Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Επιστρατεύουμε» τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις στη δουλειά και όχι μόνο!

«Επιστρατεύουμε» τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις στη δουλειά και όχι μόνο!

0
podilasia douleia

Το διάστημα 03-09 Απριλίου στην Ξάνθη η εβδομάδα ποδηλατικής μετακίνησης που διοργανώνει ο «Πήγασος»

Δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης αλλά και μεμονωμένοι συμπολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση

Καθώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται συνεχώς και η Άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της, ολοένα και περισσότεροι Ξανθιώτες αρχίζουν να «επιστρατεύουν» τα ποδήλατα τους και τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, αποφεύγοντας την κίνηση και το κυκλοφοριακό της πόλης.

Βέβαια υπάρχει και μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που – για δικό τους όφελος – χρησιμοποιούν το ποδήλατο σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ποδηλατιστών που συναντούμε στους δρόμους της πόλης να αυξάνεται σημαντικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να προβάλλουν και να ενισχύσουν περισσότερο τη χρήση του ποδηλάτου στη δουλειά και στις καθημερινές μετακινήσεις, ο ποδηλατικός σύλλογος «Πήγασος» Ξάνθης υλοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 03 Απριλίου – Κυριακή 09 Απριλίου) την «εβδομάδα ποδηλατικής μετακίνησης», προτείνοντας και παροτρύνοντας όλους τους Ξανθιώτες να συμμετέχουν, ώστε να σταλεί μαζικά το μήνυμα της ασφαλούς χρήσης ποδηλάτου στο κέντρο της πόλης και τον αστικό ιστό.

Η ανακοίνωση του «Πήγασου» αναφέρει:

«Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης ¨Ο Πήγασος¨, προτείνει και υλοποιεί την εβδομάδα ποδηλατικής μετακίνησης στους χώρους εργασίας αλλά και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα από την Δευτέρα 3 του Απρίλη μέχρι και την Κυριακή στις 9 του μηνός, μετακινούμαστε όλοι καθημερινά με το ποδήλατο, αφήνοντας τα μηχανοκίνητά μας οχήματα να συνωστίζονται στις θέσεις στάθμευσης.

Δηλώνουμε επώνυμα την συμμετοχή μας στην επίσημη ιστοσελίδα και στο Facebook του ΠΗΓΑΣΟΥ και γινόμαστε κοινωνοί μίας ακόμα ποιοτικής συλλογικής δράσης καθημερινού πολιτισμού. Στον ερχομό του ξανθού Απρίλη το ποδηλατικό μας αποτύπωμα γίνεται σημείο αναφοράς για μία κοινωνία που μπορεί και τολμά. Με εκτίμηση Πήγασος Ξάνθης».

Το μέλος του ΔΣ του «Πήγασου» κ. Μιχάλης Σπανίδης, μιλώντας στο «Ε» σχετικά με την επικείμενη δράση τόνισε: «Είναι μία πρωτοβουλία που την πήραμε μόνοι μας και πιστεύουμε ότι θα έχει θετική απήχηση και ανταπόκριση απ’ όλους τους Ξανθιώτες. Κατά περιόδους υπάρχουν ενδεικτικά και πιλοτικά κάποιες ημέρες αφιερωμένες στην ποδηλασία στην πόλη, όμως αυτή τη φορά διοργανώνουμε την εβδομάδα ποδηλασίας, ώστε το μήνυμα να φτάσει σε όλους, ειδικότερα στους επαγγελματίες της πόλης που μπορούν να συμμετέχουν ενεργά. Εξάλλου τα περισσότερα μέλη του συλλόγου μας έχουν βάλει στη ζωή και την καθημερινότητα τους την ποδηλασία, όμως θέλουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα και σε άλλους συμπολίτες μας, ώστε να περιοριστούν όσο γίνεται οι μηχανοκίνητες μετακινήσεις».

Για το αν η Ξάνθη ενδείκνυται ή είναι «απαγορευτική» για μετακινήσεις με το ποδήλατο ο κ. Σπανίδης σημειώνει: «Η πόλη ενδείκνυται σε πολλούς δρόμους και περιοχές, χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσοχή από τους ποδηλάτες, αλλά και σεβασμός προς αυτούς από τους οδηγούς αυτοκινήτων. Δεν μπορούμε μόνο να έχουμε απαιτήσεις για έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να βοηθάμε εμείς στο να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα μας, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιώντας το ποδήλατο ή τα πόδια μας όπου είναι εφικτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δράση του «Πήγασου» στηρίζουν ήδη περίπου 70 επιχειρήσεις/καταστήματα/υπηρεσίες της Ξάνθης που έχουν δηλώσει επίσημα συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα (facebook) του συλλόγου με τις εγγραφές στη δράση να αυξάνονται καθημερινά, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στη δράση χωρίς απαραίτητα να γίνουν μέλη στην ομάδα μέσω της ιστοσελίδας. Κάτι που σημαίνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα (03-09 Απριλίου), θα δούμε στους δρόμους της πόλης δεκάδες (ενδεχομένως και εκατοντάδες) συμπολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους και σίγουρα πολλοί απ’ αυτούς θα συνεχίσουν να το κάνουν και τις υπόλοιπες ημέρες της Άνοιξης και όχι μόνο.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…