Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τον Γ.Γ. Παιδείας απασχόλησε η απόφαση αναστολής του διδακτικού έργου του Γ. Παύλου

Τον Γ.Γ. Παιδείας απασχόλησε η απόφαση αναστολής του διδακτικού έργου του Γ. Παύλου

0
dpth web

Ο Γ. Παντής έστειλε έγγραφο στο ΔΠΘ ζητώντας διευκρινίσεις. Άμεση απάντηση Καραμπίνη με εξηγήσεις και αιχμές

Η απόφαση της Συγκλήτου δεν αποτελεί πειθαρχικό μέτρο, αλλά προληπτική ενέργεια για την αποσόβηση της έντασης μεταξύ φοιτητών και του καθηγητή, σημειώνει ο πρύτανης

Τα υψηλότερα κλιμάκια του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι απασχολεί το θέμα της αναταραχής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης και κύρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής, με μήλον της έριδος τον αν. καθηγητή Γεώργιο Παύλου και την απόφαση της Συγκλήτου να αναστείλει προληπτικά το διδακτικό του έργο.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ιωάννης Παντής απέστειλε έγγραφο στην Πρυτανεία της Συγκλήτου, προκειμένου να ενημερωθεί αν έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της απομάκρυνσης στον καθηγητή και μάλιστα παραθέτει σχετική διάταξη της κείμενης πειθαρχικής νομοθεσίας για τους πανεπιστημιακούς λειτουργούς, προκειμένου να καταδείξει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρύτανη Αθανάσιου Καραμπίνη, ο οποίος εγγράφως εξηγεί στον Γ.Γ. ότι η Σύγκλητος αποφάσισε στις 22 Φεβρουαρίου την προληπτική αναστολή του διδακτικού έργου του καθηγητή και την αντικατάστασή του μόνο για το εαρινό εξάμηνο, με βάση σχετική απόφαση που θα εκδώσει η ΓΣ του Τμήματος. Θυμίζουμε ότι πέρυσι σε σχετική συνέλευση του Τμήματος ΗΜ/ΜΥ και πάλι μετά από παρέμβαση φοιτητών αποφασίστηκε η διδασκαλία από τον Γ. Παύλου, με παράλληλη παρουσία από άλλο μέλος ΔΕΠ, σε μια προσπάθεια εποπτείας του καθηγητή, αλλά και κατευνασμού των πνευμάτων στο πλαίσιο των μαθημάτων.

Ο πρύτανης υπογραμμίζει ότι η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί πειθαρχικό μέτρο που αφορά το σύνολο των καθηκόντων του καθηγητή, αλλά μόνο τη διδασκαλία, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση της Συγκλήτου ελήφθη με γνώμονα την ανάγκη ομαλοποίησης στο πανεπιστήμιο και της αποφυγής νέας έντασης με τους φοιτητές, μερίδα των οποίων συνεχίζει να διαμαρτύρεται τόσο για το διδακτικό έργο όσο και το ιδεολογικό πλαίσιο που περιβάλλει τα μαθήματα του καθηγητή. Όπως τονίζει, η Σύγκλητος αποφάσισε να παρέμβει καθώς, οι επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του καθηγητή σε μέλη ΔΕΠ, αλλά και εξωτερικούς του πανεπιστημίου υψηλόβαθμους θεσμικούς φορείς έχουν δημιουργήσει αναστάτωση και βλάπτουν την εικόνα του Ιδρύματος προς τα έξω. Ο πρύτανης, με εύσχημο τρόπο αναρωτιέται για το λόγο της παρέμβασης του κ. Παντή και αν η παρέμβασή του προσβλέπει σε ευνοϊκή μεταχείριση του καθηγητή.

Πάντως, ο κ. Καραμπίνης, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για τον κ. Παύλου που έχει στα χέρια του και απέστειλε και στον Εισαγγελέα, οφείλει, σε περίπτωση που υπάρχουν σχετικές διαπιστώσεις, να προβεί και στον προβλεπόμενο πειθαρχικό έλεγχο.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…