Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η «Στήριξη» δικτυώνεται σ’ όλη την ΑΜΘ

Η «Στήριξη» δικτυώνεται σ’ όλη την ΑΜΘ

0
stirixi 1

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης «Στήριξη», που είχε ιδρύσει ως Νομάρχης Ξάνθης ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης γίνεται περιφερειακό

400.000 – 500.000 ευρώ για ανακαίνιση του ξενώνα. Διασφάλιση της λειτουργίας της σε πιο μόνιμη βάση. Μια κοινωνική δομή για άστεγους, παιδιά του δρόμου, επαίτες, γυναίκες κακοποιημένες

Στήριξη, Κοινωνική Μέριμνα και Αλληλεγγύη σ’ όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της περιφέρειας ΑΜΘ, πρόκειται να προσφέρει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης «Στήριξη», που είχε ιδρύσει ως Νομάρχης Ξάνθης ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης. Η μοναδική κοινωνική δομή σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, που ιδρύθηκε προ κρίσης στην Ξάνθη, και λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχίας μετεξελίσσεται σε κοινωνική δομή όλης της περιφέρειας.

Η «Στήριξη» εξελίσσεται σε περιφερειακή κοινωνική δομή

Η μετεξέλιξη της «Στήριξης» σε περιφερειακό Δίκτυο με την επωνυμία: «Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης περιφέρειας ΑΜΘ «Η Στήριξη», πρόκειται να επικυρωθεί με την αλλαγή του Καταστατικού της στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο που έχει τεθεί ως θέμα προς έγκριση στην ημερήσια διάταξη. Να σημειώσουμε πως η Στήριξη θα συνεχίσει να έχει έδρα την Ξάνθη και να έχει τα γραφεία της στο κτήριο της περιφέρειας επί της οδού Χατζησταύρου (πίσω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης) που της έχει παραχωρηθεί (ισόγειο και 1ος όροφος )τα τελευταία χρόνια.

400.000 – 500.000 ευρώ για ανακαίνιση του ξενώνα

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης η εξέλιξη αυτή είναι στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Γιώργου Παυλίδη που ήθελε να επεκτείνει την δομή σ’ όλη την περιφέρεια. Να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική κοινωνική δομή σε επίπεδο περιφέρειας. Για το λόγο αυτό έχουν εξασφαλιστεί 400.000 – 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανακαίνιση του ξενώνα στο 1ο και στον 2ο όροφο ώστε να μπορεί να στηρίξει και σε υποδομές τους σκοπούς της.

Διασφάλιση της λειτουργίας της σε πιο μόνιμη βάση

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα η δομή λειτουργούσε μέσω προγραμμάτων και συγκεκριμένα μέσω προγράμματος του interreg και με προσωπικό με απόσπαση από την Νομαρχία ή επί αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, με εποχικούς υπαλλήλους με 8μηνες συμβάσεις. Ωστόσο ο σχεδιασμός είναι να διασφαλιστεί η λειτουργία της σε πιο μόνιμη βάση και σε στελέχωση και σε χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων, τώρα που θα είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας.

Μια κοινωνική δομή για άστεγους, παιδιά του δρόμου, επαίτες, γυναίκες κακοποιημένες

Στους σκοπούς της Στήριξης όπως αναφέρεται στο καταστατικό της είναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, πρόνοιας και φροντίδας σε μόνιμους κατοίκους της ΑΜΘ πλέον, που έχουν ιδιαιτερότητες και δεν υποστηρίζονται όπως ΑΜΕΑ. Επίσης σε παιδιά του δρόμου, που επαιτούν και είναι άστεγα καθώς επίσης θα παρέχει στήριξη σε γυναίκες κακοποιημένες, σε μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με χαμηλό εισόδημα. Με την ανακαίνιση των κοιτώνων θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί αστέγους. Υπενθυμίζουμε πως όταν ήταν εν λειτουργία η αντινομάρχης κα Ευτέρπη Στάντζιου που είχε τεθεί ως υπεύθυνη από τον πρόεδρο Γιώργο Παυλίδης είχε προσφέρει στήριξη σε πολλούς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και σε μια εποχή που οι ανάγκες δεν ήταν τόσο οξυμένες όσο τώρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Ροδόπη επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ εξαιτίας των ζημιών από την χαλαζόπτωση

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, η πρόσφατη χαλαζόπτωση, προκάλεσε σοβαρές ζημίες σε καλλιέργε…