Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φρικασέ θαλασσινών

Φρικασέ θαλασσινών

0
frikase-thalassinon

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε φέτες

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

2 μαρούλια χοντροκομμένα

3 σουπιές

2 καλαμάρια

6-8 γαρίδες

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 μέτριες πατάτες

Αλάτι, πιπέρι

2 λεμόνια

1/3 φλ. ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σουπιές, τα καλαμάρια σε φέτες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και το έντερο από τη ράχη.

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και την καυτερή πιπεριά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, τις σουπιές και το καλαμάρι. Τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να μαλακώσουν και προσθέτουμε το μαρούλι χοντροκομμένο. Τρίβουμε πιπέρι και βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τις πατάτες ολόκληρες. Δένουμε σε ένα μπουκετάκι τα κοτσάνια άνηθο και μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο φαγητό να αρωματίσουμε.

Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, οι σουπιές και τα καλαμάρια. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε 5 λεπτά. Αφαιρούμε το μπουκέτο με τα μυρωδικά. Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το λαδολέμονο .

Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη βρασμένη πατάτα, τη ρίχνουμε στο λαδολέμονο, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να σχηματιστεί μία πυκνή κρέμα. Αραιώνουμε το λαδολέμονο προσθέτοντας λίγο ζωμό από την κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακινούμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …