Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Cinema of Earthly Delights από την ΦΕΞ

Cinema of Earthly Delights από την ΦΕΞ

0

1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με σπάνια ‘’άνθη’’ του κινηματογραφικού ‘’κήπου’’

Από την Κυριακή 23 έως και την Κυριακή 30 Απριλίου στις 21:00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης διοργανώνεται το 1ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Cinema of Earthly Delights.

Παραφράζοντας τον τίτλο του πίνακα του Ιερώνυμου Μπος, η πειραματική μουσική σκηνή Chrysallida διαλέγει και προσφέρει μερικά από τα πιο αποπλανητικά άνθη του κινηματογραφικού κήπου, που σπάνια βλέπουν το σκοτάδι των αιθουσών. Cult cinema, ταινίες μεταμεσονύχτιων προβολών, απαγορευμένες ταινίες, underground αισθητική, low budget παραγωγές, σπάνιες ταινίες κι ό,τι άλλο παράξενο, συνθέτουν το σαγηνευτικό άρωμα των εικόνων που θα απολαύσουμε.

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις. Ενημερωθείτε από την κινηματογραφική Λέσχη. Τηλ 25410 25421

Σύγχρονη Πειραματική Μουσική Σκηνή Chrysallida

(Αντι)μουσικές δράσεις ΦΕΞ – ΠΑΚΕΘΡΑ από το 2005 “you don’t have to call it music, if the term shocks you”. Η Chrysallida.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να εξερευνήσει τα άγνωστα και συχνά ομιχλώδη ηχητικά μονοπάτια που κινούνται μακριά από τις κεντρικές λεωφόρους των mainstream μουσικών ρευμάτων.

Από το 2005 έχει παρουσιάσει πάνω από 70 εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες, εγκαταστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, παραστάσεις, περφόρμανς, dj parties και κινηματογραφικά αφιερώματα. Στα πλαίσια συναυλιών ή ευρύτερων φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει πάνω από 140 καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική παρουσιάζοντας ένα πλήθος μουσικών ιδιαιτεροτήτων από τους χώρους του experimental, industrial, electronica, dark pop, new wave, neo-folk, noise, concrete musique, electro goth, dark ambient, field recordings, improvised κλπ.

Επίσης έχει εκδώσει μουσικές παραγωγές που διατίθενται στο Λαογραφικό Μουσείο και έχει συμμετάσχει σε παραγωγές τρίτων (συλλογή Myth & Passion, Earzumba, Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Zebra και Βώλακας – Στιγμές από τα Δρώμενα). Οι δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Σπίτι Πολιτισμού, στις Καπναποθήκες Π, σε διάφορα μπαρ αλλά και στους δρόμους της πόλης. Η Chrysallida βασίζεται σε ένα κλίμα φιλίας, αγάπης για το διαφορετικό, αυθορμητισμού και συνεργασίας ατόμων στον άξονα Ξάνθη – Αθήνα (μέλη του ΠΑΚΕΘΡΑ, της ΦΕΞ και άλλων φορέων).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …