Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Η βραδιά του Χρήστου Πανόπουλου!

Η βραδιά του Χρήστου Πανόπουλου!

0
zagnaferis panopoulos

Τιμήθηκε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη για την προσφορά του στον τόπο

Με λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων Ξανθιωτών η βράβευση από τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη

Σε μία λαμπρή εκδήλωση – όπως άρμοζε στην περίπτωση – και με πολλές έντονες και συγκινησιακές στιγμές, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (07/04) στο ξενοδοχείο ¨Ελισσώ¨ η βράβευση του Χρήστου Πανόπουλου από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ., για την προσφορά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ξάνθη στα αθλητικά και όχι μόνο δρώμενα της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα.

Πλήθος προσωπικοτήτων, εκπρόσωποι των Περιφερειακών και τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ξάνθης, αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, παίκτες, αλλά και πολλοί φίλαθλοι και άλλοι Ξανθιώτες αποτελούσαν το κοινό στην κατάμεστη από 500 και πλέον άτομα αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ι. Χασαπόπουλος, το λόγο πρώτος πήρε ο αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο οποίος υλοποίησε την ιδέα της βράβευσης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη. Ο κ. Ζαγναφέρης μεταξύ άλλων είπε: «Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν ήταν καλή λύση, ήταν η τέλεια λύση για την ομάδα της Ξάνθης!». Ο ίδιος επίσης αποκάλυψε πως ο Χρήστος Πανόπουλος συνέβαλε καταλυτικά ώστε να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση του τουρνουά μπάσκετ στο «Φ. Αμοιρίδης» το καλοκαίρι του 2015. Αναφερόταν στο διεθνές φιλικό τουρνουά, όπου συμμετείχε η Εθνική Ελλάδος Ανδρών και άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες. Η αποστολή της Εθνικής φιλοξενήθηκε δωρεάν στο Σαλέ και έτσι ελαφρύνθηκε ο προϋπολογισμός του τουρνουά.

Στη συνέχεια κλήθηκε να πάρει τον λόγο ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, που έκανε λόγο στη μεγάλη προσφορά του Χρήστου Πανόπουλου στην ομάδα της Ξάνθης, την οποία διατηρεί για δεκαετίες στην Α’ Εθνική, ενώ εξήρε και την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Ζαγναφέρη.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο απόστρατος Θρακιώτης στρατηγός του πεζικού Φράγκος Φραγκούλης, ο φίλαθλος της ομάδας κ. Δετσαρίδης που είναι καθηγητής Νομικής στο ΔΠΘ, ενώ υπήρξε σύνδεση με τη Γερμανία μέσω skype με τον ξανθιώτη γιατρό της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου Γιώργο Γκοδόλια, αλλά και τον Βασίλη Τοροσίδη που λόγω των υποχρεώσεων του με την ομάδα του (Μπολόνια) δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

Η μεγάλη στιγμή της βραδιάς, ήταν όταν ο Χρήστος Πανόπουλος ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει την τιμητική πλακέτα από τον κ. Ζαγναφέρη, με το κοινό να σηκώνεται όρθιο χειροκροτώντας το τιμώμενο πρόσωπο για περίπου δύο λεπτά, ενώ ο Χρ. Πανόπουλος εμφανώς συγκινημένος βούρκωσε για την αναγνώριση στο πρόσωπο για την 27ετή παρουσία και προσφορά του στον τόπο.

Ακολούθως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη προχώρησε στον χαιρετισμό του, όπου μάλιστα έκανε και μία δήλωση – «βόμβα», για τη δημιουργία μίας ομάδας στη Θράκη που θα αντιπροσωπεύει όλη την περιοχή.

«Μία ομάδα που θα ενώνει Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και θα έχει πολλές χιλιάδες φιλάθλους», τόνισε ο κ. Πανόπουλος.

