Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Στην εντατική 16χρονος έπειτα από ατύχημα στο κολυμβητήριο Ξάνθης

Στην εντατική 16χρονος έπειτα από ατύχημα στο κολυμβητήριο Ξάνθης

0
ptosi

Σκαρφάλωσε στην οροφή του κτιρίου και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο εσωτερικό του χώρου χτυπώντας σοβαρά

Με τον πιο σκληρό τρόπο επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα με την παραμέληση του χώρου

Με τον πιο σκληρό τρόπο επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα του αφύλαχτου δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης, με το ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο, όταν 16χρονος σκαρφάλωσε επάνω στην οροφή του κτιρίου, κομμάτι της οποίας υποχώρησε με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να πέσει στο κενό από ύψος περίπου 10-12 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, όταν για άγνωστο λόγο παρέα πέντε νεαρών ατόμων ανέβηκε στην οροφή του κολυμβητηρίου χρησιμοποιώντας σκάλα που υπήρχε στο χώρο και στη συνέχεια σκαρφαλώνοντας στην επικλινή σκεπή του κτιρίου, με τον άτυχο νέο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες να πατάει σε κομμάτι πλέξι-γκλας που αποκολλήθηκε από την οροφή και να πέφτει στον εσωτερικό χώρο, χτυπώντας στα πλακάκια με το στήθος και το κεφάλι.

Φίλος του νεαρού ειδοποίησε άμεσα ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ξάνθης όμως το μέγεθος του τραυματισμού του ήταν ιδιαίτερα σοβαρό (κρανιοεγκεφαλικές και άλλες κακώσεις) κι έτσι έγινε διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καβάλας (Νευροχειρουργική κλινική) για περαιτέρω νοσηλεία του, με τους οικείους του να παθαίνουν σοκ όταν ενημερώθηκαν για το συμβάν.

Η κατάσταση του 16χρονου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με τους γιατρούς να περιμένουν να περάσουν τα πρώτα δύο 24ωρα παρακολουθώντας την εξέλιξη της υγείας του.

Την ίδια στιγμή οι συνθήκες της πτώσης του 16χρονου ερευνώνται, ενώ το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο χώρο του ατυχήματος συνεργεία του Δήμου Ξάνθης. Από πλευράς δημοτικής αρχής δεν υπάρχει κάποια δήλωση επί του ζητήματος πέρα από το ότι άπαντες αγωνιούν για την υγεία του τραυματία ευχόμενοι να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να αναρρώσει, με τη σκέψη όλων βέβαια και από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο Δήμο να βρίσκεται στο πλευρό των γονιών του νεαρού.

Ο Δήμος Ξάνθης εξάλλου χθες εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν αναφέροντας:

«Ο Δήμος Ξάνθης εκφράζει την ειλικρινή συμπάθειά του για το ατυχές συμβάν που υπέστη νεαρός 16χρονος, στον αθλητικό χώρο του κολυμβητηρίου, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένειά του».

Την ίδια στιγμή πάντως για ακόμη μία φορά εκφράζονται παράπονα για την έλλειψη φύλαξης του χώρου που παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια και έχουν σημειωθεί αρκετοί βανδαλισμοί. Διαμαρτυρίες που καταλήγουν στο ότι εάν το κολυμβητήριο λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες δεν θα υπήρχαν – τουλάχιστον με αυτή τη συχνότητα – τέτοιου είδους συμβάντα όπως και κλοπές και βανδαλισμός του χώρου.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…