Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φανάρια που δεν χρειαζόμαστε αλλά τα «λουζόμαστε»

Φανάρια που δεν χρειαζόμαστε αλλά τα «λουζόμαστε»

0
mesollogiou fanari

Διάσπαρτη με φανάρια η πόλη μας. Κάποια δεν λειτουργούν αλλά παραμένουν

Άλλα που δεν ισχύουν αλλά λειτουργούν και γι αυτό τα καλύπτουν με σπρέι αντί να τα αποσυνδέσουν

Η πόλη με τα χίλια …φανάρια, είναι πλέον η πόλη μας η Ξάνθη. Κάθε δρόμος και φανάρι… ακόμη κι εκεί όπου δεν χρειάζεται γιατί υπάρχει πεζόδρομος ή οδική διάβαση! Αυτή η φαναρομανία έχει ξεκινήσει πριν χρόνια με βάση μια παρωχημένη πλέον λογική ότι όπου γίνεται ένα ατύχημα …στήνουμε ένα φανάρι. Και η εκάστοτε δημοτική αρχή χρεώνεται με έλλειψη σχεδιασμού σε θέματα κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και με αποσπασματική και πρόχειρη αντιμετώπιση κάθε κυκλοφοριακού προβλήματος, αφού σπανίως εξετάζεται η αναγκαιότητα να στηθεί ένα φανάρι, εκτός ίσως, όπως προαναφέρθηκε, μετά από ένα ατύχημα.

sardeon arxi fanariΦανάρια αχρείαστα που δεν λειτουργούν ωστόσο παραμένουν…

Το «Ε» εντόπισε 4 τουλάχιστον περιοχές μέσα στο κέντρο της πόλης που υπάρχουν φανάρια τα οποία δεν λειτουργούν ωστόσο παραμένουν. Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι ιδιόμορφη. Για παράδειγμα στην περιοχή της Σάρδεων. Όπως διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θωμάς Ηλιάδης έχει διαπιστωθεί και από τον δήμο και από την Τροχαία Ξάνθης ότι τα φανάρια που υπάρχουν τόσο στην αρχή της κατεβαίνοντας από Σταυρούπολη όσο και στην διασταύρωση με την Μεσολογγίου δεν χρειάζονται καθώς η κυκλοφορία ρυθμίζεται πολύ καλά χωρίς αυτά και για τον λόγο αυτό δεν λειτουργούν. Ωστόσο παραμένουν. Η αιτιολογία του κ. Ηλιάδη είναι ότι: «η πόλη μεγαλώνει και δεν ξέρουμε τι θα γίνει και αν θα τα χρειαστούμε στο μέλλον. Δεν είναι χαλασμένα απλά έχει γίνει αποσύνδεση».

Δεν ισχύουν αλλά λειτουργούν και είναι καλυμμένα με σπρέι τα φανάρια στην Βόγδου και Βενιζέλου

Άλλα φανάρια που δεν χρειάζονται αλλά … δεν είναι αποσυνδεμένα και λειτουργούν και προκειμένου να μην τα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους οι οδηγοί είναι καλυμμένα με σπρέι είναι τα φανάρια στην Μιχαήλ Βόγδου, μπροστά από το Διοικητήριο, τα Δικαστήρια και στην Βενιζέλου. Και μπορεί μεν οι Ξανθιώτες οδηγοί να είναι συνηθισμένοι σ’ αυτές τις πατέντες ωστόσο οι ξένοι επισκέπτες μας έχουν πρόβλημα.Άλλη μια περίπτωση που έχουμε καταγράψει είναι τα φανάρια που υπάρχουν στην γέφυρα του Κόσυνθου που δεν λειτουργούν, τα δε άλλα μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου άλλες φορές λειτουργούν και άλλες όχι και μπερδεύουν τους διερχόμενους.Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Τροχαία Ξάνθης θα πρέπει να κάνει μια καταγραφή των φαναριών και να σχεδιάσει με βάση τις ανάγκες και που ελπίζουμε να έχει λάβει υπόψη της η νέα κυκλοφοριακή μελέτη.Ωστόσο, ρωτάμε: Γιατί τα φανάρια που δεν χρειάζονται δεν αφαιρούνται; Είναι κοστοβόρο ή δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσής τους; Δυστυχώς, ειδικά στα κεντρικά και μάλιστα προσφάτως αναπλασμένα σημεία, η εικόνα με τα αχρείαστα φανάρι δεν κολακεύει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τραγωδία στη βορειοδυτική Τουρκία: 66 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου

Οι φλόγες εγκλώβισαν 234 επισκέπτες – Κάποιοι έπεσαν από τα παράθυρα για να σωθούν Μια ανε…