Κάτι που πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει στο τραπέζι από τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, καθώς και στο παρελθόν είχε εκφράσει τέτοιες απόψεις. Με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πάντως πως είναι μια απλή σκέψη και τίποτα το χειροπιαστό.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου μετά τη βράβευση του:

«Θέλω να σας πω το εξής, που το βλέπω να έρχεται και κατά την προσωπική μου άποψη, αν δεν γίνει, δεν θα υπάρχει μια καλή μέρα για το θρακιώτικο ποδόσφαιρο. Τις οικονομικές συγκυρίες τις γνωρίζετε, τις αισθάνεται ο καθένας από εσάς χωρίς να εξαιρείται ο υποφαινόμενος. Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι που θα μπορούσε να ήταν σήμερα εδώ κάτι άλλο και να συζητούσαμε με τον ίδιο θερμό τρόπο. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η Θράκη.

Το αύριο που μπορεί να έρθει μέσα από το ποδόσφαιρο έχει μόνο μία διέξοδο. Δεν ξέρω αν θα γίνει με εμένα ή με κάποιον άλλον, γιατί στην ζωή που ζούμε υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος σε όλα. Αυτό που πρέπει να γίνει για τον τόπο μας, μέσω του ποδοσφαίρου που είναι κοινωνικό φαινόμενο που τραβάει τα νέα παιδιά και τα περιορίζει από άλλες δραστηριότητες, είναι το πώς το ποδόσφαιρο θα μπορέσει να κρατηθεί στην Θράκη και να αναπτυχθεί.

Είναι τραγικό και δεν είμαι λαϊκιστής, είναι πάρα πολύ άσχημο για την περιοχή μας, που η Κομοτηνή δεν έχει ομάδα στη Super League. Η Κομοτηνή και η Ξάνθη δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Αυτά μπορεί ίσως να υπήρχαν πριν 30-40 χρόνια, τώρα είναι μόνο η Θράκη. Είναι άσχημο που δεν θα περνάνε ομάδες από την Ροδόπη, όπως και από τον Έβρο και θα φτάνουν μέχρι την Ξάνθη.

Αυτό δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά από τον ίδιο τον κόσμο. Πρέπει στη Θράκη να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα χαίρονται όλοι οι Θρακιώτες. Μία ομάδα που θα παίζει και στις τρεις πόλεις. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και να στηρίξουν όλοι οι φίλοι που αγαπάνε την Θράκη, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, μια ομάδα το καμάρι της Θράκης, μια ομάδα που θα είναι τρεις πόλεις. Μια ομάδα που θα κάνει ακόμα και δικό της κράτος στην Θράκη, με την καλή έννοια. Γιατί όλοι ζούμε εδώ, εσείς ζείτε εδώ.

Μια σκέψη είναι. Μην αρχίσουν τα μίντια να λένε ότι έχω κάνει συμφωνίες, δεν υπάρχει τίποτα. Απλώς είναι η πρώτη φορά που σας εξωτερικεύω αυτήν την σκέψη για το αύριο της Θράκης. Ακούστε με. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Το οικονομικό περιβάλλον είναι τέτοιο και τα μεγάλα συμφέροντα του κέντρου που θα μας διαλύσουν. Χρειαζόμαστε δύναμη και την δύναμη την φτιάχνει ο κόσμος.

Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όσους φανατικούς Ξανθιώτες τους χάλασε η κουβέντα αυτή, αλλά με όλο τον λόγο της ανδρική μου τιμής, αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει στην Θράκη για το καλό της Θράκης. Αυτό θα έπρεπε να γίνει αλλά εξαρτάται από άλλους. Να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι η Θράκη ενωμένη να είναι στην επιφάνεια και να μπορεί να χτυπήσει και την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Να μην αισθάνεται κάτω από την ομπρέλα του οποιουδήποτε στην Β. Ελλάδα ή από την Αθήνα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε, ίσως να ήταν πολύ για μένα όλα αυτά τα θερμά λόγια. Εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία με τις οικογένειές σας και ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ γι’ αυτά που έκανα, γι’ αυτά που κάνατε εσείς για μένα και που κάποιες φορές με ανεχτήκατε κιόλας γιατί… ξέφευγα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η βραδιά έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφήσεις μεταξύ του τιμηθέντα και δεκάδων προσκεκλημένων που ήθελαν να ανταλλάξουν ένα χαιρετισμό και να πουν ένα θετικό σχόλιο για τον Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος μετά από λίγο αποχώρησε με τη σύζυγό του και τον μικρότερο εκ των τριών γιων του που τον συνόδευσε στην εκδήλωση Χρήστο και άλλων οικείων του.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…