Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σχεδόν 1.400 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εαρινών Αιμοδοσιών

Σχεδόν 1.400 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εαρινών Αιμοδοσιών

0
aimodosia kardia

Οι μισοί ήταν νέοι άνθρωποι έως 25 ετών. 315 νέα μέλη προστέθηκαν στην οικογένεια της Αγάπης

Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές και υποστηρικτές από τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών εαρινών αιμοδοσιών Αγάπης, απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τη διοργάνωση.

«Σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τους Δήμους Μύκης και Αβδήρων, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας», σημειώνει το ΔΣ, που μεταξύ άλλων εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ όπως και το Μειονοτικό Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουν και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και Καβάλας γιατί «έδωσαν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα!

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 28 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε τέσσερις της Καβάλας από τις 26 Μαρτίου έως και τις 8 Απριλίου 2017.

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 1388 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 1.060.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 1.060 εθελοντών οι 781 ήταν άντρες και οι 289 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 529 -ποσοστό 49,91% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 160 -ποσοστό 15,09% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 273 -ποσοστό 25,75% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 110 -ποσοστό 10,38% επί συνόλου

Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 315 νέα μέλη (ποσοστό 29,72% επί συνόλου).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …