Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μετρούν αντίστροφα για τον φετινό τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης οι δύο φιναλίστ Αναγέννηση Θαλασσιάς και Άρης Αβάτου

Μετρούν αντίστροφα για τον φετινό τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης οι δύο φιναλίστ Αναγέννηση Θαλασσιάς και Άρης Αβάτου

0
apostolidis ketsiemenidis

Το Σάββατο (11/03) στις 17:00 στο «Xanthi FC Arena» ο σπουδαίος αγώνας ανάμεσα στις δύο κορυφαίες τοπικές ομάδες της φετινής σεζόν

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε χθες με τους «πρωταγωνιστές» του τελικού να δηλώνουν έτοιμοι για… θέαμα και την κατάκτηση του τίτλου

Φωτό: Οι δύο προπονητές Αποστολίδης Ι. (αριστερά) και Κετσιεμενίδης Κ. (δεξιά)

Αντίστροφα μετρούν για τον φετινό (39ο) τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης οι δύο φιναλίστ (Αναγέννηση Θαλασσιάς και Άρης Αβάτου), με το ραντεβού για τη σπουδαία αναμέτρηση να έχει δοθεί για το ερχόμενο Σάββατο (11/03) στις 17:00 στο «Xanthi FC Arena» των Πηγαδίων.

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ενώ χθες στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον τελικό, η ΕΠΣ παρέθεσε συνέντευξη τύπου με ομιλητές τους προπονητές των δύο ομάδων και αντιπροσωπείες παικτών αλλά και παραγόντων.

Στη συνέντευξη τύπου οι δύο προπονητές δήλωσαν:

Αποστολίδης Γιάννης (Αναγέννηση Θαλασσιάς): «Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε για 2η συνεχή χρονιά στον τελικό (σ.σ. η Θαλασσιά είναι η περσινή κάτοχος) και ανυπομονούμε το παιχνίδι που σίγουρα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολο απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Ωστόσο εμείς είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα ώστε να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε το παιχνίδι μας, με την ελπίδα να βγούμε εμείς στο τέλος νικητές. Το ότι βρισκόμαστε 2η χρονιά στον τελικό πιστεύω οφείλεται στο ότι δεν άλλαξε κατά πολύ το ¨ρόστερ¨ της ομάδας και όλοι μαζί δουλέψαμε και δουλεύουμε μεθοδικά στις προπονήσεις, κι έτσι υπάρχει η κατάλληλη ¨χημεία¨ στην ομάδα που μας οδήγησε ξανά εδώ. Το κλίμα είναι πολύ καλό, δεν αφήνουμε να μας επηρεάζουν αρνητικά ενδεχόμενες δυσκολίες και συσπειρωμένοι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για τους εαυτούς μας αλλά και τον κόσμο μας».

Κετσιεμενίδης Κυριάκος (Άρης Αβάτου): «Σαν ποδοσφαιριστής έχω βρεθεί σε πολλούς τελικούς, όμως είναι η πρώτη φορά που θα βρίσκομαι στον πάγκο ως προπονητής σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι που αποτελεί γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το γεγονός ότι παίζουμε απέναντι στην περσινή κυπελλούχο δεν μας φοβίζει, αλλά μας προκαλεί στο να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και χωρίς άγχος να κάνουμε το παιχνίδι μας με στόχο να βγούμε εμείς στο τέλος νικητές. Είναι κάτι που θέλουμε όλοι στην ομάδα, από τη Διοίκηση ως τους παίκτες και τους φιλάθλους μας φυσικά, να στεφθούμε για πρώτη φορά στην ιστορία του Αβάτου κυπελλούχοι. Όπως κάθε τίτλος έτσι και το κύπελλο είναι κίνητρο για όλους μας και θέλουμε να το κατακτήσουμε για να ανέβουμε επίπεδο ως ομάδα».

Δηλώσεις παικτών

Δηλώσεις ενόψει του μεγάλου τελικού του Σαββάτου έκαναν και παίκτες από τις δύο ομάδες. Συγκεκριμένα μίλησαν οι:

Σουκρήογλου Σουκρή (Άρης Αβάτου): «Ο φετινός τελικός είναι ιδιαίτερος καθώς θα αγωνιστούν για πρώτη φορά δύο ομάδες που προέρχονται από το Δήμο Τοπείρου, οι οποίες είναι (βάσει βαθμολογίας) οι δύο καλύτερες αυτή την περίοδο. Έτσι καλώ όλο τον φίλαθλο κόσμο του Ν. Ξάνθης να έρθει στον τελικό και πιστεύω θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι που θα απολαύσουν οι φίλαθλοι».

Ευθυμιάδης Παύλος (Άρης Αβάτου): «Χαίρομαι που στην αρχή της χρονιάς έκανα την επιλογή να επιστρέψω μετά από αρκετά χρόνια στην Ξάνθη και στην ομάδα του Άρη Αβάτου, καθώς όπως αποδείχθηκε έκανα σωστή επιλογή, μιας και θα μου δοθεί η ευκαιρία μαζί με τους συμπαίκτες μου να διεκδικήσουμε έναν τίτλο στον τελικό του Σαββάτου. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας αλλά από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βγούμε στο τέλος νικητές».

Χαριτίδης Αντώνης (Άρης Αβάτου): «Αναμφίβολα η συμμετοχή σε έναν τελικό είναι μεγάλη χαρά για κάθε ποδοσφαιριστή κι έτσι κι εμείς θέλουμε να προσφέρουμε στους θεατές ένα θέαμα αντάξιο μιας μεγάλης γιορτής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Όλοι στην ομάδα μου περιμένουμε με ανυπομονησία τον τελικό, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας για να καταφέρουμε στο τέλος να βγούμε νικητές».

Τουργαΐδης Στέλιος (Αναγέννηση Θαλασσιάς): «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βρισκόμαστε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό και σίγουρα και φέτος στοχεύουμε στην κατάκτηση, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο με τον οποίο φέτος όπως όλα δείχνουν θα ανταγωνιστούμε μέχρι το τέλος και για το πρωτάθλημα. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες όλων των παικτών».

Παπαδημητρίου Ιωάννης (Αναγέννηση Θαλασσιάς): «Στον τελικό θα αναμετρηθούν οι δύο κατά τη γνώμη μου και κατά γενική παραδοχή καλύτερες ομάδες της φετινής σεζόν της ΕΠΣ Ξάνθης και πιστεύω θα διεξαχθεί ένα όμορφο και θεαματικό παιχνίδι. Από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα για τους εαυτούς μας και τον κόσμο της Θαλασσιάς για να βγούμε στο τέλος νικητές».

Δηλώσεις παραγόντων

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο Γ. Αρχηγός του Άρη Αβάτου κ. Μπόσβελης Ιωάννης (από τη Θαλασσιά δεν προσήλθε κάποιος παράγοντας της ομάδας) ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα καλώ όλο τον φίλαθλο κόσμο να έρθει στο γήπεδο το Σάββατο για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων και να χειροκροτήσει στο τέλος τους νικητές αλλά και τους ηττημένους για το γεγονός ότι έφτασαν ως εδώ. Για εμάς στον Άρη Αβάτου έχουμε στόχο να κατακτήσουμε κάθε τίτλο που μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε, έτσι και τώρα θέλουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης. Εάν γίνει αυτό εξάλλου έχουμε θέσει στόχο να συνεχίσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και στο κύπελλο ερασιτεχνών, γιατί όχι ακόμη και στον τελικό της πανελλαδικής διοργάνωσης».

Από πλευράς ΕΠΣ Ξάνθης παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν το μέλος του ΔΣ κ. Κουτσουρλής Αντώνης, ο γραμματέας της Ένωσης κ. Κυρλίδης Μπάμπης και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος-κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης Χακάν Ισμέτογλου με τον τελευταίο κατά σειρά να δηλώνει: «Σαν επιτροπή κυπέλλου αυτός θα είναι ο 3ος τελικός που θα διοργανώσουμε από τότε που εκλεχτήκαμε και πιστεύω με την εμπειρία που αποκτούμε θα παρουσιάσουμε μία ακόμη πιο όμορφη «γιορτή» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης. Συγχαρητήρια και στις δύο φιναλίστ. Μετά από πολλά χρόνια θα αναμετρηθούν στον τελικό οι δύο κορυφαίες – σε επίπεδο τοπικού – ομάδες και πιστεύω οι φίλαθλοι θα χαρούν έναν όμορφο και θεαματικό τελικό. Καλή επιτυχία σε όλους».

* Τα «ρόστερ» των δύο φιναλίστ, τα τελευταία νέα για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση αλλά και η προϊστορία των τελικών του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης στο αυριανό φύλλο του «Ε».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…