Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έβαλε σημάδι τέσσερα αδέσποτα και σκότωσε το ένα

Έβαλε σημάδι τέσσερα αδέσποτα και σκότωσε το ένα

0
adespoto

«Πεδίο βολής», η περιοχή του ΟΑΕΔ – «Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τα πρώτα σπίτια του Δροσερού σε απόσταση 150 μέτρων» , καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας

Προσπάθησε να το κρατήσει στην ζωή αλλά λίγο μετά ξεψύχησε στα χέρια του… Το άλλο σκυλί δεν τραυματίστηκε από την μανία του δράστη

Σε μια εγκληματική ενέργεια με θύμα ένα απροστάτευτο αδέσποτο σκυλί επιδόθηκε άγνωστος δράστης πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία της Ξάνθης.

Πυροβολούσε το χάραμα 4 αδέσποτα

Αυτόπτης μάρτυρας ένας από τους φύλακες του ΟΑΕΔ που τη στιγμή που πήγαινε να παρκάρει στο προαύλιο για να πιάσει την πρωινή βάρδια στις 6.40 το πρωί και να αλλάξει τον συνάδελφό του, άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό! Όπως μας περιγράφει, αυτόματα έστρεψε το βλέμμα προς το σημείο που άκουσε τον πυροβολισμό και διαπίστωσε ότι προήλθε από τα πρώτα σπίτια του Δροσερού που απέχουν 150 μέτρα από τον ΟΑΕΔ χωρίς ωστόσο να μπορεί να διακρίνει από πού ακριβώς ή ποιος πυροβολεί. Κατάλαβε όμως ότι ο πυροβολισμός είχε στόχο τα 4 σκυλιά τα οποία ήταν σε πεδίο βολής και ήταν γνώριμά του καθώς ήταν της περιοχής και τα τάιζε όταν περνούσαν από εκεί. Δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε και δεύτερος πυροβολισμός και αμέσως μετά σκορπίστηκαν με τα 2 να κατευθύνονται στον οικισμό του Δροσερού και τα δύο προς τον ΟΑΕΔ.

Προσπάθησε να το κρατήσει στην ζωή αλλά λίγο μετά ξεψύχησε στα χέρια του…

Αυτός ο πυροβολισμός στάθηκε μοιραίος για το ένα από τα δύο σκυλιά. Όπως μας ανέφερε ο φύλακας στην αρχή δεν είδε το σημείο που είχε τραυματιστεί το σκυλί. Προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες όταν διαπίστωσε ότι έφερε τραύμα στην πνευμονική χώρα. Παράλληλα ειδοποίησε την Αστυνομία καταγγέλλοντας το συμβάν. Ειδοποιήθηκε άμεσα και ο δήμος Ξάνθης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης με ένα υπάλληλο και το αυτοκίνητο περισυλλογής αδέσποτων του δήμου μετέβη άμεσα στο σημείο όπως και οι αστυνομικοί. Έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο όμως ήταν πολύ πρωί και δεν έβρισκαν κάποιο ανοιχτό. Τελικά όταν βρέθηκε κτηνίατρος απλά διαπίστωσε ότι το ζώο ήταν νεκρό αφού λίγο πριν είχε ξεψυχήσει στα χέρια του φύλακα, ο οποίος και δηλώνει συγκλονισμένος από το αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια.

Το άλλο σκυλί δεν τραυματίστηκε από την μανία του δράστη

Το άλλο σκυλί παρότι αρχικά ο φύλακας νόμιζε ότι κι αυτό είχε τραυματιστεί πιο ελαφρά , το εξέτασε ο κτηνίατρος και δεν διαπίστωσε τραύμα παρά μόνο μια δερματική πάθηση. Το ζώο αφού περιθάλφθηκε, ο δήμος το μετέφερε όπως προβλέπεται στο σημείο που το περισυνέλεξε. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηευφραιμίδης ο ίδιος μετέβη με το αυτοκίνητο του δήμου στο σημείο που κατήγγειλε ο φύλακας ότι άκουσε τον πυροβολισμό, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα θύματα ωστόσο δεν βρήκαν κανένα ίχνος. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…