Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλύκισμα ψυγείου με διπλή σοκολάτα

Γλύκισμα ψυγείου με διπλή σοκολάτα

0
dipli-sokolata

Για τη βάση:

– 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

– 50 γρ. βούτυρο

– 250 γρ. δημητριακά ρυζιού

– 50 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη στο multi

Για τη διπλή κρέμα σοκολάτας:

– 300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelhia ή μασκαρπόνε

– 150 γρ. ζάχαρη

– 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

– 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

– 140 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια

– 2 φύλλα ζελατίνης + 2 κ.σ. ζεστό γάλα

Θρυμματίζετε τα αμύγδαλα στο multi σε σκόνη, τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε και τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύετε. Λιώνετε τη κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τη προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα ανακατεύοντας έως να ενσωματωθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ, την οποία έχετε καλύψει καλά με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λ, μέχρι να σφίξει καλά.

Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί ενώ σε άλλο μπολ χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη, τη σαντιγί στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις με μία μαρίζ, κυκλικά, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να ζεσταθεί. Το μεταφέρετε σε μπολάκι, προσθέτετε τα φύλλα της ζελατίνης και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Τα στύβετε καλά με τα χέρια σας και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν.

Μοιράζετε ισομερώς τη κρέμα σε δύο μπολ. Λιώνετε τις δύο σοκολάτες σε διαφορετικά μπεν μαρί. Ρίχνετε από μία σοκολάτα σε κάθε μπολ και ανακατεύετε καλά κάθε μείγμα.

Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και στρώνετε πάνω το άσπρο μείγμα σοκολάτας. Από πάνω στρώνετε προσεκτικά-κουταλιά, κουταλιά, το μείγμα σοκολάτας και ή την ισιώνετε με ένα κουτάλι ή ανακατεύετε τα μείγματα, με μεγάλες κινήσεις, με τη λάμα ενός μαχαιριού ώστε τα δύο μείγματα να αναμειχθούν χονδρικά και να σχηματίσουν όψη μαρμάρου, με «νερά». Τυλίγετε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξουν καλά. Για να το ξεφορμάρετε, ανασηκώνετε τη μεμβράνη μαζί με το γλύκισμα και το βγάζετε έξω από τη φόρμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…