Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 38,2 εκατ. ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει η ΣΕΚΑΠ

38,2 εκατ. ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει η ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Για τελωνειακές παραβάσεις του 2009 με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής. Το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ που διοικούσε το 2008 έχει απαλλαχθεί από το Ποινικό Δικαστήριο

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε 5 εκ. ευρώ τη ΣΕΚΑΠ και καλείται να καταβάλει πρόστιμο 8πλάσιο της τιμής της! Από την εταιρεία λένε πως ο επιχειρηματίας δεν γνώριζε τίποτε γι αυτές τις εκκρεμότητες

Οι «παλιές αμαρτίες» κυνηγούν και «στοιχειώνουν» ακόμη τη ΣΕΚΑΠ και απόδειξη γι αυτό είναι η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής, το οποίο την Τρίτη 4 Απριλίου επικύρωσε πρόστιμο 38,2 εκατ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές της περιόδου 2009 όταν η διοίκηση της εταιρείας ήταν υπό της κρατικής τότε ΑΤΕ. Τα πρόστιμα με τις προσαυξήσεις έχουν βεβαιωθεί ήδη στο Τελωνείο της Ξάνθης και εταιρεία που τώρα πλέον είναι ιδιωτική, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη θα κληθεί να καταβάλλει αυτό το «τσουχτερό» πρόστιμο.

Ο Σαββίδης αγόρασε 5 εκ. την ΣΕΚΑΠ και καλείται να καταβάλει πρόστιμο 38,2 εκ. ευρώ!

Να σημειώσουμε πως ο ομογενής επιχειρηματία αγόρασε το 2013 της ΣΕΚΑΠ έναντι 5 εκ. ευρώ και καλείται σήμερα να πληρώσει ένα 8πλάσιο σχεδόν ποσό σε πρόστιμα ( εκ των οποίων τα 20 εκ. ευρώ προσαυξήσεις) για παραβάσεις που έκανε η προηγούμενη διοίκηση η οποία ήταν διορισμένη από την κρατική ΑΤΕ.

Από την εταιρεία λένε πως ο επιχειρηματίας δεν γνώριζε τίποτε γι αυτές τις εκκρεμότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία έχει ήδη κάνει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον της επιβολής του προστίμου ενώ κύκλοι της εταιρείας υποστηρίζουν πως ο επιχειρηματίας δεν γνώριζε τίποτε γι αυτές τις παραβάσεις. Επιπρόσθετα αναφέρουν πως η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδυτικά σχέδια ισόποσα με το ποσό του προστίμου και πως αυτό είναι εξοντωτικό καθώς ξεπερνά τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας και πως αν κληθεί να το καταβάλλει θα τεθεί σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της εταιρείας και οι 200 θέσεις εργασίας που απασχολεί με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην και ήδη υψηλή ανεργία.

Το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ του 2008 έχει απαλλαχθεί από το Ποινικό Δικαστήριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, αφού πλέον τα φυσικά πρόσωπα που διοικούσαν το 2008 την εταιρεία – το Δ.Σ. της εταιρείας – έχουν κριθεί οριστικά και αμετάκλητα αθώα από το Ποινικό Δικαστήριο, όμως, στο διοικητικό και οικονομικό σκέλος της συνεχίζει να υφίσταται και να τους βαρύνει και μαζί και την καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να κάνει χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός της απέναντι στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…