Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάβρος Ξυνίδης κατά Δημαρχόπουλου για την «εξέδρα του Κυβερνείου»

Λάβρος Ξυνίδης κατά Δημαρχόπουλου για την «εξέδρα του Κυβερνείου»

0
kyverneio

Με αφορμή τη δεύτερη ακύρωση της απόφασης του δήμου από την αρμόδια επιτροπή του αρθ. 152 της ΑΔΜΘ

Ευθείες κατηγορίες για ποινικές παραβάσεις και εμφανείς σκοπιμότητες, επειδή οι ιδιοκτήτες υποστήριξαν την Κοινωνία των Δημοτών στις εκλογές

xinidis-than 4Σκληρή, οργισμένη και με ευθείες κατηγορίες για ποινικά αδικήματα είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ως δημοτικός σύμβουλος, όπως αναφέρει, ο επικεφαλής της Κοινωνίας των Δημοτών Θανάσης Ξυνίδης, κατά του δημάρχου Μπαμπη Δημαρχόπουλου, με αφορμή την ακύρωση, για δεύτερη φορά, της απόφασης για την «εξέδρα του Κυβερνείου» (αριστερά της οδού Πινδάρου) από την αρμόδια επιτροπή του αρθ. 152 της ΑΔΜΘ. Ο κ. Ξυνίδη επιρρίπτει ευθείες βολές στον δήμαρχο και τον κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος και απιστία, που προκύπτει από σκοπιμότητα, όπως καταγγέλλει, επειδή οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης στήριξαν την αξιωματική αντιπολίτευση πριν τις εκλογές. Η επιστολή παρατίθεται παρακάτω.

Απλά μαθήματα Ποινικού Δικαίου

Τώρα λοιπόν που πέρασε το Πάσχα ας θυμηθούμε μερικά βασικά νομικά κ. Δήμαρχε Ξάνθης.

Τι είναι παράβαση καθήκοντος: Υπάλληλος (υπάλληλοι θεωρούνται και οι σύμβουλοι και εσείς) που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

Τι είναι ηθική αυτουργία: Όποιος με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε.

Τι είναι απιστία: Όποιος με γνώση ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση (ολική ή μερική ή μόνο για ορισμένη πράξη), τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Πάμε τώρα στην υπόθεση του Κυβερνείου.

1)Ζημιώνεται μια επιχείρηση, πιθανώς με ωφέλεια άλλης ανταγωνιστικής, στερώντας της το δικαίωμα που έχουν όλες οι άλλες επιχειρήσεις του Δήμου.

2)Δύο φορές η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152 ακύρωσε την απόφαση που πήραν οι σύμβουλοί σας, με τη δική σας καθοδήγηση και πίεση, πρωτοφανές γεγονός, παρόλο που δεν διστάσατε να παραστείτε και εσείς εκεί, σαν μία ακόμη απόδειξη του «ιδιαίτερου ενδιαφέροντός» σας.

3)Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν επιρρίπτουν ευθύνες και στους συμβούλους που υπερψήφισαν τη πρότασή σας αλλά και στους υπαλλήλους της αποκεντρωμένης διοίκησης που απέρριψαν τις ενστάσεις των επιχειρηματιών. Παράβαση Καθήκοντος.

4)Εσείς τους οδηγήσατε στην απόφαση αυτή. Ηθική αυτουργία.

5)Στερείτε εδώ και τρία χρόνια από το Δήμο Ξάνθης, της περιουσίας του οποίου τη διαχείριση έχετε, ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 15.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά τουλάχιστον 45.000 ευρώ. Απιστία στην επιβαρυντική της μορφή.

Και όλα αυτά, όπως κατήγγειλα στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί οι ιδιοκτήτες στήριξαν το συνδυασμό της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ, ένας από αυτούς ήταν υποψήφιος σύμβουλός μας, όπως υποψήφιος σύμβουλός μας ήταν και ο επιχειρηματίας του καταστήματος.

Καλά πάτε κ.Δήμαρχε. Συνεχίστε έτσι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Τσιτιρίδης απαντά στον Κριτσίνη:  Τα κατά φαντασία ‘’σκάνδαλα’’ στο Δήμο Αβδήρων και ο υπό σύγχυση κ. Κριτσίνης

Τονίζει ότι αναφέρεται σε «σκάνδαλα» και «διαπλοκή» στο δήμο Αβδήρων χωρίς στοιχεία, μόνο …