Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 1.000 δέματα ανθρωπιάς και αγάπης προς τον πλησίον

1.000 δέματα ανθρωπιάς και αγάπης προς τον πλησίον

0
demata

300 δέματα με τρόφιμα μοίρασε η Μητρόπολη την Μ. Δευτέρα. Σημαντικό φιλανθρωπικό έργο από τις 13 ενορίες που διανέμουν τρόφιμα και χρήματα στους άπορους ενορίτες

187 δέματα μοίρασε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αγαπούν τον πλησίον τους οι Ξανθιώτες

Την κορυφαία φράση της διδασκαλίας του Χριστού που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Χριστιανικής θρησκείας: «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», εφαρμόζουν στην πράξη και φέτος οι Ξανθιώτες που παρά τις οικονομικές δυσχέρειες και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση τα μνημόνια κι όλα τα παρελκόμενα αυτών (φόροι, ΕΝΦΙΑ), νοιάζονται και φροντίζουν να το δείξουν έμπρακτα συνεισφέροντας με ότι μπορούν από το υστέρημά τους προς τον πλησίον… Πρόκειται για την κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

300 δέματα μοίρασε η Μητρόπολη την Μ. Δευτέρα

Και φέτος όπως και πέρσι, όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος πατέρας Δημήτριος η Μητρόπολης Ξάνθης συγκέντρωσε και μοίρασε την Μ. Δευτέρα σε διάφορους συλλόγους, όπως των Τυφλών, των ΑΜΕΑ, των τριτέκνων, των πολυτέκνων, στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 300 δέματα για να τα διαθέσουν στα μέλη τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο αριθμός αντιστοιχεί στον αριθμό των μελών τους που καταγράφηκαν ως άποροι. Τα δέματα περιείχαν κοτόπουλο, ρύζι, φακές, βούτυρο , λάδι, γάλα κ.λ.π. Ο πατήρ Δημήτριος εκφράζει την ικανοποίηση τους από τον κόσμο της Ξάνθης και τις επιχειρήσεις για την θερμή τους ανταπόκριση σε κάθε κάλεσμα της Μητρόπολης για βοήθεια σε άπορους συνανθρώπους μας. Επίσης αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο ασκούν και οι 13 ενορίες της Ξάνθης που μοιράζουν τρόφιμα και χρήματα κατά περίπτωση σε ενορίτες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ενορία του Αγίου Ελευθερίου έχει διαθέσει 100 δέματα ενώ ανάλογη είναι και η προσφορά των υπολοίπων. Να σημειώσουμε πως το Πασχαλιάτικο Τραπέζι της Αγάπης θα μαζέψει γύρω του 150 και πλέον συμπολίτες μας. Άλλωστε είναι ένα θεσμός που καθιέρωσε ο μητροπολίτης Ξάνθης στην αρχή της ποιμαντορίας του και λειτουργεί καθημερινά περίπου μια 20ετία παρέχοντας ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε 150 και πλέον απόρους συμπολίτες μας τώρα, ενώ ξεκίνησε με 50 μερίδες, κι αυτό αποτελεί ένδειξη πόσο έχει αυξηθεί η ένδεια τα τελευταία χρόνια!

187 δέματα μοίρασε η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

187 δέματα για τη γιορτή του Πάσχα διένειμε τη Μ. Δευτέρα η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη. Οι υπεύθυνες της ομάδας φρόντισαν ώστε να μοιράσουν σε αντίστοιχες οικογένειες της Ξάνθης τα δέματα που περιείχαν είδη υγιεινής, κρέατα, αλάτι, τυροκομικά, όσπρια, γλυκά, λάδι, απορρυπαντικά, γάλατα. Όπως διευκρινίστηκε σε σχετική ανακοίνωση της Ομάδας οι δικαιούχοι εγγράφονται βάσει φορολογικής δήλωσης και παραλαμβάνουν τα δέματα από το χώρο της Ομάδας που βρίσκεται στην πλατεία της Μεξικάνας. Στην ανακοίνωση έγινε ευχαριστήρια αναφορά στους συμπολιτών μας και στις επιχειρήσεις, στην Μητρόπολη, συλλόγους και σωματεία που χορήγησαν τρόφιμα και στήριξαν την προσπάθεια.Να σημειώσουμε πως δέματα με τρόφιμα μοιράζει κάθε χρόνο ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ φιλανθρωπική δράση αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια και σύλλογοι όπως οι Κατασκηνωτές . Με βάση αυτά τα δεδομένα συνολικά εκτιμάται ότι φέτος μοιράστηκαν περίπου 1000 δέματα για το Πάσχα στην Ξάνθη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…