Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Υποβιβασμό για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες επιβεβαιώνει η Super League

Υποβιβασμό για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες επιβεβαιώνει η Super League

0
superleague mpales

Συνεχίζονται οι προπονήσεις μέχρι και τη Μ. Πέμπτη για την Ξάνθη

Χωρίς δράση την ερχόμενη Κυριακή λόγω Πάσχα – στις 23 Απριλίου η αναμέτρηση με τη Λάρισα στο “ΑΕΛ FC Arena

Μόνο στις γιορτές του Πάσχα δεν έχουν το μυαλό τους στην ομάδα της Ξάνθης, καθώς οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά μέχρι και τη Μ. Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει τετραήμερη άδεια για τους παίκτες που θα επιστρέψουν την Τρίτη (18/04) για να ξεκινήσουν ουσιαστικά την προετοιμασία τους για το ματς με τη Λάρισα που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 23 Απριλίου.

Στο ξανθιώτικο “στρατόπεδο” μπορεί να επικρατεί μία σχετική στεναχώρια για το γεγονός ότι με την ισοπαλία στην Τρίπολη και την απώλεια βαθμών απομακρύνθηκε από την 5η θέση της βαθμολογίας, όμως το κλίμα παραμένει καλό καθώς ο τερματισμός στην 5άδα δεν ήταν εξαρχής στόχος. Ωστόσο στην ομάδα της Ξάνθης άπαντες θέλουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν με θετικό τρόπο και δύο νίκες (εκτός με Λάρισα, εντός με Βέροια) ώστε να εκμεταλλευτούν πιθανές “γκέλες”  της ΑΕΚ στις δύο αγωνιστικές που απομένουν και να προσπεράσουν τον “δικέφαλο”  κάτι βέβαια που είναι εξαιρετικά δύσκολο, όχι όμως και απίθανο με την ΑΕΚ να έχει δύο εκτός έδρας παιχνίδια στο φινάλε σε Λιβαδειά και Ιωάννινα.

Υποβιβασμός για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

Επίσημη θέση για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες της φετινής χρονιάς πήρε η Λίγκα. Όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, όποιες ΠΑΕ δεν λάβουν άδεια συμμετοχής λόγω «α) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο η τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης β) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών η μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε γ) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία η αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες η σωματεία», θα υποβιβάζονται.

Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι για να «ανοίξει» και 3η θέση ανόδου για τις ομάδες της Β’ Εθνικής (Football League), θα πρέπει να μην αδειοδοτηθούν τουλάχιστον τρεις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Εάν δεν πάρουν άδεια μία ή δύο ομάδες (που αγωνιστικά σώθηκαν), τότε τη θέση τους θα πάρουν αντίστοιχα εκείνες που τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις (αν φυσικά έχουν αδειοδοτηθεί).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και ερωτήματα που ετέθησαν, από την SUPERLEAGUE ανακοινώνονται τα παρακάτω, σχετικά με το θέμα υποβιβασμού των ομάδων, λόγω μη αδειοδότησης:

Όπως είναι γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPERLEAGUE στη συνεδρίαση του της 20 Νοεμβρίου 2015 (πρακτικό Δ.Σ. 147), αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«ΠΑΕ που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Super League περιόδου 2016-2017 η οποία δεν θα λάβει άδεια Ε.Π.Ο. κατά τη διαδικασία αδειοδότησης Απριλίου-Μαΐου 2017, θα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Super League περιόδου 2016-17 και θα υποβιβάζεται στη Football League, μόνον όμως αν ο λόγος μη αδειοδότησης συνίσταται είτε α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο η τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης η β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών η μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία η αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες η σωματεία.

Σε περίπτωση που οι ΠΑΕ που δεν θα λάβουν άδεια Ε.Π.Ο. (εκ των ως άνω λόγων) είναι περισσότερες εξ αυτών που κατά την οικεία προκήρυξη της Super League υποβιβάζονται στη Football League, τότε σε κάθε περίπτωση θα υποβιβάζεται το σύνολο των μη αδειοδοτημένων  ΠΑΕ, ακόμη κι αν υπερβαίνει τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται κατά την εν λόγω προκήρυξη (λ.χ. αν κατά την προκήρυξη υποβιβάζονται 2 ΠΑΕ και δεν λάβουν άδεια 3 ΠΑΕ, θα υποβιβαστούν και οι 3 ΠΑΕ, αλλά ουδεμία έτερη ΠΑΕ της Super League).

Ο ως άνω κανόνας και η ποινή του υποβιβασμού δεν θα ισχύει σε περίπτωση που ο λόγος μη αδειοδότησης είναι οποιοσδήποτε άλλος πλην των ως άνω ειδικά αναφερομένων».

Η ως άνω απόφαση απεστάλη στην Ε.Π.Ο. με το υπ αριθμόν πρωτ. 8267/25-11-2015 έγγραφο της SUPERLEAGUE και εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στη συνεδρίαση της 17.12.2015(πρακτικό 52) και γνωστοποιήθηκε η παραπάνω έγκριση με το υπ αριθμόν πρωτ. 39615/21-12-2015 έγγραφο της Ε.Π.Ο., προς τις Super League και Football League”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαυρωτάς: «Δεν θα είχε διακοπεί η SL2 αν είχε ξεκινήσει και εφάρμοζε τα πρωτόκολλα»

Τα λάθη που οδήγησαν την κατηγορία στο λουκέτο ανέλυσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Στη…