Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κύπελλο ερασιτεχνών: «Πρεμιέρα» για Άρη Αβάτου κόντρα στην Ελπίδα Σκουτάρεως

Κύπελλο ερασιτεχνών: «Πρεμιέρα» για Άρη Αβάτου κόντρα στην Ελπίδα Σκουτάρεως

0
avato kypello

Ο κυπελλούχος Ξάνθης υποδέχεται στο γήπεδο ΑΟΞ την Τετάρτη 05/04 τη σερραϊκή ομάδα

Κ. Κετσιεμενίδης: «Κοιτάμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι – πρώτα το ματς με Ηρακλή Ζυγού και μετά το κύπελλο ερασιτεχνών»

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, ο κυπελλούχος Άρης Αβάτου έμαθε τον επόμενο αντίπαλο στη συνέχεια της διοργάνωσης του κυπέλλου ερασιτεχνών, που όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ, θα είναι η Ελπίδα Σκουτάρεως (ΕΠΣ Σερρών). Ο Άρης Αβάτου θα υποδεχθεί τη σερραϊκή ομάδα την επόμενη Τετάρτη (05 Απριλίου) στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. (και όχι στο γήπεδο Μαγγάνων που χρησιμοποιεί ως έδρα), ενώ η ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τη διοργανώτρια αρχή.

Ο αγώνας θα είναι νοκ – άουτ (μονός) με το νικητή να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας θα πάρει και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Ο Άρης Αβάτου βέβαια παραμένει δυνατά στη διεκδίκηση της ανόδου μέσω του τοπικού πρωταθλήματος και των πλέι – οφ της Α1 ΕΠΣ, όπου προηγείται με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών της 2ης Αναγέννησης Θαλασσιάς στο κυνήγι του τίτλου που ισοδυναμεί με την απευθείας άνοδο στη Γ’ Εθνική.

«Ευκαιρία για διάκριση ο θεσμός του κυπέλλου ερασιτεχνών»

Καθώς τα πλέι – οφ βρίσκονται σε εξέλιξη, ο προπονητής του Άρη Αβάτου, Κυριάκος Κετσιεμενίδης, θέλει να κρατήσει προσγειωμένους και συγκεντρωμένους τους παίκτες του στον επόμενο αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Ηρακλή Ν. Ζυγού για τα πλέι οφ της Α1 ΕΠΣ (οι πρωτοπόροι κατέθεσαν αίτημα και πιθανότατα το ματς θα διεξαχθεί το Σάββατο) κι έπειτα θα στρέψει την προσοχή του στο παιχνίδι για το κύπελλο ερασιτεχνών με την Ελπίδα Σκουτάρεως.

«Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προηγείται ο αγώνας με τον Ηρακλή Ζυγού για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος Α1 ΕΠΣ κι έπειτα θα στρέψουμε την προσοχή μας στον αγώνα κυπέλλου της επόμενης Τετάρτης με την Ελπίδα Σκουτάρεως» δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο προπονητής του Άρη Αβάτου, Κυριάκος Κετσιεμενίδης, συμπληρώνοντας: «Δεν πρέπει να αποσπάσουμε την προσοχή μας ούτε στιγμή από τον επερχόμενο αγώνα για τα πλέι οφ καθώς θέλουμε τη νίκη για να μη χάσουμε έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου. Μετά θα δούμε τον αγώνα με την Ελπίδα Σκουτάρεως για την οποία βέβαια έχω συγκεντρώσει στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι της».

Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας σχολιάζοντας την κλήρωση του κυπέλλου ερασιτεχνών και τις βλέψεις του Άρη Αβάτου για το θεσμό δήλωσε:

Κ.Κ.: «Σίγουρα θέλουμε και εκεί να κάνουμε μία θετική πορεία και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το κύπελλο ερασιτεχνών είναι μία ευκαιρία για διάκριση για κάθε ομάδα και κάθε παίκτη κι έτσι το έχουμε πολύ ψηλά ως στόχο. Βέβαια έχουμε αντίπαλο μία ανταγωνιστική και δυνατή ομάδα που διαθέτει έμπειρους παίκτες όμως από την πλευρά μας διαθέτουμε την ποιότητα για να πάρουμε την πρόκριση. Στους αγώνες κυπέλλου εξάλλου δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, ειδικότερα όταν είναι νοκ – άουτ, καθώς η ομάδα που θα βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση έχει πλεονέκτημα».

Σε ότι αφορά την κλήρωση του κυπέλλου ερασιτεχνών, ο Άρης Αβάτου στάθηκε αρκετά τυχερός καθώς θα έχει την ευκαιρία, εφόσον καταφέρει και πάρει την πρόκριση στην αναμέτρηση με την Ελπίδα Σκουτάρεως να φτάσει πολύ ψηλά στη διοργάνωση μιας και στη συνέχεια θα προκριθεί δύο γύρους «άνευ αγώνα» και το επόμενο ματς που θα προκύψει θα είναι και πάλι εντός έδρας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι σχετικά με την αντίπαλο του Άρη Αβάτου, η Ελπίδα Σκουτάρεως επέστρεψε πέρσι στην 1η κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών με πολλές φιλοδοξίες και ενισχυμένη σε μεγάλο βαθμό με έμπειρους παίκτες όπως ο 37χρονος σήμερα επιθετικός Σάκης Γκόγκας (γεν. 1980) με πλούσια καριέρα στις μεγάλες κατηγορίες (Πανσερραϊκός, Κέρκυρα, Καβάλα, Ιωνικός κ.α.), ο 34χρονος πλάγιος μέσος Μπόζινταρ Τάντιτς, αλλά και οι Μουσικάκης και Στεφανίδης που αποτελούν τα σημαντικότερα ¨γρανάζια¨ στο παιχνίδι της σερραϊκής ομάδας.

Ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης ήρθε η κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Σερρών, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας της Α’ τοπικής κατηγορίας και μπαίνει στα πλέι οφ με 5 βαθμούς, πίσω από τους Μ. Αλέξανδρο Καρπερής (8β.) και Δόξα Λιθότοπου (6β.), ενώ την 6άδα συμπληρώνουν ο Εθνικός Σιδηροκάστρου (2β.) και οι Ασπίδα Δραβήσκου, Ηρακλής Χείμαρρου χωρίς βαθμό.

Η ομάδα από το Σκούταρι Σερρών άλλαξε φέτος τέσσερις προπονητές καθώς ξεκίνησε τη σεζόν με τον Στέλιο Ρίζο στον πάγκο (είχε πανηγυρίσει πέρσι την άνοδο), ακολούθησε ο Νίκος Κουζουτζίδης και ο Αλέξης Γκράτσιος ως υπηρεσιακός και εδώ και ένα μήνα περίπου στην τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο Ηλίας Εγγονίδης.

Όπως όλα δείχνουν, η αναμέτρηση της επόμενης Τετάρτης (05 Απριλίου) στο γήπεδο ΑΟΞ ανάμεσα στους δύο κυπελλούχους, Άρη Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως αναμένεται αποτελέσει ένα δυνατό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις εκτός της διάκρισης μέσω του κυπέλλου ερασιτεχνών, και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ – ΤΟ «ΡΟΣΤΕΡ»

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Αμουτζάκης Δημήτρης

Βαρελάς Χρήστος

Ράπτης Βασίλης

Παπαδόπουλος Νίκος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Βασιλειάδης Γιάννης

Κούτρας Νίκος

Παπαδιώτης Κίμων

Δασκαλάκης Ανδρέας

Μελισσόπουλος Μιχάλης

Μπουνταγκίδης Αλέξης

Πουρναράκης Δημήτρης

Βασιλειάδης Γιώργος

ΜΕΣΟΙ

Κουτσούμπας Βασίλης

Ταχτσίδης Μιχάλης

Σουκρή Ογλού Σουκρή

Δόντσος Βασίλης

Ευθυμιάδης Παύλος

Δεσύλλας Τάσος

Χαριτίδης Αντώνης

Πασχαλάκης Χρήστος

Ξανθόπουλος Ιορδάνης

Θωμαΐδης Χριστόφορος

Τουμπάν Τουράν

Γκιόλης Βασίλης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Κοτόπουλος Πάρης

Γκέκας Κοσμάς

Εφεντόπουλος Δημήτρης

Προπονητής: Κετσιεμενίδης Κυριάκος

Β. προπονητής: Μιχαηλίδης Μιχάλης

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…