Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Γκιρτζίκη, Γιαννώτα, Χατζηευφραμίδης, οι νέοι αντιδήμαρχοι

Γκιρτζίκη, Γιαννώτα, Χατζηευφραμίδης, οι νέοι αντιδήμαρχοι

0
dimarxeio

Ανανέωση κατά 50% στο διοικητικό σχήμα του δήμου Ξάνθης. Παραμένουν στις θέσεις τους Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Κίρατζη

Αλλαγές και στις αρμοδιότητες – Εκτός νυμφώνος ο Μούρκας

Ανανεωμένο κατά 50% εμφανίζεται το νέο διοικητικό σχήμα του δήμου Ξάνθης μετά τις αλλαγές που αποφάσισε και εκτέλεσε κατά την δικαιοδοσία του, ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Αυτοί που έρχονται, αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν

Έτσι το βάπτισμα του πυρός από την θέση του αντιδημάρχου παίρνουν η κα Αλεξία Γκιρτζίκη, η κα Θεοδώρα Γιαννώτα και ο κ. Ιορδάνης Χατζευφραιμίδης ενώ αντίστοιχα αποχωρούν από το διοικητικό σχήμα, ο κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, ο κ. Τάσος Θεοδωρίδης και ο κ. Μποζ Ραμαντάν Αντίθετα παραμένουν στις θέσεις τους ο κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο κ. Θωμάς Ηλιάδης και ο κ. Κίρατζη Ερκάν. Να σημειώσουμε πως αντιδήμαρχοι χωρίς αντιμισθία θα είναι οι κυρίες Γκιρτζίκη και Γιαννώτα. Με απόφαση του δημάρχου που ανακοινώθηκε στον Τύπο οι νέοι αντιδήμαρχοι ανέλαβαν καθήκοντα από χθες Τετάρτη 8 Μαρτίου ενώ ο κ. Παπαδόπουλος από την 1η Μαρτίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο συνδυασμός : «Εμφανής είναι η ανανέωση η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε νέους δημοτικούς συμβούλους να προσφέρουν στον τόπο τους, αλλά και η αξιοποίηση της εμπειρίας. Ένας συνδυασμός που αποσκοπεί στο να δώσει νέα ώθηση και δυναμική στην πορεία του Δήμου μας». Να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους για την προσφορά τους, τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν στην επίλυση των θεμάτων του Δήμου μας, αλλά και για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και για την άριστη συνεργασία. Στους νέους αντιδημάρχους ευχήθηκε καλή δύναμη και δημιουργικότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αλλαγές και στις αρμοδιότητες

Να σημειώσουμε πως έγιναν αλλαγές και στις αρμοδιότητες των δημάρχων όπως για παράδειγμα στις αρμοδιότητες της κας Γκριτζίκη προστέθηκε και η ευθύνη του Γραφείου Ισότητας των φύλων και η ενέργεια και το Περιβάλλον όπως και η διεύθυνση των ΚΕΠ και της νέας δομής, του ΚΕΠ Αλληλεγγύης από την και Γιαννώτα. Γενικότερα υπήρξε ένα ανακάτεμα της τράπουλας των αρμοδιοτήτων με τις κρίσιμες όπως η δόμηση, οι αδειοδοτήσεις καταστημάτων και τα τραπεζοκαθίσματα ωστόσο να παραμένουν στον κ. Κίρατζη παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι προορίζονταν ο κ. Μούρκας – κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε και ο κ. Μούρκας παραμένει εκτός σχήματος – και τις Τεχνικές υπηρεσίες επίσης στο κ. Ηλιάδη. Να σημειώσουμε,σ’ ότι αφορά στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα και ο κ. Πασχάλης Λύρατζης θα παραμείνει στην προεδρία του Κέντρου Πολιτισμού. Έκπληξη επίσης μπορεί να θεωρηθεί η απουσία της κας Δέσποινας Παρτσαλίδου από το σχήμα.ΕΕιδικότερα οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους:


giannota theodoraΓαννώτα Θεοδώρα

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Υγείας του Δήμου Ξάνθης.

Έχει την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, του γραφείου Δημόσιας Υγείας, του γραφείου Απασχόλησης, την εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης ΚΕΠ, της δημοτικής ενότητας Ξάνθης και του Κέντρου Κοινότητας «ΚΕΠ Αλληλεγγύης”.

girtziki 2Γκιρτζίκη Αλεξία

Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης.

Η κα Γκριτζίκη ανέλαβε την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Τουρισμού, Πολιτισμού, του γραφείου Ισότητας φύλων, του Γραφείου Αγροτικής ανάπτυξης και του Γραφείου εξοικονόμησης Ενέργειας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. Επίσης την ευθύνη των δασών, δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων και βοσκοτόπων καθώς και την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου. Τέλος την ευθύνη των κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης.


xatziefraimidis iordanisΧατζηευφραιμίδης Ιορδάνης

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ξάνθης.

Προΐσταται, διευθύνει το γραφείο αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και έχει την εποπτεία και την ευθύνη των Υπηρεσιών καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται. Επίσης την ευθύνη της ανακύκλωσης της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης της και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται, την διαχείριση και τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα και την τέλεση των πολιτών γάμων στη Δημοτική Ενότητα Ξάνθης.

kiratziΚίρατζη Ερκάν

Αντιδήμαρχος Δόμησης και εμπορικών δραστηριοτήτων και αδειοδοτήσεων του Δήμου Ξάνθης.

Ο κ. Κίρατζη ανέλαβε τις εξής αρμοδιότητες: Την διεύθυνση Δόμησης Ξάνθης και ειδικότερα το τμήμα έκδοσης αδειών, το τμήμα ελέγχου κατασκευών και το τμήμα Πολεοδομικών και Χωροταξικών Εφαρμογών. Την εποπτεία και την ευθύνη, από τη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, του τμήματος εμπορικών δραστηριοτήτων και αδειοδοτήσεων και της υπηρεσίας ελέγχου της Δ/νσης Δ/κων Υπηρεσιών καθώς και για τους χώρους της υπαίθριας διαφήμισης.

iliadis thomasΗλιάδης Θωμάς

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Συντήρησης υποδομών και επίλυσης θεμάτων Οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης.

Ο κ. Ηλιάδης προΐσταται και διευθύνει τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και έχει την ευθύνη για την άμεση διευθέτηση των αιτημάτων των δημοτών, την ευθύνη του Τμήματος Συντηρήσεων Υποδομών, των θεμάτων οδοσήμανσης και ηλεκτροφωτισμού της πόλης, τη συντήρηση κλπ. των παιδικών χαρών, των χώρων πρασίνου και των κοινοχρήστων χώρων, του τμήματος Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και επίλυσης των πάσης φύσεως προβλημάτων των οικισμών του Δήμου, μέσα από τη συνεργασία και τη συνδρομή των καθ΄ ύλην αρμόδιων Αντιδημαρχιών, Δ/νσεων, Υπηρεσιών του Δήμου και των Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…