Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Με αγώνα δρόμου 5χλμ. έστειλαν το μήνυμα προστασίας και ορθής διαχείρισης του πόσιμου νερού

Με αγώνα δρόμου 5χλμ. έστειλαν το μήνυμα προστασίας και ορθής διαχείρισης του πόσιμου νερού

0
avdira agonas

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο αγώνας δρόμου «Τρέχω για να έχω» που διοργάνωσε η ΔΕΥΑΑ και ο Δήμος Αβδήρων

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 12/3/2017, από τη ΔΕΥΑΑ και το Δήμο Αβδήρων, ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. «τρέχω για να έχω».

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:45 π.μ. από το παλιό γήπεδο του Πετεινού για τους 150 δρομείς κάθε ηλικίας που πήραν μέρος στον αγώνα και χάρηκαν τη συμμετοχή και τον όμορφο καιρό, ολοκληρώνοντας την προσπάθεια τους μέσω της διαδρομής Διομήδειας – Φελώνης και επιστροφής στον Πετεινό όπου έγιναν οι τερματισμοί. Ανάμεσα στους δρομείς ήταν και πολλοί μαθητές, εκ των οποίων 20 Ιταλοί από το Gangi της Σικελίας που φιλοξενούνται στο Δήμο Αβδήρων από το Γυμνάσιο Γενισέας στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών, το οποίο συντόνισε η διευθύντρια του γυμνασίου Γενισέας κα. Ολυμπία Λαμπάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την παγκόσμια μέρα νερού και τη σημασία της προστασίας του πόσιμου νερού στην εποχή μας.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αβδήρων κ. Νίκος Χατζόπουλος σε δηλώσεις του στο «Ε» σχετικά με τον αγώνα δρόμου που είχε την ονομασία «Τρέχω για να έχω» τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εκδήλωση καθώς αν και ήταν η πρώτη φορά που τη διοργανώσαμε είδαμε ότι στέφθηκε με επιτυχία και τα σχόλια που λάβαμε από τους συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά. Μάλιστα καθώς θεωρούμε ότι πετύχαμε το στόχο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, για την προστασία του πόσιμου νερού, σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τον αγώνα δρόμου «Τρέχω για να έχω» και να αποτελέσει θεσμό για το Δήμο μας. Ωστόσο καθώς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Αβδήρων, ο αγώνας θα επαναλαμβάνεται όχι όμως στην ίδια διαδρομή, αλλά κάθε χρόνο θα περνάει και από άλλους οικισμούς, με την ημερομηνία να είναι δεδομένη κάπου κοντά στις 22 Μαρτίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Πόσιμου Νερού».

Ο κ. Χατζόπουλος θέλησε παράλληλα να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα και συγκεκριμένα το προσωπικό της ΔΕΥΑΑ, τον σύλλογο δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners», το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης, το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης και όλους τους μεμονωμένους εθελοντές που βοήθησαν στο να υλοποιηθεί η εκδήλωση.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών ανά κατηγορία, καθώς και η απονομή αναμνηστικού επάθλου στην ιταλική αποστολή.

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:

Κατηγορία Ανδρών:

1ος: Μιχαηλίδης Θεόδωρος

2ος: Τουρνανέλης Κωνσταντίνος

3ος: Ασημίδης Ιωάννης

Κατηγορία Γυναικών:

1η: Νάσκου Θωμαή

2η: Λυμπεράκη Φωτεινή

3η Πραφτσιώτη Μαρία

Κατηγορία Ανδρών κάτω των 18 ετών:

1ος: Εφραιμίδης Θωμάς

2ος: Πρατικάκης Μάνος

3ος: Πούλιος Ζαχαρίας

Κατηγορία Γυναικών κάτω των 18 ετών:

1η: Σαμπανίδου Ραφαηλία

2η: Γκασιμπαγιαζίδου Αναστασία

3η: Κανάτα Άννα

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…