Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κι αυτό το Πάσχα μένουμε Ξάνθη

Κι αυτό το Πάσχα μένουμε Ξάνθη

0
ekdromes

«Χαμηλές πτήσεις» στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλη μας. «Έκλεισε» η Τουρκία σαν τουριστικός προορισμός – Τα Δημοψήφισμά τους συμπίπτει με το δικό μας Πάσχα

Πακέτα σε συμφέρουσες τιμές αλλά υποτονικό το ενδιαφέρον. Εκδρομές μόνο περιφερειακού τύπου. Κόπηκαν οι συντάξεις κόπηκαν και οι εκδρομές των συνταξιούχων

«Εβδομάδα των Παθών»…. διαρκείας, περνάνε τα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας καθώς το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών για ταξίδια και εκδρομές κινείται σε πολύ υποτονικά επίπεδα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όλα πλέον τα ταξιδιωτικά γραφεία του νομού συνεργάζονται με γραφεία όμορων νομών και διοργανώνονται εκδρομές …περιφερειακής εμβέλειας! Έτσι για παράδειγμα ενώ στα χρόνια προ κρίσης κάθε γραφείο είχε 3-4 ή περισσότερες οδικές εκδρομές σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς σε εσωτερικό και εξωτερικό, στις μέρες μας για να συμπληρωθεί ένα λεωφορείο με προορισμό την Κέρκυρα – που κρατά τα σκήπτρα ταξιδιωτικού προορισμού για το Πάσχα – χρειάζεται η συνεργασία με διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία από την Ορεστιάδα μέχρι και την Καβάλα που θα προμηθεύσουν από ένα αριθμό ταξιδιωτών!

«Έκλεισε» η Τουρκία σαν τουριστικός προορισμός – Το Δημοψήφισμά τους συμπίπτει με το δικό μας Πάσχα

«Παλαιότερα η Τουρκία ειδικά το Πάσχα ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ξανθιώτες. Τώρα όμως μ’ όλα αυτά τα θέματα και ιδιαίτερα τώρα που συμπίπτει το δημοψήφισμα με τον δικό μας Πάσχα δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον. Γενικά αυτό που διαπιστώνουμε είναι κάθε πέρσι και καλύτερα. Συνεργαζόμαστε με άλλα γραφεία και για να συμπληρώσουμε εκδρομές για Κέρκυρα και Χαλκιδική που ξεχωρίζουν σαν προορισμοί αυτή την εποχή και Βουλγαρία που επίσης υπάρχει ενδιαφέρον», αναφέρει η κα Μαρία, υπάλληλος του Γραφείου Γενικού Τουρισμού TSAROYCHA Travel που βρίσκεται επί της οδού Καραολή.

Πακέτα σε συμφέρουσες τιμές αλλά υποτονικό το ενδιαφέρον

Τα ίδια επιβεβαιώνει και η κα Κατερίνα Τόνια του Γραφείου TONIAS Travel που βρίσκεται επίσης στην οδό Μ. Καραολή. Συμπληρώνει δε πως η κατάσταση επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται και αυτό οφείλεται στις περικοπές των συντάξεων καθώς οι συνταξιούχοι κατείχαν πάντα περίοπτη θέση στο πελατολόγιο των ταξιδιωτικών γραφείων: «Το παλεύουμε με συνεργασίες με άλλα γραφεία. Αλλά η κατάσταση είναι προβληματική και συνεχώς επιδεινώνεται. Ο κόσμος έχει ανασφάλεια και δεν έχει διάθεση. Κόπηκαν συντάξεις, μειώθηκαν μισθοί και φυσικό επακόλουθο όλων αυτών είναι να μειωθεί το ενδιαφέρον για ταξίδια. Εμείς απ’ την πλευρά μας προσπαθούμε να οργανώνουμε πακέτα στις πιο συμφέρουσες τιμές…», σημειώνει η κα Κατερίνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…