Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1.882 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε hotspots

1.882 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε hotspots

0
oaed

Αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ – 74 θέσεις για την περιφέρεια ΑΜΘ

Εκδίδεται άμεσα η πρόσκληση για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στα hotspots

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών κ.ά.Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών κ.ά.

Πρόκειται για την πρόσληψη 1.882 ανέργων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Ειδικότητες

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα -τις λεπτομέρειες του οποίου επεξεργάζονται οι επιτελείς της αν. υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου- θα εργαστούν σε Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων με βάση τις ανάγκες, όπως αυτές καταγράφηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

74 θέσεις για την περιφέρεια ΑΜΘ

Ειδικότερα για την περιφέρεια ΑΜΘ θα προσκληθούν:

ΚΠΦ

Θέσεις

Δράμα

22

ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας

28

ΔΦ Καβάλας

24

Σύνολο

74


Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, τα κριτήρια μοριοδότησης είναι:

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

• Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω

• Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό

• Ηλικία

• Αριθμός ανήλικων τέκνων

1.882 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε hotspots

• Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

• Εντοπιότητα βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου.

• Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στα 13,19 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ηλικίας έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Οφέλη

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα αμείβονται επιπλέον για τη νυκτερινή τους εργασία, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον νόμο που ψηφίστηκε το 2016 στη Βουλή με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

1.882 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε hotspots.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη φάση του ίδιου προγράμματος, που σκοπό έχει τη διαχείριση των προσφυγικών ροών σε υπηρεσίες πρώτης υποδοχής, ασύλου κλπ. είναι σε εξέλιξη, ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2017 και αφορούσε στην πρόσληψη 2.500 ανέργων. Η διάρκεια του προγράμματος, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για τους πρώτους 5 μήνες και το υπόλοιπο των 3 μηνών από ιδίους πόρους του ΟΑΕΔ, είναι 8 μήνες.

ΟΑΕΔ: Εποχική εργασία για ανέργους σε κονσερβοποιίες

Χωρίς να χάνουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι στον οργανισμό

Τη δυνατότητα σε ανέργους του ΟΑΕΔ, να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού σε κονσερβοποιίες χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, δίνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο ν. 4461/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, όπως γνωστοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ). Σύμφωνα με την ΕΚΕ, το άρθρο 92 του ν. 4461/2017 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποίησαν ως και εβδομήντα ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον Ο.Α.Ε.Δ. να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους, και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι. Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος που είναι εγγεγραμμένος άνεργος, μπορεί να εργαστεί το καλοκαίρι στις κονσερβοποιίες, χωρίς να χάσει κανένα δικαίωμά του που προκύπτει από την ιδιότητά του αυτή».

Με την ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης, πλέον, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούσαν να εργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού, χωρίς με την εποχιακή αυτή εργασία να χάσουν τα δικαιώματά τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι, μπορούν να το πράξουν, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, Κώστας Αποστόλου.

ΑΣΕΠ: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το επόμενο τετράμηνο

Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου, έρχονται τους επόμενους μήνες μέσω προκηρύξεων που ήδη έχει εκδώσει αλλά και άλλες που θα δημοσιοποιήσει το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, οι παρακάτω προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις εργασίας:

Προσλήψεις προσεχώς

— Εντός του Μαΐου θα εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 170 θέσεις προσωπικού Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για το Υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία και ολοκληρώνεται το πακέτο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η τελευταία προκήρυξη αφορά 170 θέσεις σε ειδικότητες όπως Γραμματείς Δικαστηρίων, και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των δικαστηρίων.

— Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται το αίτημα της Υπηρεσίας Ασύλου 203 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το αντικείμενο της εργασίας του νέου προσωπικού θα κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Για το λόγο αυτό πολλές από τις προσλήψεις θα αφορούν κατευθύνσεις οικονομικών και λογιστικής. Η συγκεκριμένη Προκήρυξη αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, τρίμηνο.

— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα της ΕΥΔΑΠ για 300 θέσεις μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε ειδικότητες εργατών, καταμετρητών, οδηγών γ΄ κατηγορίας, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων, οικονομολόγων κλπ.

— Μέχρι τον Ιούλιο θα αναπτυχθούν οι πρώτες 60 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 239 που προβλέπει ο σχεδιασμός, σε 65 αστικά κέντρα, τα οποία έχουν επιλεγεί με κριτήρια κοινωνικά και οικονομικά. Για την στελέχωση τους θα γίνουν 3.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις έως 4 έτη. Από τις θέσεις αυτές, που θα προκηρυχθούν τον Μάιο, οι 1.300 αφορούν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οι 1.700 λοιπού προσωπικό. Οι γιατροί θα λάβουν μισθό επιμελητή α’ του ΕΣΥ (περίπου 1.500€ καθαρά) και μετά το τέλος της τετραετούς θητείας τους θα μπορούν να απορροφηθούν στο ΕΣΥ. Το υπόλοιπο προσωπικό θα αμείβεται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για 76 μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες μηχανικών και χειριστών Πληροφορικής.

— Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται επίσης αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 137 θέσεις μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών υπαλλήλων στις κεντρικές υπηρεσίες και σε Οργανισμούς Λιμένων.

— Αίτημα για 60 μόνιμες θέσεις αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, φυλάκων και συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία έχει υποβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού.

— Επίσης 78 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για τις προσλήψεις μέσα στο 2017, εκ των οποίων 50 στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 28 στην ΤΕ Πληροφορικής.

— Υπό επεξεργασία βρίσκεται αίτημα του Μουσείου Ακρόπολης για 12 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών.

— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του ΟΣΕ για την πρόσληψη 35 μόνιμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ σε ειδικότητες όπως Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες.

–- Πέντε θέσεις γραφιστών ΤΕ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ζητήσει το Εθνικό Τυπογραφείο.

— Αίτημα για έξι θέσεις έχει υποβάλλει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Πρόκειται για πέντε ΠΕ και μία ΥΕ.

–- Δύο θέσεις ΠΕ θέσεις πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης ζητά να εγκριθούν η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Να σημειωθεί ότι τα τρία τελευταία αιτήματα, καθώς περιλαμβάνουν μικρό αριθμό θέσεων, είναι πιθανόν να ενταχθούν σε μία ενιαία Προκήρυξη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…