Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Βρέθηκαν «καθαρά» τα όπλα στο τζαμί της Ηλιόπετρας

Βρέθηκαν «καθαρά» τα όπλα στο τζαμί της Ηλιόπετρας

0
imamis iliopetras

Εκδόθηκε το πόρισμα και έχει αποσταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα

Εκκρεμεί το πόρισμα του ελέγχου DNΑ σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε»

Ένδειξη απαλλαγής από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν έχει ο 47χρονος Ιμάμης του τεμένους της Ηλιόπετρας, Εμίν Κεχαγιά Σαμπρή, στο προαύλιο του οποίου και σε κοινόχρηστο χώρο, βρέθηκαν όπλα και σφαίρες. Τα δύο πιστόλια, το ένα διαμετρήματος 9 χιλιοστών με σιγαστήρα και το δεύτερο διαμετρήματος 22 χιλιοστών που υποβλήθηκαν σε βαλλιστικό και έλεγχο αποτυπωμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Εκδόθηκε το πόρισμα της εξέτασης των πιστολιών- Βρέθηκαν «καθαρά»

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πόρισμα έχει σταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης που διεξάγει την προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης. Ωστόσο – όπως ενημερωθήκαμε – εκκρεμεί το αποτέλεσμα του βιολογικού υλικού (DNA) για να ολοκληρωθεί η έρευνα τα στοιχεία της οποίας θα δοθούν στον Εισαγγελέα. Υπενθυμίζουμε πως το πολεμικό υλικό που κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ξάνθης το πρωί της 28ης Μαρτίου μετά από πληροφορία, ότι υπήρχαν κρυμμένα όπλα στο τέμενος της Ηλιόπετρας, και ήταν εκτός από τα δύο πιστόλια, ένας σιγαστήρας, σφαίρες καθώς και ένα κυνηγετικό φλόμπερ, το οποίο βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού του, στάλθηκαν αρχικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση. Στην πορεία της έρευνας ωστόσο, τα πειστήρια στάλθηκαν στα κεντρικά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, προκειμένου να ελεγχθούν για δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα (DNA).

Το ιστορικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε ότι ο ιμάμης είχε προσαχθεί με την αυτόφωρη διαδικασία με την κατηγορία της οπλοκατοχής . Στην απολογία του, όπως είχε καταγράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ του το «Ε», ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο όπλα που βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο του τεμένους (στη σιδηροκατασκευή που αποτελεί τον εξωτερικό μιναρέ) και ότι το τέμενος είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο για οποιονδήποτε και άρα προσβάσιμο. Ως προς το κυνηγετικό φλόμπερ που βρέθηκε στην κατοικία του, ισχυρίστηκε ότι το είχε αποκτήσει πριν από 20 περίπου χρόνια, όταν η άδεια για την κατοχή του δεν ήταν απαραίτητη. Ο Ιμάμης της Ηλιόπετρας μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης και ο Εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και μετά την περαίωσή της και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις, θα αποφανθεί για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη. Να σημειώσουμε τέλος πως ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ιχσάν, σε δηλώσεις του στο «Ε» μετά το πέρας της απολογίας, δήλωσε ότι θεωρεί πως πρόκειται για σκευωρία εις βάρος του προσώπου του Ιμάμη, ο οποίος είναι υπόδειγμα στην περιοχή και πως το περιστατικό δεν συνδέεται με γκιουλενιστές, όπως ειπώθηκε από κάποιους κύκλους, αλλά αφορά αποκλειστικά την ελληνική δικαιοσύνη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…