Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χωρίς άδεια 12 παζαρτζήδες που χρωστούσαν στον δήμο από το 2006

Χωρίς άδεια 12 παζαρτζήδες που χρωστούσαν στον δήμο από το 2006

0
poiotitas 27-4-17

Την ανάκληση της άδειας 12 πωλητών λαϊκών αγορών αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής χθες – Είχαν προηγηθεί άλλες 9 ανακλήσεις πέρυσι

Παραμένει ανοικτό το Baiser μετά την νέα εισήγηση της Νεωτέρων Μνημείων περί συμμόρφωσης του καταστήματος με τις υποδείξεις

Θύμισε κάτι από… Παζάρι η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης, αφού έξω από την αίθουσα του Δημαρχείου συγκεντρώθηκαν 12 πωλητές λαϊκών αγορών. Ο λόγος ήταν η σύσκεψη της Επιτροπής για την αναστολή των επαγγελματικών τους αδειών λειτουργίας στη Λαϊκή Αγορά Ξάνθης. Όπως ανέφερε η αρμόδια υπάλληλος του δήμου, το θέμα έχει ανακύψει εδώ και καιρό, αλλά ο δήμος μόλις πέρυσι προχώρησε στην ανάκληση αδειών 9 πωλητών λόγω οφειλών προς τον δήμο, εκ των οποίων μόνο ένας εξόφλησε και έλαβε την άδεια ξανά. Σύμφωνα με τον νόμο, ο δήμος έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας αν δεν καταβληθεί το αντίτιμο για δύο μήνες. Στις 12 περιπτώσεις που εξέτασε χθες το Σώμα, όπως τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, Αλεξία Γκιρτζίκη, δεν υπήρχε καθυστέρηση μηνών, αλλά δεκαετίας. Οι περισσότερες οφειλές ξεκινούσαν από το 2006, με κάποιους πωλητές να μην έχουν καταβάλει χρήματα όλο αυτό το διάστημα. Κάποιοι άλλοι κατέθεταν κάποια μικρά ποσά ανά διαστήματα ή προέβαιναν σε ρύθμιση των οφειλών τους, χωρίς όμως να τηρούν τις δόσεις των ρυθμίσεων, οι οποίες έπαψαν και να ισχύουν.

Πολλές δικαιολογίες και παρακλήσεις για νέα παράταση που δεν εισακούστηκαν

pazartzides 27-4-17Αφού προηγήθηκε ενημέρωση των μελών της Επιτροπής επί του θέματος, κλήθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι πωλητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παρόντες. Ο εκπρόσωπος των πωλητών κ. Παρασκευάς, αφού ενημέρωσε ότι κάποιοι απουσιάζουν γιατί εργάζονται και σε λαϊκές αγορές άλλων περιοχών, ζήτησε από την Επιτροπή μια παράταση ή αναβολή του θέματος, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για νέα ρύθμιση που ίσως ισχύσει το επόμενο διάστημα. Η κα Γκιρτζίκη απάντησε και ως νομικός στις αιτιάσεις που προέβαλαν οι πωλητές, τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση που επικαλούνται ξεκίνησε από το 2010 και όχι από το 2006 που είναι οι οφειλές, σημείωσε ότι η ρύθμιση χρησιμοποιείται τεχνηέντως, αφού όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ταμιακής Υπηρεσίας μόνο ένας οφειλέτης προχώρησε σε καταβολή 500 ευρώ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι σε κάποιες πληρωμές των 11 ευρώ, ενώ οι οφειλές τους ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ. Μετά από αρκετή και έντονη συζήτηση, ζητήθηκε από τους πωλητές να αποχωρήσουν ώστε να αποφασίσει η Επιτροπή, η οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία την ανάκληση των αδειών με καταγεγραμμένο το ‘’λευκό’’ του κ. Ορχάν Χασάνογλου. Όπως ακούστηκε κατά την συζήτηση του θέματος, ο δήμος Ξάνθης βεβαιώνει κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του 130.000 από τις αντιμισθίες των αδειών λαϊκής αγοράς και φτάνει να εισπράττει στο τέλος της χρονιάς μετά βίας 20.000 ευρώ.

Παραμένει ανοικτό το Baiser μετά τις αλλαγές – Πλήθος εκδηλώσεων στους χώρους του δήμου το επόμενο διάστημα

Μία ακόμη άδεια πωλητή λαϊκών αγορών καταργήθηκε κατόπιν αιτήματος της επαγγελματία λόγω διακοπής δραστηριότητας, ενώ η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καφέ – μπαρ Baiser επί της οδού Βασ. Σοφίας δεν ανακλήθηκε εν τέλει μετά από νέα εισήγηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων. Το θέμα είχε αναβληθεί από προηγούμενη συνεδρίαση, ώστε να δοθεί χρόνος και να προχωρήσει η υπηρεσία σε αυτοψία, μετά την οποία βεβαίωσε την συμμόρφωση του καταστήματος με τις υποδείξεις και ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος ανάκλησης της άδειας. Αρκετά θέματα εντός και εκτός ημερησίας διάταξης αφορούσαν την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων του δήμου Ξάνθης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως της Μαθητιάδας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τις 2 Μαΐου με απονομή βραβείων μπροστά από το Δημαρχείο, της εκδήλωσης του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θράκες» για προβολή του βόλει, στις 20 Μαΐου για την Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης, όπως και για τις εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας 2017.

Όλες οι αιτήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα, όπως ομόφωνα εγκρίθηκε και η τοποθέτηση της ξύλινης ενημερωτικής πινακίδας του ΕΟΣ Ξάνθης ανάμεσα στο ξενοδοχείο Ελισσώ και στον Κήπο, για τα μονοπάτια 38 χλμ που διάνοιξαν τα μέλη του ΕΟΣ περιμετρικά της Ξάνθης. Παρά τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια, ο πρόεδρος του ΕΟΣ κ. Χαραλαμπίδης όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το κόστος των ενημερωτικών χαρτών που θα εκτυπωθούν ώστε να το αναλάβει ο δήμος, ενημέρωσε ότι δεν υπήρξε προθυμία από τον Δήμαρχο Ξάνθης και τα έξοδα έχουν αναλάβει επιχειρήσεις της πόλης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…