Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παραμένουν οι πρόεδροι των Κέντρων Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας

Παραμένουν οι πρόεδροι των Κέντρων Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας

0
ekloges kamaridis17

Εκλογές για τα μέλη των ΔΣ των δύο Κέντρων του δήμου Ξάνθης – Συνεχίζουν στην προεδρία Πασχάλης Λύρατζης και Τάσος Θεοδωρίδης

Συζήτηση και διαφωνίες για την μεταφορά της δομής του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δροσερού

Με εκλογές ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας για την εκλογή των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο του Κέντρου Πολιτισμού όσο και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης.

Συνεχίζουν ως πρόεδροι των Κέντρων Π. Λύρατζης και Τ. Θεοδωρίδης αντίστοιχα

Συνεχίζει ως πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης ο κ. Πασχάλης Λύρατζης με αναπληρωματική πρόεδρο την κ. Παρτσαλίδου. Από την εκλογική διαδικασία από πλευράς της μειοψηφίας εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη της οι: Ηλίας Βασιλούδης, Δημήτρης Μπένης και Νίκος Ανταμπούφης. Ως αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι: Θανάσης Ξυνίδης, Στέλιος Γουναρίδης και Αχμέτ Καρά. Την θέση του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης διατήρησε και ο κ. Τάσος Θεοδωρίδης με αναπληρωματικό τον κ. Μιχάλη Λομβαρδέα. Στα υπόλοιπα τακτικά μέλη από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Μυλωνάς και Τσαρεκτσή Τζενάν και ως αναπληρωματικοί οι: Ηλίας Βασιλούδης και Αχμέτ Καρά. Στην Εκτελεστική Επιτροπή ορίστηκαν χωρίς διαδικασία εκλογής οι δύο σύμβουλοι που προτάθηκαν από την μείζονα αντιπολίτευση, Μανώλης Φανουράκης και Αχμέτ Καρά.

Με διαδικασία εξπρές ‘’πέρασαν’’ πολλά διαδικαστικά θέματα από τα 41 που υπήρχαν προς συζήτηση, με κάποια να εγκρίνονται ομόφωνα, ενώ πολλά κατά πλειοψηφία καθώς η αντιπολίτευση ψήφισε ‘’λευκό’’ ή ‘’κατά’’, κυρίως για οικονομικά θέματα και ζητήματα προϋπολογισμού.

Στα Κέντρα Κοινότητας το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού

Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν αρκετά το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα αφορούσε την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου και ήρθε προς συζήτηση μόλις τρεις ημέρες πριν την λήξη της παράτασης σύμβασης, που εκπνέει στις 31 Μαρτίου. Προτεινόμενη προς πλήρωση θέση με σύμβαση μίσθωσης έργου ήταν η ειδικότητα ενός παιδιάτρου για παροχή ιατρικών υπηρεσιών για ένα έτος με το ύψος αμοιβής να ορίζεται στις 5.000 ευρώ συνολικά. Για το θέμα μεταφοράς της δομής ακούστηκαν πολλές απόψεις, ενώ ο κ. Ορχάν Χασάν Ογλού δήλωσε πως στο Κέντρο Στήριξης Ρομά γίνεται ένα σπουδαίο έργο, ομολογώντας ότι ο παιδίατρος που εργάζεται εκεί προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτά που θα περίμενε κανείς. Η εισήγηση της υπηρεσίας πρότεινε να υπογραφούν συμβάσεις με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όχι όμως και με τον παιδίατρο, καθώς η ΚΥΑ προβλέπει να λειτουργήσουν ως παράρτημα με μεταφορά προσωπικού ΙΔΟΧ, χωρίς όμως να έχει υπογραφεί σχετική ρύθμιση και για όσους εργάζονται με σύμβαση έργου. Τόσο ο κ. Μπένης όσο και ο κ. Ξυνίδης θεώρησαν ότι η ΚΥΑ ερμηνεύεται λανθασμένα από την υπηρεσία και δεν θα έπρεπε να εξαιρεθεί η θέση του ιατρού.

Καμαρίδης: «Η αμοιβή είναι 5.000 ευρώ γιατί εγώ το θέλησα αντί για 11.500 ευρώ που λαμβάνουν άλλοι»

Παρότι ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης απείχε από την ψηφοφορία, ζήτησε τον λόγο για να εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή», υπάρχει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει ότι υπάλληλοι είτε ΙΔΟΧ είτε με σύμβαση έργου μεταφέρονται στον νέο φορέα. Αυτό προβλέπεται και από την ΚΥΑ. «Άρα ή πρέπει να καταργηθεί η απόφαση και να ισχύσει νέα, ή να μην γίνει δεκτή αυτή. Είμαστε σε λάθος δρόμο. Όσον αφορά το θέμα χρημάτων, επειδή ήμουν εγώ ο άνθρωπος του Ιατροκοινωνικού, γι’ αυτό η αμοιβή είναι 5.000 ευρώ, ενώ όλοι οι άλλοι συνάδελφοι παίρνουν 11.500 ευρώ. Αν πάει όμως άλλος συνάδελφος στο μέλλον και τον δεσμεύσετε να πληρώνεται για τις ίδιες υπηρεσίες λιγότερα χρήματα, είναι παράνομο», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Παρά τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, με κάποιους να αφήνουν υπόνοιες ότι η διαφορετική μεταχείριση έρχεται τώρα που ο κ. Καμαρίδης είναι μέλος της αντιπολίτευσης, το θέμα ‘’πέρασε’’ κατά πλειοψηφία βάσει της εισήγησης της υπηρεσίας, με την ψηφοφορία να γίνεται δι’ ανατάσεως της χειρός.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…