Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Χθες εκδικάστηκε στην Καβάλα η υπόθεση βιασμού φοιτήτριας στην Ξάνθη

Χθες εκδικάστηκε στην Καβάλα η υπόθεση βιασμού φοιτήτριας στην Ξάνθη

0
dikastirio kavala

Το χρονικό της υπόθεσης της νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου 2015 αναβίωσε με πλήθος μαρτύρων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Πολύωρη η ακροαματική διαδικασία. Κατέθεσαν γονείς, φίλοι, συγγενείς, υπάλληλοι που τους συνάντησαν, καθώς και ο ιατροδικαστής

Στο Μικρό Ορκωτό Κακουργοδικείο της Καβάλας εκδικάστηκε χθες η υπόθεση με την κατηγορία βιασμού μίας 21χρονης τότε φοιτήτριας από δύο ξανθιώτες, στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2015. Το κατηγορητήριο περιλάμβανε το αδίκημα του βιασμού για τον έναν κατηγορούμενο 31 ετών και το αδίκημα του ομαδικού βιασμού για τον δεύτερο 37 ετών.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και διήρκησε πολλές ώρες, λόγω τους πλήθους των μαρτύρων, αλλά και της ενδελεχούς διαδικασίας εξέτασής τους από την πλευρά του δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένοι οι γονείς της κοπέλας και των δύο κατηγορουμένων, καθώς και φίλοι των δύο ανδρών που παραβρέθηκαν στην ακροαματική διαδικασία.

Στο δικαστήριο κατέθεσε πρώτη ως Πολιτική Αγωγή η ίδια η φοιτήτρια και στη συνέχεια κλήθηκαν να καταθέσουν οι γονείς, οι φίλες της, συγγενείς, υπάλληλοι του μπαρ όπου διασκέδαζαν όλοι μαζί, υπάλληλοι του μπαρ που βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου αναχώρησαν για το σπίτι, αστυνομικός, άλλοι εμπλεκόμενοι στο χρονικό της υπόθεσης, καθώς και ο ιατροδικαστής.

Η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί αργά το βράδυ.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αφορά καταγγελία φοιτήτριας, η οποία ισχυρίστηκε ότι μετά από κοινή τους διασκέδαση, οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση μέθης της, την οδήγησαν στο σπίτι του ενός, όπου την προέτρεψαν σε χρήση κάνναβης και την εξανάγκασαν να έρθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί τους. Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης συνέλαβαν τους δύο άνδρες τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ομαδικό βιασμό, ενώ περιλαμβάνει και το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων, 18 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1 tablet, 3 κινητά τηλέφωνα, 6 ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και είδη ρουχισμού. Η κοπέλα μετέβη στο Νοσοκομείο, προκειμένου να διενεργηθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…