Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Αλλάζει ριζικά η εικόνα των πρωταθλημάτων στην ΕΠΣ Ξάνθης

Αλλάζει ριζικά η εικόνα των πρωταθλημάτων στην ΕΠΣ Ξάνθης

0
eps xanthis sima

Σε δύο κατηγορίες θα χωριστούν οι ομάδες έπειτα από την αναδιάρθρωση των κατηγοριών

Ριζικά αλλάζει ο χάρτης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην ΕΠΣ Ξάνθης, από την προσεχή κιόλας αγωνιστική περίοδο. Όπως είναι γνωστό, στην απολογιστική Γενική Συνέλευση του περασμένου Φεβρουαρίου ελήφθη η απόφαση της αναδιάρθρωσης και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι εκπρόσωποι των ομάδων κλήθηκαν σε νέα Γενική Συνέλευση να συζητήσουν ποια μορφή θα έχει αυτή η αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αρχικά η πρόθεση που είχε εκφραστεί ήταν η κατάργηση της Α2 Κατηγορίας και το μοίρασμα των ομάδων σε Α, Β’ και Γ’ Κατηγορία, τελικά προκρίνεται το σενάριο να υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες τη νέα σεζόν, όπως συμβαίνει και στις άλλες ΕΠΣ της Θράκης, σε Ροδόπη και Έβρο. Ο σκόπελος της μεγάλης συμμετοχής ομάδων στην Β’ Κατηγορία θα ξεπεραστεί με το ¨σπάσιμό¨ του σε δύο ομίλους, όπως συμβαίνει στην ΕΠΣ Έβρου, με κριτήρια ωστόσο που δεν θα είναι μόνο γεωγραφικά.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως αναφέρει και το Sportsaddict, η νέα Α’ Κατηγορία θα απαρτίζεται από 14 ομάδες, στις οποίες περιλαμβάνονται όλες όσες αγωνίστηκαν φέτος στην Α1 Κατηγορία πλην φυσικά του πρωταθλητή Άρη Αβάτου που ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική, συνεπώς εννέα σωματεία, καθώς και οι πέντε πρώτες ομάδες της Α2 Κατηγορίας, δηλαδή όσες συμμετείχαν στα πλέι οφ. Κοινώς, εφόσον περάσει αυτό το σύστημα θα αποδειχθεί ότι φέτος δεν θα υπάρξει κανένας υποβιβασμός από την Α1 Κατηγορία(!) και ότι πρακτικά δεν είχαν νόημα τα πλέι άουτ, καθώς ακόμα και η ΑΕ Ξάνθης που αναδείχθηκε ουραγός θα λάβει μέρος στην μεγάλη κατηγορία του νέου πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες της Α2 Κατηγορίας καθώς και όσες μετείχαν φέτος στην Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική θα συμπεριληφθούν στη νέα Β’ Κατηγορία, που ωστόσο επειδή θα είναι γιγάντια, θα χωριστεί σε δύο ομίλους των 13-14 ομάδων, ανάλογα δηλαδή πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή. Τα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι γεωγραφικά, ωστόσο δεδομένου ότι στην ΕΠΣ Ξάνθης δεν παρατηρούνται τα χιλιομετρικά προβλήματα αποστάσεων που έχουμε για παράδειγμα στον Έβρο, υπάρχει και η πρόταση, ότι οι ομάδες θα χωρίζονται στους δυο ομίλους ανάλογα με την βαθμολογική τους συγκομιδή και σειρά, ώστε ομάδες που ήταν ψηλά και κοντά στους βαθμούς να μην μετέχουν στον ίδιο όμιλο.

Πρόκειται για έναν τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν ενώ εάν τελικά προκριθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι ίδιος ο αριθμός των κατηγοριών και στην ΕΠΣ Ξάνθης και στην ΕΠΣ Θράκης και στην ΕΠΣ Έβρου.

Φυσικά ο ακριβής χάρτης θα μπορεί να διαμορφωθεί όταν ξεκαθαρίσουν τυχόν αποχωρήσεις και κυρίως τυχόν δημιουργίες νέων ομάδων, αλλά με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και τους συλλόγους που έλαβαν στα φετινά πρωταθλήματα, ο χάρτης των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ασπίδα Ξάνθης, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Ηρακλής Ζυγού, Εχίνος Σπορ, ΑΟ Βιστονίδας, Αστέρας Μαγικού, Άρης Πετεινού, Νέστος Κύρνου, ΑΕ Ξάνθης, Απόλλων Ξάνθης, Κεντητή, Ερμής Μάνδρας, Άτλας Σελίνου, Π. Μελάς Κουτσού.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κεσσάνη Ερασμίου, Ελπίδα Γενισέας, Δόξα Μυρωδάτου, Ορφέας Ν. Αμισού, Κεραυνός Λευκόπετρας, Φίλιππος Δροσερού, Ελπίδες Ξάνθης, Εθνικός Κιμμερίων, ΑΠΟ Ξάνθης, Αετός Τοξοτών, Ατρόμητος Χρύσας, Μέλισσα, ΠΑΣ Φιλίων, Ερ. Αστέρας Σελέρου, Ελπίς Σουνίου, Απόλλων Διομήδειας, Ασπίδα Πηγαδίων, Δόξα Σταυρούπολης, Αναγέννηση Π. Χρύσας, ΑΕΚ Κυψέλης, Αετός Γοργόνας, Κεραυνός Π. Κατραμίου, ΑΠΟΞ Ραιδεστός, Σμίνθη, Κοτύλη, Ρεμβιακός.

Το παραπάνω πλάνο αναδιάρθρωσης είναι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες και αναμένεται να περάσει με αρκετές ψήφους καθώς τόσο η τριμελής Επιτροπή πρωταθλήματος που αποτελείται από τους Αθανάσιο Κατσαρό, Χακάν Ισμέτογλου και Γιάννη Πιστόλα, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης την βλέπουν με πολύ θετικό μάτι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…