Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Άνθρακες ο θησαυρός» με τα 100δραχμα

«Άνθρακες ο θησαυρός» με τα 100δραχμα

0
nomisma

Προσοχή: Μόνο τα ελαττωματικά 100δραχμα έχουν συλλεκτική αξία και όχι …6.500 ευρώ!

Τι υποστηρίζουν η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης. Από 1- 3 ευρώ τα νομίσματα των 100 δραχμών που δεν έχουν ελάττωμα. Ενημερωθείτε στο site των δημοπρασιών: ebay.gr

«Άνθρακες ο θησαυρός» με τα προ – ευρώ μεταλλικά ελληνικά νομίσματα των 100 δραχμών που απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας. Όσοι ακούσατε, διαβάσατε δημοσιεύματα ή μικρές αγγελίες στο διαδίκτυο που πληροφορούν όσους έχουν τέτοια νομίσματα στην κατοχή τους,έχουν ένα θησαυρό στα χέρια τους, αφού μπορούν να τα πουλήσουν έως και 6.500 ευρώ το ένα, μην παρασυρθείτε και τρέξετε εσπευσμένα στις κασέλες και τα παλιά κουτιά στην αποθήκη γιατί πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για μυθεύματα!

Προσοχή: Μόνο τα ελαττωματικά 100δραχμα έχουν συλλεκτική αξία και όχι …6.500 ευρώ!

Το «Ε» ερεύνησε το θέμα απευθυνόμενο και σε τηλέφωνα μικρών αγγελιών παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο για πώληση αλλά και μέσω μελών της Φιλοτελικής Εταιρείας Ξάνθης που έχουν γνώση του θέματος. Αρχικά αυτό που διαπιστώσαμε όσον αφορά τους ανώνυμους που απαντούσαν στα τηλέφωνα των αγγελιών ήταν αόριστες απαντήσεις σε ερωτήσεις μας, με πιο βασικό ότι δεν αφορά όλα τα νομίσματα αυτής της κοπής αλλά μόνο όσο έχουν σπάνια ελαττώματα που τα καθιστούν μοναδικά κι αυτά είναι που έχουν συλλεκτική αξία.

Τι υποστηρίζει ηΦιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης

Ο πρόεδρος του Φιλοτελικού συλλόγου Ξάνθης κ. Τάσος Τεφρωνίδης διευκρινίζει πως αυτά τα νομίσματα κυκλοφόρησαν από το 1990 – 1994 και υπάρχουν μόνο μερικές δεκάδες με λάθη στην εκτύπωσή τους τα οποία παρότι πέρασαν από έλεγχο κυκλοφόρησαν ως κακέκτυπα. Αυτά είναι που έχουν συλλεκτική αξία έως και 300 ευρώ. Σε καμία περίπτωση όμως η τιμή τους δεν εκτιμάται στα 6.500 ευρώ όπως γράφουν διάφορες αγγελίες. Τα ίδια διαβεβαιώνει και το μέλος του συλλόγου ο συλλέκτης κ. Νίκος Τσάβας σημειώνοντας πως πρόκειται για απάτη και πως δεν μπορεί ένα τέτοιο νόμισμα να ξεπερνά σε αξία την χρυσή λίρα Αγγλίας. Ανέφερε δε πως τα κοινά νομίσματα των 100 δραχμών πωλούνται 1 – 3 ευρώ.

Πως μπορεί να εξαπατηθεί κάποιος

Πρώτον αν είναι ευκολόπιστος και δεύτερον αν διαβάζοντας τις σχετικές ειδήσεις πεισθεί ότι μπορεί να κερδίσει 6.500 ευρώ και σπεύδει να αγοράσει αυτά που προσφέρονται στην πιο χαμηλή τιμή των 50 ευρώ ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να τα πουλήσει σε πολλαπλάσια τιμή και θα έχει υπερκέρδος. Έτσι- υποθετικά μιλώντας αν κάποιοι έχουν στήσει απάτη, πουλάνε τα νομίσματα των 100 δραχμών που η πραγματική τους αξία είναι μόλις 1 ευρώ σε 50πλάσιες τιμές.

Παραπλανητικές αγγελίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο και οι πραγματικές τιμές στο site των δημοπρασιών

1)Τιμή:€ 6.500,00 Κατάσταση:Μεταχειρισμένο Κατηγορία:Χαρτονομίσματα/Νομίσματα

Τύπος προσφοράς:Πωλείται

Τελευταία αλλαγή:17 μέρες Εμφανίσεις αγγελίας:169 Σύνδεσμος:www.car.gr/9573308 Τηλέφωνο:

Περιγραφή

ΝΟΜΙΣΜΑ σπάνιο 100 δρχ ελάττωμα στην κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι εμφανές και στην φωτογραφία 1 και μοναδικό κομμάτι φυσικά γνήσιο και σε τέλεια κατάσταση κοπής 1992, τιμή 6.500€, συζητήσιμη.

2)Τιμή:4.000 €

Τύπος συναλλαγής:Προσφορά

Περιγραφή

100 δραχμές κοπής 1990 με τον ήλιο της Βεργίνας και το Μέγα Αλέξανδρο, σε άριστη κατάσταση, πωλείται, τιμή 4.000€, συζητήσιμη.

Σας συμβουλεύουμε να δείτε και να συγκρίνετε τις πραγματικές τιμές του νομίσματος των 100 δραχμών στο site των δημοπρασιών: ebay.gr

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …