Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Μυρίζει μπαρούτι» στο ΠΑΣΟΚ

«Μυρίζει μπαρούτι» στο ΠΑΣΟΚ

0
armenioi androulakis17

Μιλά στο «Ε» ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Η πρότασή του υπέρ ανοιχτού συνεδρίου της ΔΗΣΥ προκάλεσε την έκρηξη και την αποχώρηση της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Επιτροπή

«Δούρειους ίππους» …και «χορηγούς του ΣΥΡΙΖΑ» βλέπει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Συγκαλεί σήμερα εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει το ΠΑΣΟΚ καθώς οι πάλαι ποτέ «σύντροφοι» δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα διαδικαστικά του επικείμενου συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , κομμάτι της οποίας αποτελούν. Κάθε άλλο παρά κλίμα ενότητας επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο με αποκορύφωμα την αποχώρηση της προέδρου κας Φώφης Γεννηματά και του επιτελείου της όταν τρία στελέχη, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας Στέφανος Ξεκαλάκης και ο Πάνος Γερουλάνος κατέθεσαν πρόταση για τη διαδικασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης “κόντρα” στην εισήγηση της Φώφης Γεννηματά

Υπέρ του ανοιχτού συνεδρίου της κεντροαριστεράς ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο «Ε» χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη έκρηξη», την στάση της κας Γεννηματά και την επιλογή της να αποχωρήσει διευκρινίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα στελέχη δεν αμφισβητούν τον ηγετικό της ρόλο αλλά την στρατηγική που ακολουθεί στην προσπάθεια της ενοποίησης του χώρου της κεντροαριστεράς. Η διαφοροποίηση του κ. Ανδρουλάκη, όπως αυτή εκφράζεται και στην πρόταση που κατέθεσε έγκειται στο ότι πρεσβεύει σε ένα ανοιχτό συνέδριο που θα συμμετέχουν σ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου και με έντονη κοινωνική αναφορά και όχι ένα συνέδριο στελεχών, όπως επιθυμεί η κα Γεννηματά: « Μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε την συσπείρωση όλου του χώρου της κεντροαριστεράς και να αποκτήσουμε έρεισμα στην κοινωνία. Να οργανώνουμε ανοιχτή Συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά. Τον Ιούνιο του 2015 στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πήραμε την απόφαση για την πραγματοποίηση του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Εάν οι συνοδοιπόροι μας θεωρούν ότι δεν είναι ακόμα ώριμες οι συνθήκες για αυτό το βήμα, τότε η προγραμματισμένη διαδικασία για το τέλος Ιουνίου μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα μιας πορείας που θα οδηγήσει στην υλοποίηση αυτής της απόφασης. Στο ανοιχτό πολιτικό συνέδριο ενότητας της κεντροαριστεράς, να προχωρήσουμε σε κάλεσμα για την συμμετοχή όλων των κομμάτων και κινήσεων του χώρου, ακόμη και αυτών που μέχρι σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί, καθώς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας. Το ανοιχτό πολιτικό συνέδριο θα ενοποιήσει το ιστορικό αφήγημα της παράταξης και θα καθορίσει τις προγραμματικές θέσεις, τον μεταβατικό τρόπο λειτουργίας, την πολιτική φυσιογνωμία του μελλοντικού φορέα και την κατάρτιση του οδικού χάρτη σχετικά με τις διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν σε αυτόν», επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δούρειους ίππους» …και «χορηγούς του ΣΥΡΙΖΑ» βλέπει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Χαρ. Τρικούπη ωστόσο εξέλαβε ως ανταρσία τη στάση αυτή καθώς αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση των επιλογών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και ενδεικτικό είναι πως η πρόεδρος του ΠαΣοΚ, συγκαλεί σήμερα εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κατά την οποία θα ζητήσει και το πιθανότερο είναι ότι θα λάβει στήριξη για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της. Ενδεικτική των προθέσεων της ηγεσίας να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό του κόμματος είναι οι δηλώσεις κύκλων της Χαρ. Τρικούπη που αναφέρουν ότι « θα αναληφθούν άμεσα οι επιβεβλημένες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες» που θα απαντούν «στην προσπάθεια ναρκοθέτησης της πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως φορέα διεύρυνσης , μετεξέλιξης και ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς». Διευκρινίζεται μάλιστα ότι την απάντηση σε όσους «επέλεξαν να μετατραπούν – απροσχημάτιστα πια – σε δούρειους ίππους έξω – παραταξιακών συμφερόντων επιχειρώντας να ανακόψουν την ανοδική πορεία της παράταξης και να δράσουν ουσιαστικά ως χορηγοί του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ» θα την δώσουν «οι προοδευτικοί πολίτες, η μεγάλη πολιτική και κοινωνική βάση της παράταξης» αναφορά που παραπέμπει ευθέως σε διαδικασία συνεδρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…