Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα χέρια του Μίχογλου ο ΣΔΑΝ Ξάνθης

Στα χέρια του Μίχογλου ο ΣΔΑΝ Ξάνθης

0
sdan

Εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου – Μέλος στην Εκτελεστική ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος

Τα είχαν μιλημένα και συμφωνημένα από πριν

Ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΔΑΝ Ξάνθης. Οι εκλογές που τον ανέδειξαν ομόφωνα πρόεδρο του Συνδέσμου διενεργήθηκαν στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαρτίου και σ’ αυτές ψήφισαν 9 από τα 10 μέλη. Το δέκατο μέλος που απουσίαζε ήταν ο κ. Θανάσης Ξυνίδης.

mixoglou-1Ο Μίχογλου διαδέχεται τον Δημαρχόπουλο στον ΣΔΑΝ Ξάνθης

Ειδικότερα το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από τον: Πρόεδρο : Δήμαρχο Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου, Αντιπρόεδρο των πρώην αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης κ. Μποζ Ραμαντάν. Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν: Ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης, Ιγιαννίδης Στέφανος ενώ αναπληρωματικό μέλος στην Εκτελεστική εκλέχθηκε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης. Να σημειώσουμε ότι στο προηγούμενο Δ.Σ. που έληξε η θητεία του μετά από 2.5 χρόνια απαρτίζονταν από τον δήμαρχο Ξάνθης ως πρόεδρο και τους Τάσος Θεοδωρίδης, Στέφανος Ιγιαννίδης, Μαρίνος Σδρέβανος και Μποζ Ραμαδάν. Από την αντιπολίτευση ο Θανάσης Ξυνίδης.

Τα είχαν μιλημένα και συμφωνημένα από πριν

Υπενθυμίζουμε ακόμη πως την προηγούμενη φορά οι εκλογές δεν ήταν τόσο ομαλές όσο αυτή την φορά. Και τότε ο δήμαρχος Τοπείρου είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΔΑΝ όπως επί χρόνια διετέλεσε ο προκάτοχός του Στέλιος Χατζηευαγγέλου, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο ΧΥΤΑ Ξάνθης βρίσκεται στην επικράτεια του δήμου Τοπείρου. Μάλιστα υπήρξε διένεξη μεταξύ των δύο δημάρχων , Ξάνθης και Τοπείρου που κορυφώθηκε όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου αποφάσισε να ζητήσει αντισταθμιστικά 450.000 ευρώ από τον ΣΔΑΝ για να παραχωρήσει οικόπεδο για το νέο έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Ξάνθης. Τελικά μετά από μια περίοδο έντασης εξομαλύνθηκε η κατάσταση και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου που όλοι ομόφωνα εξέλεξαν πρόεδρο του ΣΔΑΝ Ξάνθης τον δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» φαίνεται πως τα πράγματα ήταν «μιλημένα και συμφωνημένα» καθώς είχε προηγηθεί την Πέμπτη συνάντηση μεταξύ δημάρχου Τοπείρου και Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…