.

Στον αγώνα που έγινε την Κυριακή (30/04) η ομάδα της Ξάνθης αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα επιβλήθηκε με 3-0 επί της Βέροιας με τον τοπ σκόρερ της Χαμζά Γιουνές με τα δύο τέρματα που σημείωσε να φτάνει τα 19 τέρματα, ενώ σκόραρε και ο Καρίμ Σολτάνι στο 2ο φετινό του γκολ.

Έτσι η Ξάνθη στην 28η συνεχόμενη συμμετοχή της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος τερμάτισε στην 6η θέση, καταλαμβάνοντας την 3η καλύτερη θέση της ιστορίας της μετά την 4η θέση το 2005 και την 5η το 2006.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου συγκέντρωσαν 48 βαθμούς πετυχαίνοντας συνολικά 13 νίκες, 9 ισοπαλίες και γνωρίζοντας 8 φορές την ήττα. Τα τέρματά της ήταν 34 υπέρ και 25 κατά.

Πλέον στην Ξάνθη στρέφουν την προσοχή τους στις εξελίξεις που αναμένονται στον σύλλογο με το θέμα προπονητή αλλά και τις ανανεώσεις των παικτών τα συμβόλαια τον οποίον λήγουν, ενώ στο βάθος αναμένει τις εξελίξεις και με τις αδειοδοτήσεις όσον αφορά την Ευρώπη μήπως και υπάρξει θέμα και μπορέσει έχοντας εξασφαλίσει αυτή την έκτη θέση να το εκμεταλλευτεί και να βγει για πέμπτη φορά στην ιστορία στην Ευρώπη.

Ξάνθη – Βέροια 3-0

12΄: Το πλασέ του Τριάδη δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

14’: Μακρινό άστοχο του Μεχία.

19’: Ο Γιουνές με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

24’: Σέντρα του Τριάδη, νέο σουτ του Μεχία που κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.

27’: Το καλό φάουλ του Λινάρδου πέρασε άουτ.

33’: Το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σολτάνι δεν βρήκε στόχο.

36’: Το δυνατό σουτ του Γιουνές αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σαφαρίκα.

39’: Το πλασέ του Νύκταρη πέρασε άουτ.

44’: Τριάδης, Γιουνές και Σολτάνι συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να σκοράρει για το 2-0.

75’: Ο Συλλά έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και ο Γιουνές εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 3-0 με το 19ο φετινό του γκολ.

86’: Άστοχη η κεφαλιά του Σολτάνι.

92’: Νέο δοκάρι για την Ξάνθη με τον Τριάδη.

Διαιτητής: Αγγελάκης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Τεβεκέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: –

Κόκκινη κάρτα: –

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΟ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης Λ., Φλίσκας, Σβάρνας, Συλλά, Μεχία (68’ Παπαστεριανός), Λουσέρο (68’ Ντε Λούκας), Τριάδης, Σολτάνι, Βασιλακάκης (68’ Παπαστεριανός), Γιουνές.

Βέροια (Τόλης Τερζής): Σαφαρίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Μίλιεβιτς, Αντονιάν, Ραδής, Λινάρδος, Δόρης, Νύκταρης (59’ Ζυγκερίδης), Χάτζι (74’ Ασίγκμπα), Κωνσταντινίδης (59’ Μαυρίας).

«Φίλε Ραζβάν, σ’ ευχαριστούμε για όλα»

Ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό ήταν το κλίμα στο τελευταίο παιχνίδι του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης, καθώς ως γνωστό ο Ρουμάνος τεχνικός με το τέλος των υποχρεώσεων (οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Μαΐου) θα αποχωρήσει για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Πριν την έναρξη του αγώνα με τη Βέροια, τίμησαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου η ΠΑΕ Ξάνθη απονέμοντας του τιμητική πλακέτα, ενώ ανθοδέσμες έδωσαν αντιπροσωπεία του Συλλόγου Παλαιμάχων της ομάδας όπως και του συλλόγου φιλάθλων «Xanthifans», με τον Ρουμάνο να δέχεται με δάκρυα στα μάτια τις τιμητικές βραβεύσεις, ανταποδίδοντας με χαιρετισμό προς όλες τις κερκίδες των φιλάθλων.
Η σχετική ανακοίνωση της ξανθιώτικης ΠΑΕ ανέφερε:

«Ο Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, ο ιδιοκτήτης της κ. Χρήστος Πανόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ., οι ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της ομάδας μας, τίμησαν τον προπονητή μας Ραζβάν Λουτσέσκου για την προσφορά του, το ήθος του και την εργατικότητά του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα μας.

Με την παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου, η ομάδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος τη σαιζόν 2014-15, όπως επίσης και φέτος τερματίζει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα.

Φίλε Ραζβάν, σ’ ευχαριστούμε για όλα και θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας.

Πριν την έναρξη του αγώνα με τη Βέροια, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Πιαλόγλου απένειμε την τιμητική πλακέτα στον Ραζβάν Λουτσέσκου η οποία είχε την ελληνική και την ρουμανική σημαία στο πάνω μέρος της και επίχρυσα κλαδιά ελιάς αναγράφοντας στο κάτω μέρος το παρακάτω κείμενο:

“XANTHI FC

To Razvan Lucescu

Dear RAZVAN, We sincerely thank you spending those three years with us.

The owner. C. Panopoulos”

Μετάφραση: Αγαπητέ Ραζβάν, σε ευχαριστούμε ειλικρινά που πέρασες αυτά τα τρία χρόνια μαζί μας. Ο ιδιοκτήτης Χ. Πανόπουλος”

Επίσης, οι αρχηγοί της ομάδας του χάρισαν μία φανέλα με το όνομά του, τον αριθμό των αγώνων που κοουτσάρισε την Ξάνθη σε πρωτάθλημα και κύπελλο (108) και τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών.

Αντίστοιχα θερμή ήταν και η ανακοίνωση των «Xanthifans» με τους οργανωμένους φίλους της Ξάνθης πέρα από την βράβευση να αποχαιρετήσουν τον Ρουμάνο τεχνικό με δελτίο τύπου όπου ανέφεραν:

“Το Δ.Σ. και τα μέλη των Χanthifans αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον ΚΥΡΙΟ Ραζβάν Λουτσέσκου για όλες τις μαγικές στιγμές που μας χάρισε τα τρία χρόνια που είχαμε την τιμή να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας μας. Μαζί του κάναμε το όνειρό μας πραγματικότητα, μαζί του ζήσαμε μεγάλες νίκες, μαζί του νιώσαμε περηφάνια που είμαστε ΑΟΞ, που είμαστε Xanthifans!!!

Εις το επανιδείν Ράζβαν! Θα είσαι πάντα ένας από εμάς! Τα δάκρυά σου θα είναι οδηγός για νέες επιτυχίες….”

Το Δ.Σ. και τα μέλη των Xanthifans».

Λουτσέσκου: «Ξάνθη σημαίνει για εμένα… χαρά της ψυχής»

Εξίσου φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με το Λουτσέσκου να κάνει ένα μίνι – απολογισμό της τριετούς παρουσίας του, ενώ υποστήριξε πως δεν έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα και τέλος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στην ξανθιώτικη ομάδα στο μέλλον, συνοψίζοντας συγκινημένος πως η Ξάνθη για τον ίδιο σημαίνει «Η χαρά της ψυχής».

Στις δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι μια δυσάρεστη στιγμή η σημερινή, αλλά ταυτόχρονα είναι φανταστικό και το συναίσθημά της. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο της Ξάνθης. Γνώρισα φανταστικούς ανθρώπους εδώ. Βρήκα μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού. Έκανα υπέροχους φίλους, πάνω από όλα τον Χρήστο Πανόπουλο, που μέχρι τώρα ήταν αφεντικό, αλλά, από εδώ και μπρος, είναι τεράστιος φίλος. Επίσης, τον Γιώργο Κασναφέρη και τον Γιάννη Παπαδημητρίου που θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Όταν ήρθα στην Ξάνθη, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μείνω για τρία χρόνια και θα απολαύσω μια τέτοια φανταστική εμπειρία. Ο τελικός του Κυπέλλου ήταν σίγουρα μια μεγάλη στιγμή, αλλά για τον προπονητή το κάθε παιχνίδι έχει τη σπουδαιότητά του. Πώς να ξεχάσω τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, την νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, κάθε αγώνας που έδινα είχε για μένα τη δική του αξία».

Για τις πιο έντονες στιγμές του: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν πέρυσι τέτοια εποχή συζητούσα με τον Γιώργο Κασναφέρη για το μέλλον μου. Σκέφτηκα να αποχωρήσω, τελικά ήταν καλή επιλογή να μείνω και τη σεζόν 2016-17 και να αποχωρήσω, αφήνοντας την ομάδα πολύ ψηλά. Θυμάμαι, επίσης, χαρακτηριστικά όταν πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο συζητούσα με τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Ήμασταν τελευταίοι στη βαθμολογία και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και μετά συνεχίστηκαν οι επιτυχίες. Ήταν και φέτος μια φανταστική σεζόν».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Δεν έχω κάνει καμία συμφωνία με άλλη ομάδα. Κάποιες φορές τα ΜΜΕ υπερβάλλουν, όχι μόνο με εμένα, αλλά με όλους».

Για το αν θέλει να επιστρέψει μελλοντικά στην Ξάνθη: «Στη ζωή όλα είναι πιθανά, στην Ξάνθη είχα μια φανταστική εμπειρία και ίσως κάποτε επιστρέψω. Στη ζωή, ποτέ μην λες ποτέ. Με δυο λέξεις θα χαρακτήριζα την Ξάνθη… χαρά της ψυχής».

Πρωτάθλημα τέλος

Με τα κυριακάτικα παιχνίδια έπεσε η αυλαία της κανονικής διάρκειας για τη φετινή σεζόν της Super League και τώρα ακολουθούν τα Play Off στα οποία θα λάβουν μέρος ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Πανιώνιος. Στην 6η θέση τερμάτισε η Ξάνθη, μένοντας για μόλις 5 βαθμούς εκτός Play Off.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League:

Ξάνθη – Βέροια 3-0

Αστέρας Τρίπολης – Ηρακλής 2-2

Ατρόμητος – Πλατανιάς 4-1

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 5-1

Παναθηναϊκός – Λάρισα 2-0

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 1-3

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Ολυμπιακός 67

2. Π.Α.Ο.Κ. 61

3. Παναθηναϊκός 57

4. A.E.K. 53

5. Πανιώνιος 52

6. Α.Ο. Ξάνθη 48

7. Πλατανιάς 42

8. Ατρόμητος Αθ. 39

9. ΠΑΣ Γιάννινα 36

10. Κέρκυρα 32

11. Παναιτωλικός 31

12. Ηρακλής 29

13. Λάρισα 28

14. Αστέρας Τρ. 28

15. Λεβαδειακός 26 (υποβ.)

16. Βέροια 22 (υποβ.)

Οι βαθμοί με τους οποίους ξεκινούν οι ομάδες στα Play Off: ΠΑΟΚ 2, Παναθηναϊκός 1, ΑΕΚ 0, Πανιώνιος 0.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …