Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μάθημα ήθους και ανθρωπιάς από 3 μαθητές του 8ου Γυμνασίου Δροσερού

Μάθημα ήθους και ανθρωπιάς από 3 μαθητές του 8ου Γυμνασίου Δροσερού

0
paidia drosero

Βρήκαν πορτοφόλι με χρήματα, κάρτες και ταυτότητα και το παρέδωσαν αμέσως στην αστυνομία

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 8ου Γυμνασίου. Υπάρχει ελπίδα για το Δροσερό αλλά χρειάζεται βούληση και δράση

Μάθημα ήθους και ανθρωπιάς έδωσαν 3 μαθητές που φοιτούν στο 8ο Γυμνάσιο του Δροσερού, φωτίζοντας μια καλή εικόνα του συνοικισμού και αποτελώντας πρότυπο για όλους τους συνομηλίκους τους και όχι μόνο… Παράλληλα ανέδειξαν και την σωστή διαπαιδαγώγηση που επιτελείται στο σχολείο τους.

Βρήκαν πορτοφόλι με χρήματα, κάρτες και ταυτότητα και το παρέδωσαν αμέσως στην αστυνομία

Τα παιδιά επέστρεφαν με τα πόδια μετά από ένα αγώνα μπάσκετ στο γήπεδο Αλ. Μπαλτατζής στην Εκτενεπόλ συνοδευόμενα από τον γυμναστή τους. Έξαφνα και στο ύψος της Λευκίππου και κοντά στην Alpha Bank βρήκαν ένα πορτοφόλι. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα 3 παιδιά φώναξαν και ενημέρωσαν τον γυμναστή τους για το εύρημά τους. Παράλληλα ειδοποίησαν το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης Στο πορτοφόλι υπήρχαν χρήματα περίπου 60 ευρώ καθώς επίσης και κάρτες και ταυτότητα. Ωστόσο δεν υπήρχε αριθμός τηλεφώνου ώστε να επικοινωνήσουν με τον κάτοχο του πορτοφολιού. Τελικά μέσω πενταψήφιων αριθμών που δίνουν πληροφορίες για τηλέφωνα αν δοθεί το όνομα το οποίο και γνώριζαν μέσω της ταυτότητας, βρήκαν τον κάτοχο και επικοινώνησαν μαζί του. Ήταν μια κοπέλα από την Λάρισα, η οποία το έχασε την ίδια μέρα και δήλωσε την απώλεια στην αστυνομία. Στην επικοινωνία τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα παιδιά για την πράξη τους.

Υπάρχει ελπίδα για το Δροσερό αλλά χρειάζεται βούληση και δράση

Κι είναι γεγονός πως η πράξη τους έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν γενικότερα αλλά πολύ περισσότερο σε ένα συνοικισμό με ιδιαιτέρως οξυμένα προβλήματα. Παράλληλα, η πράξη τους αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας ότι μπορεί το Δροσερό και τα παιδιά του να μην απασχολούν να μην συνδέονται μόνο για κακές πράξεις αλλά και για καλές και ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος να βελτιωθεί η κατάσταση μέσα από κατάλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κίνητρα για να μειωθεί η σχολική διαρροή που είναι μεγάλη ιδιαίτερα στο γυμνάσιο και όπως αναφέρει ο διευθυντής του γυμνασίου κ. Γκαγκαλίδης αγγίζει το 50%. Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για τους τρεις μαθητές, τους συγχαίρει για την πράξη τους και σημειώνει: ««Ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς από τα παιδιά του Δροσερού που φοιτούν στο 8ο Γυμνάσιο της πόλης. Αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε περιόδους κρίσης οικονομικών και κοινωνικών αξιών, συνεχίζουν να υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα συνανθρώπων προς μίμηση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…